Βαθμολογία

Καμμένος: «Τουρκικά αεροσκάφη ζήτησαν άδεια για...»

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας χαρακτήρισε το γεγονός ως ιδιαιτέρως θετικό καθώς για πρώτη φορά – όπως υποστήριξε – οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις προχωρούν σε μια τέτοια κίνηση καθώς εως σήμερα προτιμούν να παραβιάζουν το ελληνικό FIR και να μην δίνουν σχέδια πτήσης.

Ο κ. Καμμένος σημείωσε βέβαια πως η κίνηση της γειτονικής χώρας εντάσσεται σε πρωτόκολλο που προβλέπει την αποφυγή των εντάσεων σε εορτές όπως άλλωστε είναι η σημερινή που εορτάζει ο αρχάγγελος Μιχαήλ και η Πολεμική Αεροπορία.

Καμμένος: «Ο πρώτος νόμος που θα έρθει σε μια Ελλάδα ελεύθερη θα είναι αυτός για την αποκατάσταση των αναδρομικών»

Παράλληλα ο υπουργός Εθνικής Αμυνας μιλώντας στην Βουλή για την τροπολογία που προβλέπει την επιστροφή αναδρομικών στους είπε πως «μας τίμησε ο πρωθυπουργός και ανακοίνωσε στην ΔΕΘ ότι ο πρώτος νόμος που θα έρθει σε μια Ελλάδα ελεύθερη θα είναι αυτός για την αποκατάσταση αναδρομικών. Την παράδοση της χώρας στους δανειστές την κάνατε εσείς (σ.σ. ΝΔ) με τον κ. Βενιζέλο. Αυτή η κυβέρνηση είναι που βγάζει χώρα από τα μνημόνια».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επιτέθηκε και στον κ. Βασίλη Κικίλια λέγοντας πως «πήγε στην εορτή της Πολεμικής Αεροπορίας και είπε ότι εμείς εμπαίζουμε τους στρατιωτικούς. Το ποιος εμπαίζει τους στρατιωτικούς θα το δουν στην τσέπη τους τις επόμενες ημέρες».

Κικίλιας: «Δίνετε κουτσουρεμένα αναδρομικά»

«Πριν από 4 χρόνια στην προεκλογική σας ομιλία λέγατε ότι ο πρώτος νόμος θα ήταν η δικαίωση των στρατιωτικών αλλιώς δεν θα συμμετείχατε στην κυβέρνηση. Εμπαίζατε επι 4 χρόνια τους στρατιωτικούς» απάντησε ο κ. Κικίλιας για να προσθέσει «δίνετε κουτσουρεμένα αναδρομικά. Αν τα δίνατε πριν τον νόμο Κατρούγκαλου θα λάμβαναν άλλα χρήματα οι στρατιωτικοί. Δεν δίνετε τα αναδρομικά του 2017».

πηγή: protothema.gr