Βαθμολογία

Ο Αλέξης Κούγιας μίλησε σε ΜΜΕ των Ιωαννίνων (Ηχητικό)

Σε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στον Sport24 Ιωάννινα 96,3 και στον Βαγγέλη Πήχα, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας απάντησε για όλους και για όλα. Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για το αν υπήρξε αίτημα από την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα για να πάρει εισιτήρια από την Α.Ε. Λάρισα για το παιχνίδι του Σαββάτου:
«Δεν μου έχει κάνει πρόταση ο ΠΑΣ Γιάννινα να πάρει εισιτήρια αλλά και εμείς δεν επρόκειτο να δώσουμε. Παγίως από τότε που εγώ έχω τις μετοχές της Α.Ε.Λ (από τις 28 Ιουλίου 2015) δεν δίνουμε εισιτήρια σε κανένα παιχνίδι, σε φιλοξενούμενο και δεν κάνουμε εξαίρεση. Θα μπορούσα να κάνω μια εξαίρεση για τον ΠΑΣ Γιάννινα για ειδικούς λόγους, αλλά επειδή έχω προβλήματα με τους οργανωμένους. Είμαι βέβαιος ότι οι συγκεκριμένοι 30 οργανωμένοι που είναι εκτός γηπέδου της ΑΕΛ, θα δημιουργήσουν επεισόδια και που πιθανώς θα οδηγούσαν σε τιμωρία και τις δύο ομάδες. Αυτό που συνέβη με ΑΕΚ και πρόκειται να συμβεί με τον Ολυμπιακό που θα τιμωρηθεί για εκτός έδρας παιχνίδι και για τον ΠΑΣ θα ήταν αρνητικό αυτό.»

Για την σχέση του με τους φιλάθλους και την ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα:
«Εκτός του ότι είναι η πατρίδα μου, γενικώς ταυτίστηκα πολύ με την αναγέννηση αυτής της ομάδος ,πόσο πολύ ταυτίστηκα με τους οπαδούς της. Σε κάθε περίπτωση για μένα ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι μια πενταετία απίστευτης ισορροπίας και απόλαυσα όσο ποτέ άλλοτε το ποδόσφαιρο. Είμαι ταυτισμένος με τους οπαδούς μας γιατί οι οπαδοί του ΠΑΣ Γιάννινα δεν είναι οι λίγοι «αληταράδες», ούτε οι αντεξουσιαστές. Είναι ο πραγματικός κόσμος στις σκεπαστές. Αυτός είναι ο παλιός κόσμος. »

Για την ταύτισή του με τον ΠΑΣ Γιάννινα και την Λάρισα:
«Είναι από τις μεγαλύτερες επαρχιακές ομάδες της Ελλάδας και στην Ευρώπη. Βεβαίως, η Λάρισα να έχει πάρει και πρωτάθλημα και δύο κύπελλα και έχει κάνει και μια μεγαλύτερη πορεία σε μεγάλες διοργανώσεις. π.χ όταν έπαιζε στο Πρωταθλητριών κτλ. Όμως και ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι μαζί με την Παναχαΐκή που βγήκε πρώτη φορά στην Ευρώπη, ειδικά με τις τελευταίες του επιτυχίες να παίξει στην Ευρώπη και να προχωρήσει και δύο γύρους».

Για το τι αναμένουμε να δούμε στο πρωτάθλημα:
«Και οι δύο ομάδες είναι στην ίδια μοίρα. Έχουμε και οι δύο εκτός έδρας παιχνίδια. Είναι πολύ κοντά οι ομάδες. Κακή εικόνα του Αστέρα Τρίπολης, την Λαμίας, του Παναιτωλικού και το ξεκίνημα του Πανιωνίου, αλλά πρέπει να προσέχουμε κάθε Κυριακή, κάθε πόντος είναι χρυσάφι και είμαι βέβαιος ότι στο τέλος θα είμαστε στη μέση της βαθμολογίας.»

Για το ματς της ΑΕΛ  με τον ΠΑΣ Γιάννινα το Σάββατο:
«Είναι κομβικό παιχνίδι, ματς ψυχολογίας. Ο ΠΑΣ Γιάννινα περνά μεταβατική περίοδο, ειδικά στην επίθεσή του δεν έχει παίκτη από τα προηγούμενα χρόνια.»

Για τα φετινά στατιστικά στοιχεία της Λάρισας στα πρώτα ημίχρονα:
«Σε αντίθεση με την περσινή σεζόν. Είχαμε τραγικά πρώτα ημίχρονα και καλά δεύτερα. Ειδικά πέρσι στα τελευταία δέκα λεπτά είμαστε η ομάδα που θα έπαιρνε το πρωτάθλημα. Από το 80΄ μέχρι το 95’ πήραμε όλα τα παιχνίδια. Το πολύ ευχάριστο για μένα ότι όταν παίζουμε ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας είμαστε καλύτεροι από τον αντίπαλο. Για ψυχολογικούς λόγους όμως και επειδή έχουμε ανάγκη τους βαθμούς, κάτι που δεν το κάνει ο προπονητής, η ομάδα γυρίζει πίσω. Δεν είναι θέμα κατάστασης γιατί έχουμε εξαιρετικά εργομετρικά, ούτε αξίας παικτών γιατί και οι ηλικίες παικτών από εξαιρέσουμε τον Πίτι, ο Μόρας δε θα ξαναπαίξει ,έχει πάθει τέσσερις φορές υποτροπή στην ίδια θλάση και είναι πια δύσκολο να επανέλθει. Τον περιμένει μια θέση είτε στη διοίκηση είτε στο τεχνικό team με τη διαδρομή που έχει. Πρέπει οι παίκτες να εξελίσσονται.»

Αναφορικά με το ποια ομάδα βλέπει πρωταθλητή:
«Δεν ξέρεις ποτέ. Το Ελληνικό πρωτάθλημα είναι ένα πρωτάθλημα που παίζεται και στο προσκήνιο και στο παρασκήνιο. Αρκούν κάποιες λάθος επιλογές και υπάρχουν πρωταθλήματα που έχουν ληφθεί εν μέσω δικαστικών αποφάσεων. Ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα από πέρσι αλλά είναι μια ομάδα γηρασμένη. Με τη συμμετοχή της στην Ευρώπη, έχει σκαμπανεβάσματα. Η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός που τον αντιμετωπίσαμε και εμείς και ο ΠΑΣ χαλαρά και το πληρώσαμε.»

Το μήνυμα του Αλέξη Κούγια για το ματς του Σαββάτου:
«Να γίνει ωραίο ματς και να κερδίσει ο καλύτερος.»

Στο τέλος της συνέντευξης αναφέρθηκε και σε μια προσωπική του αποκάλυψη:
«Ποτέ δεν ήθελα να φύγω από τα Γιάννενα. Με εξανάγκασε ο Χριστόδουλος, ο Καχριμάνης και ο Νίκος  ο Χήτος .Το λέω ξεκάθαρα. Ποτέ δεν ήθελα να φύγω, δεν ήθελα ποτέ να πουλήσω τις μετοχές μου. Οι πολιτικοί είναι καιροσκόποι.»

Για τους προπονητές που έχει αλλάξει η ομάδα της ΑΕΛ:
«Σωστή η επιλογή μου. Ξέρω όλους τους προπονητές. Έπρεπε να πάρω πτυχίο τρελού με τον Αναστασιάδη. Πρέπει να είσαι άσχετος ποδοσφαιρικά για να δέχεσαι τις τρέλες του Αναστασιάδη. Έχει και τα καλά του αλλά δεν το αντέχεις.»

Ακούστε όλη τη συνέντευξη:

">http://

Πηγή: sport24epirus.gr