Βαθμολογία

Πασκουάλ: «Πάντα ξεχωριστά τα ματς με Ολυμπιακό»

Δηλώσεις ενόψει της αυριανής (9/11 21:00) εντός έδρας αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό για την 6η αγωνιστική της Ευρωλίγκα έκανε ο προπονητής του Παναθηναϊκού Τσάβι Πασκουάλ.

Ο Καταλανός τεχνικός τόνισε ότι πάντα τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό είναι ξεχωριστά και πως η ομάδα του θέλει μόνο τη νίκη απέναντι στους Πειραιώτες. Παράλληλα αναφέρθηκε και στη καλή παράδοση που έχει απέναντι στον Ντέιβιντ Μπλατ όπου όπως είπε αυτά τα ματς δεν είναι μάχες προπονητών ή παικτών και χαρακτήρισε τα ντέρμπι μεγαλύτερα από όλους.

Τέλος ο 46χρονος προπονητής απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με την ιδιαιτερότητα του αγώνα για τον Γιάννη Παπαπέτρου που θα βρεθεί αντίπαλος με την παλιά του ομάδα, αλλά και για τις λύσεις που μπορεί να δώσει στη δημιουργία παιχνιδιού ο Νικ Καλάθης.

Αναλυτικά τα λεγόμενα του προπονητή του Παναθηναϊκού:

«Δεν έχει καμία σημασία αν έχω καλή παράδοση απέναντι στον Ντέιβιντ Μπλατ. Αυτά τα ματς δεν αφορούν στη μάχη μεταξύ προπονητών ή παικτών. Αυτά τα ντέρμπι είναι μεγαλύτερα από όλους εμάς. Το παρελθόν είναι παρελθόν. Αύριο σημασία θα έχει μόνο ποιος θα κερδίσει. Γι’ αυτό είμαστε εδώ και ελπίζω να το απολαύσουμε. Κάθε ματς στην Ευρωλίγκα είναι σαν τελικός. Για μας και το ματς με την Μπουντούτσνοστ ήταν έτσι μετά την ήττα μας από τη Ζαλγκίρις. Το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό είναι πάντα ξεχωριστό και θέλουμε τη νίκη για να συνεχίσουμε νικηφόρα».

Σε ερώτηση για την ιδιαιτερότητα του αυριανού αγώνα για τον Ιωάννη Παπαπέτρου ανέφερε:

«Πάντα στην καριέρα σου μπορεί να αντιμετωπίσεις μια παλιά σου ομάδα. Θα είναι λίγο ιδιαίτερο για αυτόν, αλλά πιστεύω πως θα είναι έτοιμος, θα βοηθήσει την ομάδα και θα απολαύσει το παιχνίδι», σημείωσε.

Σε ερώτηση για την εξάρτηση από τον Νικ Καλάθη και τις λύσεις στη δημιουργία του παιχνιδιού είπε:

«Πάντα προσπαθώ να βρω λύσεις, σε άμυνα και επίθεση. Ποτέ δεν σταματάμε να προσπαθούμε. Ο Παππάς, ο Λάνγκφορντ και ο Λεκαβίτσιους μπορούν να βοηθήσουν σε αυτό το κομμάτι. Παίζουμε όλο και καλύτερα, αλλά δεν είμαστε αποτελεσματικοί σε βολές και τρίποντα. Πρέπει να βελτιωθούμε σε αυτό το κομμάτι. Κόντρα στον Προμηθέα κάναμε λίγα λάθη. Το βασικό μας πρόβλημα είναι στην επίθεση, αλλά πιστεύω πως θα το λύσουμε».