Βαθμολογία

Μπάγερν Μονάχου – ΑΕΚ 2-0

Η ΑΕΚ κοίταξε στα μάτια την ΑΕΚ για μισή ώρα, όμως μετά το ανόητο πέναλτι του Τσόσιτς, που μετέτρεψε σε γκολ ο Λεβαντόφσκι στο 31’, δεν μπορούσε να πάρει κάτι καλύτερο. Στο δεύτερο ημίχρονο οι Βαυαροί ήταν καλύτεροι και ο Λεβαντόφσκι έγραψε το τελικό 2-0 στο 71’.

Η Ένωση αποχαιρέτισε με αυτή την ήττα την Ευρώπη, ωστόσο κρατάει μία ακόμα εκπληκτική εμφάνιση του Μπάρκα, που κράτησε με σπουδαίες επεμβάσεις το σκορ σε χαμηλά επίπεδο.

Όσον αφορά το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, παρά τον… φόβο που προκαλεί η Μπάγερν και την κάκιστη εμφάνιση που είχε προηγηθεί στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, η ΑΕΚ μπήκε εξαιρετικά στο παιχνίδι και μάλιστα ήταν και αυτή που έφτασε πρώτη πιο κοντά στο γκολ. Συγκεκριμένα, μόλις στο 5’ μετά από κόρνερ του Μάνταλου ο Λαμπρόπουλος πήρε την κεφαλιά από κοντά, όμως η μπάλα έφυγε ελάχιστα δίπλα από την εστία του Νόιερ.

Η Μπάγερν ωστόσο απάντησε αμέσως, καθώς δύο λεπτά αργότερα ο Γκορέτσκα πήρε ολομόναχος την κεφαλιά από πολύ κοντά, όμως ο Μπάρκας εντυπωσιακά έδιωξε σε κόρνερ. Μάλιστα, η Ένωση στο 11’ είχε άλλη μία καλή στιγμή, όταν από μπαλιά του Μπακάκη ο Πόνσε βρέθηκε με την μπάλα μέσα στην περιοχή, αλλά δεν έκανε καλό κοντρόλ. Από τη φάση αυτή και μετά το ματς ήταν απόλυτα ισορροπημένο, με την ΑΕΚ να κυκλοφορεί ωραία την μπάλα και να μην φοβάται.

Η Μπάγερν απείλησε ξανά στο 28’, όταν ο Λαμπρόπουλος έκοψε την επικίνδυνη σέντρα του Ριμπερί, ωστόσο το κόρνερ δεν βοήθησε καθόλου την ΑΕΚ. Στην εκτέλεση ο Τσόσιτς εντελώς ανόητα τον Λεβαντόφσκι, ενώ η μπάλα ήταν μακριά και ο διαιτητής έδωσε το αυστηρό πέναλτι, από το οποίο ο Πολωνός έκανε το 1-0 για τους Βαυαρούς. Μετά το γκολ η Ένωση έχασε την καλή ψυχολογία της, οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές και έψαξαν και δεύτερο γκολ, χωρίς όμως να δημιουργήσουν κάποια μεγάλη ευκαιρία.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ ξεκίνησε και πάλι δυνατά, ωστόσο σε αντίθεση με την εικόνα του πρώτου 45λεπτου, δεν μπορούσε να κρατήσει καθόλου μπάλα ούτε και να απειλήσει. Έτσι λοιπόν, η Μπάγερν την είχε κλείσει στο μισό γήπεδο κι όσο κυλούσε ο χρόνος, τόσο πιο εύκολα έμπαινε στην περιοχή της Ένωσης. Στο 55΄ ο Γκορέτσκα έπιασε απευθείας σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά ο Μπάρκας εκτινάχθηκε και απέκρουσε με υπερένταση σε κόρνερ, ενώ στο 61’ μετά από μπαλιά στην πλάτη της άμυνας, ο Λεβαντόφσκι βγήκε τετ-α-τετ από αριστερά, όμως ο Έλληνας γκολκίπερ τον σταμάτησε και πάλι εντυπωσιακά.

Ωστόσο, στο 71’ ο Μπάρκας δεν μπορούσε να κάνει τίποτα, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Λεβαντόφσκι βρέθηκε ολομόναχος και από πολύ κοντά έκανε το 2-0. Μετά το γκολ η ΑΕΚ… σταμάτησε να παίζει τελείως, ενώ η Μπάγερν έψαξε και τρίτο γκολ. Στο 74' ο Μπάρκας σταμάτησε και πάλι τον Γκνάμπρι σε τετ α τετ, ενώ στο 78’ μετά από απόκρουση του Μπάρκα η μπάλα χτύπησε και στο οριζόντιο δοκάρι. Τελικά, το 2-0 έμεινε μέχρι το φινάλε και… έσβησε τα ευρωπαϊκά όνειρα της ΑΕΚ για την φετινή σεζόν.

Γκολ: 31' πεν., 71' Λεβαντόφσκι.

Μπάγερν Μονάχου: Νόιερ, Κίμιχ, Μπόατενγκ, Χούμελς, Αλάμπα, Μαρτίνεθ, Γκνάμπρι (87' Σάντσες), Γκορέτσκα, Μίλερ, Ριμπερί (84' Ραφίνια), Λεβαντόφσκι (90' Βάγκνερ).

ΑΕΚ: Μπάρκας, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Τσόσιτς, Χουλτ, Γαλανόπουλος (78' Γκάλο), Σιμόες, Άλεφ (67' Μοράν), Μάνταλος (80' Μπογέ), Πόνσε.