Βαθμολογία

Πρώτη απώλεια για Απόλλωνα, 1-1 με Σπάρτη

Την πρώτη του βαθμολογική απώλεια είχε σήμερα (18/11) ο Απόλλων Λάρισας ο οποίος έμεινε στο 1-1 με αντίπαλο την Σπάρτη στη Φιλιππούπολη στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Football League.

Σε ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι και σε κακό αγωνιστικό χώρο, ελέω της βροχής, Απόλλων Λάρισας και Σπάρτη προσπάθησαν όσο μπορούσαν να παίξουν ποδόσφαιρο και να ικανοποιήσουν τους λιγοστούς θεατές που βρέθηκαν στο γήπεδο της λαρισινής ομάδας.

Ο Απόλλωνας δεν ήταν κακός, αλλά δεν είχε τη φρεσκάδα που είχε σε άλλα παιχνίδια, βέβαια επειδή μιλάμε για τεχνική ομάδα, δεν βοήθησε και το γήπεδο στο να μπορέσει η λαρισινή ομάδα να παίξει ποδόσφαιρο, ενώ η Σπάρτη πέτυχε το σκοπό της που ήταν να πάρει αποτέλεσμα στη Λάρισα.

Και τα δύο γκολ σημειώθηκαν με ισάριθμες εκτελέσεις πέναλτι, τρία συνολικά πέναλτι δόθηκαν, με τον Μαρκολίνο από πλευράς Απόλλωνα και τον Στογιάνοβιτς από πλευράς Σπάρτης, αμφότερα στο δεύτερο ημίχρονο. Στις καθυστερήσεις οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Βλάχου.

Μόλις στο 2' εκτέλεση φάουλ του Στογιάνοβιτς από πλευράς Σπάρτης έξω από τη περιοχή η μπάλα κατέληξε πάνω από τα δοκάρια του Μαντζάρη, ενώ στο 9' πρώτη καλή φάση για Απόλλωνα όταν στο σουτ του Πολέτο έξω από τη περιοχή, ο Σταματόπουλος απομάκρυνε με τις γροθιές. Στο 11' ο Κολτσίδας της Σπάρτης μάρκαρε αντικανονικά μέσα στη περιοχή τον Λουκάο με τον ρέφερι Τσακαλίδη να δείχνει το σημείο του πέναλτι και την κίτρινη κάρτα στο ποδοσφαιριστή των Λακώνων. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Κουρτεσιώτης όμως ο Σταματόπουλος έπεσε στη γωνία του και απέκρουσε τη μπάλα.

Παρά το σοκ του χαμένου πέναλτι οι παίκτες της λαρισινής ομάδας συνέχισαν δυνατά προκειμένου να φτάσουν στο γκολ και έτσι στο 22' ύστερα από ωραία συνεργασία ο Μαρκολίνο πήγε να «σκάψει» τη μπάλα μέσα στη περιοχή όμως οι αμυντικοί απομάκρυναν τον κίνδυνο. Τρία λεπτά μετά το πρώτο ημίωρο ο Πολέτο εκτέλεσε φάουλ, ο Λουκάο πήρε την κεφαλιά, οι αμυνόμενοι απομάκρυναν, με τον Λούκας Ράμος να παίρνει το ριμπάουντ και να δοκιμάζει το δυνατό σουτ όμως ο Σταματόπουλος έδιωξε τη μπάλα, ενώ στην αντεπίθεση ο Καψάσκης βγήκε μόνος απέναντι στο Μαντζάρη όμως τελευταία στιγμή ο Κουρτεσιώτης πρόλαβε και αποσόβησε το 0-1.

Η Σπάρτη απείλησε και στο 39' όταν ο Καψάσκης έκανε τη σέντρα στο πρώτο δοκάρι ο Μαντζίρης πήρε τη κεφαλιά, όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από την εστία του Μαντζάρη. Τελευταία καλή φάση για το πρώτο μέρος στο 41' όταν ο Μαρκολίνο με ωραία ατομική ενέργεια από το κέντρο του γηπέδου, κέρδισε τις κόντρες όμως στο τετ-α-τετ με τον πορτιέρο της Σπάρτης έστειλε τη μπάλα άουτ. Και κάπως έτσι φτάσαμε στην ολοκλήρωση του ημιχρόνου με το 0-0 να σφραγίζει τις προσπάθειες των δύο ομάδων.

Έξι λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Απόλλων βρήκε το γκολ που έψαχνε όταν στο σουτ του Σκούπρα η μπάλα βρήκε το χέρι του Κωνσταντινόπουλου και έτσι ο κ. Τσακαλίδης έδειξε για δεύτερη φορά το σημείο του πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε αυτή τη φορά ο Μαρκολίνο που σημάδεψε σωστά για το 1-0. Δύο λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι έχασαν μοναδική ευκαιρία για το 2-0 όταν σε αντεπίθεση ο Λουκάο βρήκε τον Τασιούλη ο οποίος μόνος του με τον Κωνσταντινόπουλο έστειλε τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε στη συνέχεια με τον Απόλλωνα να προσπαθεί να διαφυλάξει το υπέρ του 1-0 και τη Σπάρτη να ψάχνει τη στιγμή της μήπως φέρει το ματς στα ίσια. Κάτι που οι Πελοποννήσιοι τα κατάφεραν στο 86' όταν ο Κοντοές έκανε χέρι μέσα στη περιοχή με συνέπεια ο ρέφερι του αγώνα να δείξει για τρίτη φορά το σημείο του πέναλτι. Ο Στογιάνοβιτς ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μαντζάρη για το 1-1.

Το 1-1 δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε, καθώς στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Λίταινας σε θέση τετ-α-τετ νικήθηκε σε πρώτο χρόνο από τον Σταματόπουλο, ενώ στην επαναφορά σε κενή εστία οι της Σπάρτης απομάκρυναν τον κίνδυνο. Τέλος οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Βλάχου δύο λεπτά πριν την ευκαιρία του Απόλλωνα.

Διαιτησία: Τσακαλίδης (Μαλανδρής, Σάκκας)

Απόλλων Λάρισας (Μαρσέλο Τροΐζι): Μαντζάρης, Σκούπρα, Κουρτεσιώτης, Κοντοές, Σουλιώτης, Χατζής, Τασιούλης (74' Λίταινας), Λούκας Ράμος (70' Αγιώτης), Μαρκολίνο (79' Καμπέρης), Πολέτο, Λουκάο.

Σπάρτη (Αντρέι Τσερνίσοφ): Σταματόπουλος, Κοζάκης, Κολτσίδας, Βλάχος, Φραγκούλης, Τιεντσέ, Στογιάνοβιτς, Καψάσκης, Καινούργιος (75' Ρούμπος), Κωνσταντινόπουλος (64' Καλούσης), Μαντζίρης.