Βαθμολογία

Συνελήφθη ο Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ

Στη σύλληψη του Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ προχώρησαν το πρωί της Τρίτης (6/11) οι γαλλικές αρχές, σύμφωνα με τη «LeMonde». Ο Ρώσος μεγιστάνας και ιδιοκτήτης της Μονακό κρατείται μετά από εντολή δικαστή, καθώς κατηγορείται μαζί με άλλα άτομα για υποθέσεις διαφθοράς.

Η αστυνομία έκανε έρευνα στη βίλα του δημοφιλούς δισεκατομμυριούχου, ο οποίος βρίσκεται στο επίκεντρο έρευνας εδώ και έναν χρόνο για «διαφθορά», «αθέμιτη άσκηση επιρροής, ενεργητική και παθητική» και συνεργεία για τα αδικήματα αυτά.

Την εποχή που ήταν σε δικαστική αντιπαράθεση, για μια υπόθεση απάτης, με τον Ελβετό έμπορο έργων τέχνης Ιβ Μπουβιέ, ο Ριμπαλόβλεφ φέρεται ότι έτυχε «ευνοϊκής μεταχείρισης» από τις δικαστικές αρχές του Μονακό.

Η γαλλική εφημερίδα αποκάλυψε το περιεχόμενο ενός DVD και εκατοντάδες μηνύματα που είχαν σταλεί μέσω κινητού τηλεφώνου και άφηναν να εννοηθεί ότι υπήρχε ένα "μυστικό" κέντρο που δρούσε υπέρ του Ριμπαλόβλεφ. 

Ανθρωποι του περιβάλλοντός του, σύμφωνα πάντα με τη Le Monde, αντάλλαζαν μηνύματα με τους επικεφαλής της τοπικής δικαστικής αστυνομίας, ακόμη και με τον τότε υπουργό Δικαιοσύνης, Φιλίπ Ναρμινό.

Ο δικηγόρος του επιχειρηματία δήλωσε στην εφημερίδα Vedomosti ότι τα ανακριτικά όργανα προσκάλεσαν τον Ριμπολόβλεφ για να συζητήσουν και να ακούσουν τη δική του άποψη για την υπόθεση.