Βαθμολογία

Ο Φαλανιακός νικητής στο τοπικό ντέρμπι, 3-2 τον Σμόλικα (PICS)

Ένα παιχνίδι πραγματική διαφήμιση για το Λαρισινό ποδόσφαιρο διεξήχθη το Σάββατο (10/11) στο γήπεδο της Φαλάνης, ανάμεσα στον Φαλανιακό και τον Σμόλικα. Το ματς ήταν ένα παραδοσιακό ντέρμπι και το παρακολούθησαν φίλαθλοι και από τις δύο ομάδες χωρίς να δημιουργηθεί το παραμικρό και γι’ αυτό αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους! Αξιοσημείωτο είναι ότι στο ημίχρονο του αγώνα, αγωνίσθηκαν οι ομάδες των υποδομών Κ-8 των δύο συλλόγων, προσφέροντας μια πολύ ωραία εικόνα στο ντέρμπι.

Του Χρήστου Γκατζούλη

Μετά από συναρπαστικό ματς που έγινε μέσα σε αθλητικά πλαίσια, ο Φαλανιακός του Τάσου Μπεριτζά πήρε τη νίκη χάρη σε γκολ του Κώστα Μαχαίρα στις καθυστερήσεις (3-2). Μία νίκη που η διοίκηση, το προπονητικό τιμ και οι παίκτες την αφιερώνουν στον αντιπρόεδρο της ομάδας τον Γιώργο Θεοδοσίου, που πριν από λίγες ημέρες είχε τα γενέθλιά του.

Το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό με τον Φαλανιακό να παίρνει το προβάδισμα στο πρώτο ημίχρονο με 2-0 και τον Σμόλικα να απαντά στην επανάληψη και να κάνει το 2-2. Και εκεί που όλα έδειχναν πως το ματς θα ολοκληρωθεί χωρίς νικητή, ο Κώστας Μαχαίρας στο 91’ έδωσε τη λύση με ένα πραγματικά πανέμορφο γκολ, ένα αριστερό σουτ που δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Γραβάνη.  

Το ματς ήταν ισορροπημένο χωρίς πολλές φάσεις. Στο 13’ ο Μολάς για τον Σμόλικα έκανε το φάουλ, με τον Μπιμπλιτζή να διώχνει με τις γροθιές σε κόρνερ. Στο 32’ ο πολύ καλός Τσιάκος για τον Φαλανιακό εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια στην άμυνα του Σμόλικα και με ψηλοκρεμαστό σουτ έκανε το 1-0.

Δύο λεπτά αργότερα ο Δημητρέλης έκανε το 2-0 με ωραίο τελείωμα και πάλι από λάθος στα μετόπισθεν του Σμόλικας. Στο 43’ ο Σμόλικας είχε την μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει, όταν ο Σπανός πήρε τη καρφωτή κεφαλιά μέσα στη περιοχή, όμως η μπάλα πέρασε ελάχιστα δίπλα από την εστία.

Στο 57’ ο μαχητικός Μολάς μείωσε σε 2-1 με ιδανικό τελείωμα. Στο 62’ ο Ιωαννίδης στην αντεπίθεση για το Φαλανιακό έχασε τεράστια ευκαιρία να σκοράρει, αφού σούταρε σε κενό τέρμα με τον Λάλο να διώχνει πάνω στη γραμμή βέβαιο γκολ.

Στο 67’ ο Μολάς είχε δοκάρι σε απευθείας φάουλ που εκτέλεσε. Στο 81’ ο Τσιάκος συνεργάστηκε με τον Λεσάϊ και ο τελευταίος έχασε μεγάλη ευκαιρία αφού δεν μπόρεσε να σκοράρει με εξουδετερωμένο τέρμα.

Και αφού δεν μπόρεσε να πετύχει γκολ τις ευκαιρίες που έχασε ο Φαλανιακός, στο 86’ ο Σκούπρας έδωσε ωραία στο Σπανό και ο τελευταίος με πολύ καλή κεφαλιά έκανε το 2-2. Στο 91’ τελευταίος «μίλησε» ο Μαχαίρας που με εξαιρετικό αριστερό σουτ έξω από την περιοχή χάρισε τη νίκη στον Φαλανιακό μέσα σε έξαλα πανηγύρια παικτών και φιλάθλων.

Φαλανιακός (Τάσος Μπεριτζάς): Μπιμπλιτζής, Παππάς, Μαχαίρας, Σούλι, Φλώρος, Λυγούρας Β., Πανταζής Γ. (78’ Μάνικος), Μπλέντι, Ιωαννίδης (64’ Λεσάϊ), Τσιάκος (84’ Αλατάς), Δημητρέλης (56’ Λυγούρας Χ.).

Σμόλικας (Βασίλης Μπακογιάννης): Γραβάνης, Τσιρογιάννης, Σέντζας (72’ Καρέντζος), Σκούπρας, Μανακούσιος Θ. (77’ λ.τ. Γκατζούρας), Μπέτσης (64’ Γκαλμπογκίνης), Μακρής, Μολάς, Μάτος (46’ Λάλος), Σπανός, Μανακούσιος Δ.

Διαιτητική τριπλέτα: Αγγελούλης, Καραγιάννης, Δεδικούσης.