Βαθμολογία

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία τα σεμινάρια BLS (pics)

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα σεμινάρια βασικής υποστήριξης της ζωής και χρήσης απινιδωτών (BLS) που διοργάνωσε η ΕΠΣΝ Λάρισας σε συνεργασία με το Ελληνικό Συμβούλιο Εκπαίδευσης στην Υποστήριξη της Ζωής στους χώρους που διέθεσε το 404 ΓΣΝ.

Με αυτή την πρωτοφανή απόφαση στα χρονικά του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, η διοίκηση της ΕΠΣΝ Λάρισας σε συνεργασία με την Επιτροπή Διαιτησίας και το Σύνδεσμο Προπονητών Λάρισας παρότρυνε τους προπονητές και τους διαιτητές να λάβουν μέρος στην εκπαίδευση.

Την πρωτοβουλία αυτή αγκάλιασαν με θέρμη περισσότεροι από 300 προπονητές και διαιτητές, αποδεικνύοντας περίτρανα τη σημασία αυτής της κίνησης, ώστε να αντιμετωπιστούν έγκαιρα όσον δυνατόν περισσότερα περιστατικά και να αποσοβηθεί ο κίνδυνος σοβαρών επιπλοκών. Ενθαρρυντικό είναι το γεγονός ότι στα σεμινάρια συμμετείχαν και αρκετοί παράγοντες σωματείων αντιλαμβανόμενοι τη σπουδαιότητα της γνώσης πρώτων βοηθειών.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης κ. Μπουχλαριώτης σε δήλωση του εξυμνεί όλους τους συμμετέχοντες του σεμιναρίου και ευελπιστεί αυτή η πρωτοβουλία της ΕΠΣΝ Λάρισας να είναι αποτελέσει εφαλτήριο αντίστοιχων πρωτοβουλιών και από άλλες Ενώσεις, με σκοπό τη μεγιστοποίηση της ασφάλειας στα γήπεδα τόσο κατά τη διάρκεια των αγώνων όσο και στις προπονήσεις.

Από πλευράς του ο καρδιολόγος κ. Χαρ. Παρίσης, που διεύθυνε τα σεμινάρια, εξήρε την πρωτοβουλία της ένωσης ποδοσφαιρικών σωματείων ενώ ανέφερε ότι κάτι αντίστοιχο θεωρείται αυτονόητο στο εξωτερικό. Παράλληλα, ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες και την ένωση για τη συνεργασία τους και παροτρύνει και άλλους συλλόγους και σωματεία να μιμηθούν την πρωτοβουλία αυτή.