Βαθμολογία

«Πεντάμορφη» η Εθνική Νέων, 5-3 τη Ρουμανία και πρόκριση στην Elite Round

Πολύ σπουδαία εμφάνιση, πέντε τέρματα και πρόκριση στην Elite Round για την Εθνική μας ομάδα των Νέων η οποία νίκησε με 5-3 τη Ρουμανία επί βουλγάρικου εδάφους και έκανε το 2/2.

Πλέον για την ομάδα του Γιάννη Γκούμα η πρόκριση στην Elite Round είναι δεδομένη και με μια ισοπαλία την τελευταία αγωνιστική κόντρα στη Βουλγαρία θα έρθει και η πρωτιά στον όμιλο.

Η Εθνική μας έπαιξε πολύ ωραίο ποδόσφαιρο στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού και στο 20' ο Ιωαννίδης με πλασέ έκανε το 1-0, για να ισοφαρίσει στην αμέσως επόμενη φάση ο Σέφερ, πριν ξαναδώσει προβάδισμα στην Ελλάδα στο 34' ο Τσαούσης με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, ένα πέναλτι το οποίο κέρδισε ο Εμμανουηλίδης.

Με την έναρξη της επανάληψης ο Ιωαννίδης με το δεύτερο προσωπικό του γκολ έκανε το 3-1 και στο 74' ο Μπότος διαμόρφωσε το 4-1. Στο 78' ο Πετρίγια μείωσε σε 4-2, όμως στο 84' ο Εμμανουηλίδης με μια λόμπα έστειλε τη μπάλα για πέμπτη φορά στα ρουμάνικα δίχτυα, πριν μειώσει στο τελικό 5-3 ο Σέφερ στις καθυστερήσεις με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Ελλάδα: Νικοπολίδης, Λύρατζης (87' Βιταλιώτης), Μιχαηλίδης, Διαμαντής, Τσούσης (68' Λιάβας), Μελιόπουλος, Νεοφυτίδης, Εμμανουηλίδης, Μπότος (87' Κουτσουπιάς), Δούμτσης (60' Γαϊτανίδης), Ιωαννίδης.

Ρουμανία: Κριστέα (95' Ρους), Ρους, Σερμπάν (51' Ίσπας), Λέκα, Τσίριακ (51' Τόμα), Στόικα (67' Νίτου), Σέφερ, Μιχάλια, Σέρμπαν, Μπάικου (52' Πετρίγια), Μανολάσε.

Βαθμολογία:

1. Ελλάδα 6

2. Βουλγαρία 4

3. Ρουμανία 1

4. Γιβραλτάρ 0