Στα χέρια του Γερμανού δισκοβόλου, Ρόμπερτ Χάρτινγκ και της Βρετανής πρωταθλήτριας των Συνθέτων, Τζέσικα Ενίς κατέληξαν τα βραβεία για τους καλύτερους αθλητές στίβου στην Ευρώπη για τον Μάιο.
Οι δύο αθλητές αναδείχθηκαν κορυφαίοι αθλητές του προηγούμενου μήνα, καθώς κατέλαβαν την πρώτη θέση στους άνδρες και τις γυναίκες αντίστοιχα, στη μηνιαία δημοσκόπηση, που πραγματοποιεί η EAA, μέσω της ιστοσελίδας της στο διαδίκτυο.
Ο Χάρτινγκ απέδειξε δύο φορές μέσα σε μία εβδομάδα τον προηγούμενο μήνα ότι διάγει περίοδο εξαιρετικής φόρας,
Πιο συγκεκριμένα στις 19 Μαΐου στο μίτινγκ του Χάλε στη Γερμανία, είχε βολή στα 70.31μ, ενώ τρεις ημέρες αργότερα βελτίωσε την κορυφαία δική του εφετινή επίδοση στον κόσμο με 70.66μ, σε μίτινγκ στην Τσεχία.
Όσο για την Ενίς, σημείωσε νέο εθνικό ρεκόρ και την κορυφαία φετινή επίδοση στον κόσμο στο έπταθλο με 6.906 βαθμούς, στο μίτινγκ του Γκέτζιτς της Αυστρίας, στις 27 Μαΐου.