Βαθμολογία

«Καθαρές» οι τοξικολογικές εξετάσεις

Νέες εξελίξεις στην υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου, που έχασε τη ζωή του τον Σεπτέμβριο, σε κοσμηματοπωλείο στην Ομόνοια, έρχονται στο φως της δημοσιότητας μετά τη δημοσιοποίηση των τοξικολογικών εξετάσεων. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εξετάσεων δεν εντοπίστηκε ίχνος ναρκωτικών ουσιών. Το θέμα είχε αποκαλύψει στο vima.gr ο δημοσιογράφος Βασίλης Λαμπρόπουλος που ανέφερε ότι δεν υπήρχαν ενδείξεις για χρήση ουσιών.

Οπως τόνιζε: «Oι τοξικολογικές εξετάσεις του 33χρονου ακτιβιστή Ζακ Κωστόπουλου δεν φαίνεται να επιβεβαιώνουν -σύμφωνα με τα πρώτα ανεπίσημα τουλάχιστον στοιχεία – με απόλυτο τρόπο ότι είχε προχωρήσει σε «μοιραία» χρήση ναρκωτικών ή άλλων ουσιών πριν το δραματικό θάνατό του τον περασμένο Σεπτέμβριο στην διάρκεια εισβολής του σε κοσμηματοπωλείο της Αθήνας!»
Ερχεται σήμερα το popaganda.gr, που δημοσιεύει και τα έγγραφα των αποτελεσμάτων των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων του 33χρονου Ζακ, στην ειδική αναζήτηση «ναρκωτικών» τα αποτελέσματα είναι αρνητικά και για τις πέντε κατηγορίες (Οπιούχα, Κοκαίνη/Μεταβολίτες, Αμφεταμίνες/Μεταμφεταμίνες, Βενζοδιαπεζίτες, Μεθαδόνη/Μεταβολίτες).
Η εξέταση είναι θετική μόνο στην κατηγορία των οργανικών φαρμάκων, όπου σύμφωνα με πληροφορίες ανιχνεύτηκε ουσία που εμπεριέχεται στα κοινά αναλγητικά φάρμακα. Επίσης, βρέθηκε πολύ μικρή ποσότητα αλκοόλ στο αίμα, τόσο μικρή που δεν εμπίπτει καν στους κανονισμούς για τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας.
Οι ιστολογικές εξετάσεις εν τω μεταξύ δεν δίνουν σαφή εικόνα για τα αίτια θανάτου του Κωστόπουλου, ο οποίος κατέληξε αφότου βρέθηκε μέσα στο κοσμηματοπωλείο, δέχτηκε κλωτσιές στο κεφάλι και στη συνέχεια φάνηκε να καταρρέει σε τραπέζια κοντινού εστιατορίου.
Τα αποτελέσματα των ελέγχων καταδεικνύουν πως ο 32χρονος είχε κάποια προβλήματα στην καρδιά και στους πνεύμονες, όμως δεν φαντάζουν επαρκή ώστε να οδηγήσουν στον θάνατό του. Με αυτά τα δεδομένα τα αίτια θανάτου του Κωστόπουλου παραμένουν αδιευκρίνιστα. Τις αμέσως επόμενες μέρες θα συνταχθεί το τελικό ιατροδικαστικό πόρισμα και θα δοθεί στη δημοσιότητα.

in.gr