Βαθμολογία

Ο Βιάλι για τη μάχη του με τον καρκίνο

Ο Τζιανλούκα Βιάλι θα κυκλοφορήσει σύντομα την αυτοβιογραφία του στην οποία θα αναφέρει το πως προσβλήθηκε από καρκίνο, ενώ για το θέμα αυτό μίλησε στην εφημερίδα Corriere della Sera.

Αναλυτικά τα λεγόμενα του:

«Θα ήταν καλύτερα να μην γράψω γι’ αυτό, αλλά ήταν αδύνατον. Ήταν μέρος της ζωής μου, έπρεπε να το αντιμετωπίσω με θάρρος και έμαθα κάτι από αυτό. Ήξερα ότι ήταν δύσκολο να το πω στην οικογένειά μου. Δεν θέλεις να βλέπεις τους ανθρώπους που αγαπάς να υποφέρουν. Νιώθεις ντροπή, νιώθεις πως η όλη κατάσταση είναι δικό σου λάθος. Φορούσα ένα πουλόβερ κάτω από την μπλούζα μου ώστε να μην παρατηρεί κανείς τίποτα. Ήθελα ο κόσμος να βλέπει τον συνηθισμένο Βιάλι. Μετά από λίγο αποφάσισα να πω τα πάντα και να γράψω ένα βιβλίο γι’ αυτό».

Μετά από ένα χρόνο μάχης με τον καρκίνο ο βετεράνος ποδοσφαιριστής βρίσκεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση, ωστόσο:

«Δεν ξέρω πως θα καταλήξει. Ελπίζω η ιστορία μου να φανεί χρήσιμη σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν κάτι τέτοιο στον δρόμο τους. Ελπίζω το βιβλίο μου να βοηθήσει κάπως. Το 10% της ζωής μας φτιάχνεται από αυτά που μας συμβαίνουν, το 90% φτιάχνεται από το πώς τα αντιμετωπίζουμε. Ελπίζω η ιστορία μου να βοηθήσει εκείνους που μάχονται. Θα ήθελα να συναντήσω κάποιον και να μου πει: «Δεν τα παράτησα χάρη σε σένα».