Βαθμολογία

Σε σχέση με πέρσι...

Δέκα αγωνιστικές συμπλήρωσε το πρωτάθλημα της Super League ήτοι έχουμε διανύσει το 1/3 της διαδρομής του φετινού μαραθωνίου ή αν προτιμάτε τα 2/3 του πρώτου γύρου.

Η ΑΕΛ μετά το πέρας των δέκα πρώτων αγωνιστικών στο πρωτάθλημα έχει παρουσιάσει και καλή και κακή εικόνα στα παιχνίδια της με αποτέλεσμα να έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής έντεκα βαθμούς, βαθμοί που την φέρνουν ισόβαθμη στην 10η θέση με τη Λαμία.

Το athleticlarissa.gr με αφορμή την συμπλήρωση του 1/3 του πρωταθλήματος κάνει μια σύγκριση με τα αντίστοιχα περσινά ματς των «βυσσινί» στις δέκα πρώτες αγωνιστικές.

* Η ΑΕΛ πέρσι βρισκόταν μια θέση χαμηλότερα, ήτοι ήταν στην 11η ισόβαθμη με την Κέρκυρα, η οποία υποβιβάστηκε στο φινάλε, ενώ φέτος είναι 10η ισόβαθμη με τη Λαμία αν και φέτος θεωρητικά είναι ενδέκατη λόγω του ότι οι Λαμιώτες έχουν την ισοβαθμία.

* Η βαθμολογική συγκομιδή είναι καλύτερη κατά ένα βαθμό με την ΑΕΛ να έχει όπως είπαμε φέτος έντεκα βαθμούς, ενώ πέρσι είχαν δέκα. Πιο συγκεκριμένα οι φετινοί έντεκα βαθμοί είναι από τρεις νίκες, δύο ισοπαλίες και πέντε ήττες, ενώ πέρσι ήταν δέκα όπου είχαμε δύο νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και άλλες τόσες ήττες.

* Στα τέρματα η ΑΕΛ έχει φέτος 7-11 ήτοι έχει σκοράρει επτά και έχει δεχτεί έντεκα. Πέρσι ήταν στο +1 στα δικά της τέρματα, είχε σκοράρει οκτώ, ενώ αμυντικά ήταν στο -7 καθώς είχε δεχτεί δεκαοκτώ απόρροια των τριών βαριών ηττών που είχε υποστεί.

* Βέβαια θεωρητικά φέτος το πρόγραμμα μέχρι στιγμής ήταν ευκολότερο καθώς, πλην του Παναθηναϊκού, δεν είχε αντιμετωπίσει τις ομάδες που διεκδικούν το πρωτάθλημα, κάτι που είχε συμβεί πέρσι με την ΑΕΛ να ηττάται στο Φάληρο από τον Ολυμπιακό με 4-1, στο ΟΑΚΑ από την ΑΕΚ με 4-0 και στη Λεωφόρο από τον Παναθηναϊκό με 2-1. Μοναδικό θετικό αποτέλεσμα το 1-1 με τον ΠΑΟΚ στη Λάρισα. Φέτος ηττήθηκε με 3-1 από τον Παναθηναϊκό στη Λάρισα.

* Η ΑΕΛ αντιμετώπισε πέρσι την 4η αγωνιστική τον Ατρόμητο στο AEL FC ARENA, όπως και φέτος αντιμετώπισε την 4η αγωνιστική τους Περιστεριώτες, αλλά εκτός έδρας, ενώ την 9η αγωνιστική κοντραρίστηκε με τον Λεβαδειακό εντός, όπως συνέβη και φέτος την 9η αγωνιστική, αλλά στη Βοιωτία. Με Ατρόμητο η ΑΕΛ έφερε 0-0 πέρσι και φέτος ηττήθηκε 2-0, ενώ με Λεβαδειακό νίκησε πέρσι με 1-0, ενώ φέτος οι ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες με 1-1.

* Εν αντιθέσει με πέρσι η ΑΕΛ δεν αντιμετώπισε τις νεοφώτιστες ομάδες κάτι που συνέβη φέτος. Εν αρχή την 2η αγωνιστική με την ήττα από τον Άρη στο Χαριλάου με 2-0 και εν συνεχεία την 8η αγωνιστική με το 0-0 απέναντι στον ΟΦΗ.

* Πέρσι η ΑΕΛ ήταν αήττητη εντός έδρας, φέτος όχι. Πέρσι είχε μια νίκη και τρεις ισοπαλίες, ενώ φέτος έχει ήδη δύο ήττες από Παναθηναϊκό και Λαμία, ενώ έχει νικήσει Παναιτωλικό και ΠΑΣ Γιάννινα, συν την ισοπαλία με τον ΟΦΗ.

* Αντίστοιχα εκτός έδρας η ΑΕΛ και πέρσι και φέτος μάζεψε τέσσερις βαθμούς και μάλιστα οι νίκες ήταν με το ίδιο σκορ, όπως και οι ισοπαλίες. Πέρσι μετά τις ήττες από Ολυμπιακό, ΑΕΚ, Πανιώνιο, Παναθηναϊκό νίκησε το Πλατανιά με 1-0 και αναδείχθηκε ισόπαλη με Κέρκυρα με 1-1. Φέτος ξεκίνησε με το «2» στην έδρα του Απόλλωνα Σμύρνης και πήρε ισοπαλία στη Λιβαδειά, έχοντας ενδιάμεσα τις ήττες από Άρη, Ατρόμητο και Ξάνθη.

* Κατά την περσινή σεζόν η ΑΕΛ είχε ήδη αλλάξει τρεις προπονητές. Ξεκίνησε με Αντρέ Πάους, ματς με Ολυμπιακό, Αστέρα Τρίπολης και ΑΕΚ, συνέχισε με Τζάκι Ματάισεν, παιχνίδια με Ατρόμητο και Πανιώνιο, πριν αναλάβει ο Ηλίας Φυντάνης για τους αγώνες με ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό, Πλατανιά, Λεβαδειακό και Κέρκυρα. Φέτος έχει ήδη αλλάξει δύο. Ξεκίνησε με Σωτήρη Αντωνίου, ματς με Απόλλων, Άρη, Παναθηναϊκό, Ατρόμητο και εν συνεχεία με Τζιανλούκα Φέστα.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ