Βαθμολογία

Η κορυφή είναι μπλε, Απόλλων Λάρισας – Παναχαϊκή 1-0 (PICS)

Η κορυφή της Football League είναι μπλε, καθώς ο εκπληκτικός Απόλλων Λάρισας έφτασε στη τρίτη διαδοχική του νίκη καθώς επικράτησε με 1-0 της Παναχαϊκής σήμερα (11/11) στο γήπεδο της Φιλιππούπολης.

Ένα ματς στο οποίο η ομάδα του Μαρτσέλο Τροΐζι έφτασε στο 3/3 και μοιράζεται τη κορυφή μαζί με τον Εργοτέλη, ενώ διατηρεί και το μηδέν παθητικό μετά από τρία ματς έχοντας συνολικά 7-0 τέρματα.

Αρκετά καλές οι καιρικές συνθήκες στη Λάρισα με αρκετό κόσμο, μεταξύ των οποίων και φίλαθλοι της Παναχαϊκής που έκαναν το μακρινό ταξίδι από τη Πάτρα. Θερμή χειραψία και εναγκαλισμός μεταξύ των δύο προπονητών Μαρτσέλο Τροΐζι και Σωκράτη Οφρυδόπουλου, ενώ όρκος νίκης από τους παίκτες της λαρισινής ομάδας.

Σε ένα παιχνίδι ορισμός του ντέρμπι η δύναμη και το πάθος ήταν κυρίαρχα στοιχεία, ενώ χαρακτηριστικό ήταν οι οκτώ κίτρινες που δόθηκαν δείγμα του ότι το ματς ήταν σε αρκετά σημεία σκληρό. Μέσα από όλο αυτό το γρήγορο γκολ του Λουκάο για τον Απόλλωνα έκρινε το ματς υπέρ της λαρισινής ομάδας με 1-0.

Δυνατά μπήκε στο παιχνίδι ο Απόλλων και στη πρώτη καλή στιγμή της αναμέτρησης ευτύχησε να προηγηθεί χάρις σε ένα πολύ ωραίο τέρμα του Λουκάο, με την Παναχαϊκή πάντως από το 30’ να ισορροπεί το παιχνίδι και να έχει δοκάρι σε κεφαλιά του Λουμπαρδέα, αλλά και κάποιες ευκαιρίες για να ισοφαρίσει δίχως όμως αποτέλεσμα.

Στην επανάληψη ο ρυθμός του αγώνα δεν ήταν τόσο καλός όσο στο πρώτο μέρος με τον Απόλλωνα να έχει κλείσει καλά τις γραμμές και να προσπαθεί να βγει μπροστά με στόχο το 2-0, ενώ η Παναχαϊκή προσπαθούσε ανορθόδοξα να απειλήσει καθώς μοναδική φορά που άγγιξε ουσιαστικά το 1-1 ήταν στη διπλή ευκαιρία στις καθυστερήσεις.

Πρώτη καλή φάση και γκολ για την ομάδα του Απόλλωνα στο 9' όταν ύστερα από έναν υπέροχο συνδυασμό των παικτών των γηπεδούχων ο Μαρκολίνο άφησε τη μπάλα στο Λούκας Ράμος ο οποίος από τα αριστερά πάσαρε στον Λουκάο και παρότι ο τελευταίος ήταν με πλάτη στο τέρμα έκανε ωραία περιστροφή και με γυριστό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Σούλη για το 1-0 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Στο 22’ ένταση μεταξύ των παικτών των δύο ομάδων καθώς ο Λούκας Ράμος μάρκαρε αντικανονικά τον Κολ με συνέπεια οι παίκτες της Παναχαϊκής να ζητήσουν το λόγο και έτσι να υπάρξει μίνι διακοπή. Τρεις κίτρινες από τον διαιτητή, μία στον Ράμος για το μαρκάρισμα και από μία στο Σούλη της Παναχαϊκής και τον Χατζή του Απόλλωνα για διαμαρτυρία.

Με τη συμπλήρωση του ημιώρου η Παναχαϊκή είχε δοκάρι με κεφαλιά του Λουμπαρδέα ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Κολ, με τη μπάλα να σταματά στο δεξί κάθετο και ενώ οι Πατρινοί κέρδισαν συνολικά πέντε συνεχόμενα κόρνερ τα οποία πέρασαν ανεκμετάλλευτα. Στο 35’ η Παναχαϊκή απείλησε με το σουτ του Κολ μέσα από την περιοχή όμως η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι των γηπεδούχων.

Δύο λεπτά αργότερα ο Πλέγας έπιασε ωραίο σουτ με τον Μαντζάρη να διώχνει μακριά τη μπάλα, ενώ στο 38’ μακρινό σουτ του Μαυριά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του πορτιέρο του Απόλλωνα. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ύστερα από εκτέλεση κόρνερ των Πατρινών, ο Απόλλωνας βγήκε σε αντεπίθεση όμως το σουτ του Μαρκολίνο πέρασε πάνω από τα δοκάρια και έτσι το 1-0 δεν άλλαξε μέχρι την ανάπαυλα.

Πρώτη καλή φάση στην επανάληψη και ήταν για την Παναχαϊκή όταν στο 57’ το δυνατό σουτ του Μαυριά βρήκε σε ετοιμότητα τον Μαντζάρη που μπλόκαρε τη μπάλα, ενώ τρία λεπτά αργότερα πρώτη καλή φάση για Απόλλωνα στο δεύτερο μέρος όμως στη κεφαλιά του Κοντοέ ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Μαρκολίνο η μπάλα πέρασε άουτ.

Ένα λεπτό πριν τα 70’ το σουτ του Μαρκολίνο από πλευράς Απόλλωνα βρήκε σε ετοιμότητα το Σούλη, ενώ στη συνέχεια η Παναχαϊκή προσπάθησε να γίνει απειλητική με δύο συνεχόμενα κόρνερ χωρίς όμως αποτέλεσμα. Θα χρειαστεί να φτάσουμε στο 90’ για να επιχειρήσει να φανεί απειλητική μία ομάδα με την φιλοξενούμενη να θέλει το 1-1 όμως η σέντρα σουτ του Ελευθεριάδη πέρασε άουτ.

Στις καθυστερήσεις η Παναχαϊκή άγγιξε το 1-1 έχοντας διπλή ευκαιρία. Αρχικά σουτ του Αντωνακόπουλου με το Μαντζάρη να απομακρύνει και στην επαναφορά πλασέ του Σταμόπουλου με τον πορτιέρο του Απόλλωνα να σταματά εντυπωσιακά με το ένα χέρι τη μπάλα και να κρατά τη μεγάλη νίκη για την ομάδα του.

Διαιτησία: Σιδηρόπουλος (Τερζόπουλος, Διαμάντης)

Απόλλων Λάρισας (Μαρτσέλο Τροΐζι): Μαντζάρης, Σκούπρα, Χατζής, Κουρτεσιώτης, Κοντοές, Πολέτο (55’ Καμπέρης), Μαρκολίνο (87’ Λίταινας), Λούκας, Λούκας Ράμος, Τασιουλής (75’ Αγιώτης), Σουλιώτης.

Παναχαϊκή (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Σούλης, Πολίμος, Σταμόπουλος, Πλέγας (84’ Αντωνακόπουλος), Μαυριάς, Ελευθεριάδης, Κολ, Παπατόλιος (59’ Αργυρόπουλος), Λουμπαρδέας, Κυνηγόπουλος (68’ Μωραΐτης), Τσελεπίδης.

ΑΠΟΔΟΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ATHLETICLARISSA: ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΟΜΑΚΟΣ