Βαθμολογία

Αυτή ναι ήταν ΑΕΛ, ΑΕΛ – ΠΑΣ Γιάννινα 2-0 (PICS)

Επιστροφή στις νίκες για την ομάδα της ΑΕΛ η οποία επικράτησε σήμερα (10/11) του ΠΑΣ Γιάννινα στο AEL FC ARENA με 2-0 για την 10η αγωνιστική της Super League.

Οι «βυσσινί» έδειξαν πολύ καλά στοιχεία σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια και έφτασαν δίκαια στη νίκη απέναντι στον πολύ κακό ΠΑΣ Γιάννινα καθώς πέραν των δύο τερμάτων, έχασαν και άλλες ευκαιρίες, ενώ είχαν και δοκάρι.

Πολύ καλύτερη η ΑΕΛ και στα δύο ημίχρονα με το πρώτο να μένει στο στείρο 0-0, αλλά τους γηπεδούχους να έχουν οριζόντιο δοκάρι με τον Ντέλετιτς και κλασικές ευκαιρίες με Μπαργκάν και Νούνιτς σε δύο περιπτώσεις, απέναντι στον ΠΑΣ που απείλησε μόνο με τον Ντόλοβατς.

Η γρήγορη αποβολή του ΠΑΣ στην επανάληψη με τον Τσικάρσκι και το 1-0 που προήλθε από το Γκόλια έκαναν πιο εύκολο το έργο της ΑΕΛ, ενώ το 2-0 του κορυφαίου παίκτη των «βυσσινί» του Μίλος Ντέλετιτς έγειρε οριστικά την πλάστιγγα υπέρ της ομάδας του Φέστα που έφτασε σε διψήφιο αριθμό βαθμών, 11 έναντι 7 του «Άγιαξ» της Ηπείρου.

Στο πρώτο ημίχρονο στο οποίο η ΑΕΛ ήταν καλύτερη του ΠΑΣ Γιάννινα και έχασε μοναδικές ευκαιρίες για να προηγηθεί στο σκορ, αλλά ο Μπαργκάν και ο Νούνιτς σε δύο περιπτώσεις, απέτυχαν να σκοράρουν, ενώ η ομάδα του Φέστα είχε και δοκάρι με τον Ντέλετιτς. Από την άλλη ο ΠΑΣ πλην του σουτ του Ντόλοβατς δεν απείλησε την λαρισινή εστία.

Τρία λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο ΠΑΣ έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Τσικάρσκι και από το φάουλ που δόθηκε η ΑΕΛ άνοιξε το σκορ με τον Γκόλια ύστερα από περιπετειώδη τρόπο. Το 2-0 με τον Ντέλετιτς στο 76’ έκρινε τα πάντα στο AEL FC ARENA με την ΑΕΛ να είναι η μεγάλη νικήτρια.

Με πρόβλημα της τελευταίας στιγμής η ενδεκάδα του ΠΑΣ Γιάννινα καθώς ο Στέφανος Αθανασιάδης που ήταν να ξεκινήσει το παιχνίδι ένιωσε τράβηγμα στο ζέσταμα και έτσι τη θέση στην ενδεκάδα πήρε ο Λουκίνας, ενώ ο Νάουμετς μπήκε στη δεκαοκτάδα.

Πιο δυνατά μπήκε στο ματς η ΑΕΛ και στο 10’ απείλησε με το σουτ του Ντέλετιτς έξω από τη περιοχή με την μπάλα να καταλήγει σε κόρνερ το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο, ενώ στο 14’ η ΑΕΛ έφτασε κοντά στο 1-0 αλλά το δυνατό σουτ του Μπαργκάν έξω από τη περιοχή, βρήκε το Βελλίδη να διώχνει ενστικτωδώς σε κόρνερ.

Οι «βυσσινί» δύο λεπτά αργότερα είχαν δοκάρι όταν σε εκτέλεση φάουλ του Μίλος Ντέλετιτς η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Βελλίδη και εν συνεχεία κατέληξε άουτ. Νέα μεγάλη ευκαιρία για τους Λαρισαίους στο 30’ όταν ο Νούνιτς μπήκε στη περιοχή και παρότι σχεδόν μόνος απέναντι στο Βελλίδη έκανε κάκιστο πλασέ με αποτέλεσμα ο πορτιέρο του ΠΑΣ να μπλοκάρει τη μπάλα.

Ένα λεπτό αργότερα η πρώτη φάση απειλής από πλευράς Γιαννιωτών όταν ο Γιάκος εκτέλεσε φάουλ ο Τζημόπουλος έπιασε τη κεφαλιά με τη μπάλα να φεύγει πάνω από τα δοκάρια του Κρίστινσον. Το επιθετικό κρεσέντο της ΑΕΛ συνεχίστηκε και στο 33’ νέα μεγάλη ευκαιρία όταν ο Νούνιτς εκμεταλλεύτηκε το λάθος γύρισμα του Τσικάρσκι μπήκε από τα δεξιά στη περιοχή όμως το πλασέ του πέρασε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Βελλίδη.

Με τη συμπλήρωση 39 λεπτών αγώνα ο ΠΑΣ απείλησε για πρώτη φορά ουσιαστικά όταν ο Γιάκος βρήκε ωραία τον Ντόλοβατς αυτός έκανε ωραίο σουτ με τον Κρίστινσον να πέφτει και να διώχνει τη μπάλα κόρνερ, ένα κόρνερ που πέρασε ανεκμετάλλευτο από πλευράς φιλοξενούμενων.

Το 0-0 δεν άλλαξε ως το τέλος του πρώτου ημιχρόνου καθώς στην εκτέλεση φάουλ του Μίλος Ντέλετιτς η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Βελλίδη στη τελευταία καλή φάση πριν την ανάπαυλα.

Τρία λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης ο ΠΑΣ έμεινε με δέκα παίκτες όταν ο Τσικάρσκι μάρκαρε αντικανονικά τον Ντέλετιτς και αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη του ρέφερι Ζαχαριάδη, ενώ από το φάουλ η ΑΕΛ άνοιξε το σκορ με επεισοδιακό τρόπο.

Στο 50’ λοιπόν η ΑΕΛ έκανε το 1-0 ύστερα από φάση διαρκείας καθώς στην εκτέλεση του φάουλ από τον Ντέλετιτς η μπάλα πήγε στο Μιλοσάβλιεβιτς που σούταρε με τον Βελλίδη να διώχνει με το πόδι, στην επαναφορά νέο σουτ του Φατιόν, νέα απόκρουση Βελλίδη, όμως ο Γκόλιας πήρε το ριμπάουντ και με κοντινή προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Το γκολ ήρθε στο κατάλληλο σημείο για τους «βυσσινί» που στο 63’ άγγιξαν και το 2-0 όμως το δυνατό σουτ του Μπαργκάν πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Βελλίδη και ενώ οι δύο προπονητές προχώρησαν στις πρώτες τους κινήσεις με τον Φέστα από πλευράς ΑΕΛ να περνά στο ματς τον Πίτι αντί του Μπαργκάν, ενώ ο Πετράκης τον Ξύδα αντί του Λουκίνα. Ο Ιταλός τεχνικός της ΑΕΛ προχώρησε και σε αναγκαστική αλλαγή στο 71’ με τον Γρομητσάρη να περνά στον αγωνιστικό χώρο αντί του σκόρερ Γκόλια που τραυματίστηκε.

Στο 73’ νέα μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΛ με το σουτ του Ντέλετιτς και τον Βελλίδη να διώχνει σε κόρνερ, από το οποίο ο Φατιόν σέρβιρε στο Πίτι το σουτ του οποίου όμως πέρασε πάνω από τα δοκάρια της ηπειρώτικης ομάδας. Με τη συμπλήρωση 76 λεπτών αγώνα τα πάντα κρίθηκαν όταν ο Μιλοσάβλιεβιτς βρήκε ωραία τον Ντέλετιτς και ο κορυφαίος παίκτης της ΑΕΛ στον αγωνιστικό χώρο με ένα δυνατό σουτ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Μάρκο Βελλίδη στέλνοντας για δεύτερη φορά τη μπάλα στα δίχτυα του ΠΑΣ.

Στα υπόλοιπα διαδικαστικής σημασίας λεπτά δεν άλλαξε κάτι και η ΑΕΛ με τη νίκη αυτή πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα, ενώ ο ΠΑΣ παρέμεινε στα χαμηλά και με πολύ κακή ψυχολογία.

Διαιτησία: Ζαχαριάδης (Πάτρας, Σίπκας)

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Καρανίκας, Ζίζιτς, Γκόλιας (72’ Γρομητσάρης), Χούμπτσεφ, Φατιόν, Κοέφ, Μιλοσάβλιεβιτς, Ντέλετιτς (88’ Σαχίτι), Νούνιτς, Μπαργκάν (65’ Πίτι).

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Αποστολόπουλος, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Τσικάρσκι, Λίλα, Γιάκος (75’ Κακούμπα), Σιόντης, Παμλίδης (83’ Κούζικ), Ντόλοβατς, Λουκίνας (61’ Ξύδας).

ΑΠΟΔΟΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ATHLETICLARISSA: ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΟΜΑΚΟΣ