Βαθμολογία

Λαγός: «Δεν υπήρξε ούτε ένας νεκρός στο Πολυτεχνείο»

Ένταση προκλήθηκε την Πέμπτη (15/11) στη Βουλή όταν ο Γιάννης Λαγός υποστήριξε ότι στο Πολυτεχνείο δεν υπήρξαν νεκροί. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής προκάλεσε τους βουλευτές του δημοκρατικού τόξου να του κατονομάσουν δύο ανθρώπους που πέθαναν στο Πολυτεχνείο.

«Δεν υπήρξε ούτε ένας. Κι ευτυχώς που υπάρχουν ιδιωτικά σχολεία, τα οποία αύριο δεν θα γιορτάσουν αυτή την επέτειο. Έχει μια προτομή εκεί, ένα κεφάλι και πάνε και καταθέτουν στεφάνια. Και μάλιστα, η προτομή ανήκει σε κάποιον που είναι εν ζωή και κατέθεσε στεφάνι και ο ίδιος», υποστήριξε από το βήμα τηςΒουλής.

Η δήλωσή του προκάλεσε έντονες αντιδράσεις με την Εύη Χριστοφιλοπούλου να παρεμβαίνει και να λέει ότι πρέπει να επανεξεταστούν οι νόμοι για τους δολοφόνους και τους εγκληματίες, γιατί αυτά που ακούστηκαν στο ναό της Δημοκρατίας είναι απαράδεκτα, ανεπίτρεπτα και αισχρά.

Τα αίματα τότε άναψαν, καθώς η πτέρυγα τηςΧρυσής Αυγής επέμεινε, με αποτέλεσμα την παρέμβαση του προεδρεύοντος Γιώργου Λαμπρούλη από το ΚΚΕ. Ο διάλογος που ακολούθησε ήταν ο εξής:

Λαγός: Όνομα νεκρού στο Πολυτεχνείο δεν ακούσαμε. Χριστοφιλοπούλου: Είστε φασίστες. Λαγός: Όνομα δεν ακούσαμε Λαμπρούλης: Αυτό είναι ιστορικά καταγεγραμμένο. Δεν μπορείτε να παραχαράσσετε την ιστορία 

Λαγός: Θέλω να πω… Λαμπρούλης: Τι να μας πείτε; Ότι είστε νοσταλγοί της χούντας; Μας τα είπε χθες ο αρχηγός σας. Ύμνους στη χούντα και στον φασισμό δεν δεχόμαστε.