Βαθμολογία

Δεν βάζει ξανά υποψηφιότητα ο Μπουτάρης

Τη δεύτερη θητεία του ως δήμαρχος Θεσσαλονίκης διανύει ο Γιάννης Μπουτάρης, αλλά δεν θα υπάρξει δεδομένα τρίτη, καθώς αποφάσισε να μην είναι υποψήφιος για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου.

Αυτό έγινε γνωστό την Τετάρτη (21/11), με τον ίδιο να ενημερώνει τους αντιδημάρχους του δήμου και να δηλώνει κατόπιν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Η απόφασή μου είναι προσωπική και όχι πολιτική. Έπειτα από 16 χρόνια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θεωρώ πως έχω ολοκληρώσει τον κύκλο μου. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι θα σταματήσω να προσφέρω στην πόλη από άλλες θέσεις».

Eνώ αναφερόμενος στην επόμενη μέρα της δημοτικής του ομάδας, σχολίασε: «Η "Πρωτοβουλία" βάζει πλέον νέους στόχους για τη διεύρυνσή της και την ισχυροποίηση του αυτοδιοικητικού της χαρακτήρα, ώστε να συνεχίσει το σημαντικό έργο των τελευταίων οχτώ χρόνων και να υπηρετήσει τις μελλοντικές ανάγκες της πόλης, πέρα από κομματικές εξαρτήσεις.

Εμείς ανοίξαμε τη Θεσσαλονίκη στον κόσμο. Φυτέψαμε τον σπόρο της ανανέωσης και της εξωστρέφειας. Πιστεύω ότι η πόλη θα δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες, ώστε να μην επιστρέψουμε στο γκρίζο και εσωστρεφές περιβάλλον».