Βαθμολογία

Εύκολα ο Αστέρας Τρίπολης στα Τρίκαλα

Πολύ πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό 0-1, ο Αστέρας Τρίπολης επικράτησε εκτός έδρας των Τρικάλων για τη 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας και προκρίθηκε στους «16».

Με ένα ακόμη «τρίποντο» συνέχισε τις υποχρεώσεις του στον 6ο όμιλο του Κυπέλλου Ελλάδας ο Αστέρας Τρίπολης, ο οποίος νίκησε και στα Τρίκαλα την τοπική ομάδα για το πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής και με αυτό το «2 στα 2» εξασφάλισε την πρόκρισή του στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Μετά από ένα καλό αρχικό δεκάλεπτο των γηπεδούχων που μπορεί να μην είναι μέσα στα γκραν φαβορί για την άνοδο από τη Football League, αλλά παραμένουν μια από τις καλές ομάδες τις κατηγορίας, οι Αρκάδες γρήγορα πήραν τον έλεγχο του αγώνα, τη μπάλα στα πόδια και άρχισαν να φτιάχνουν ευκαιρίες για γκολ. Η ομάδα του Σάββα Παντελίδη σαφέστατα και ήθελε να καθαρίσει από αυτό το ματς την πρόκριση μετά το κακό ξεκίνημά της στο πρωτάθλημα (14ος με 5β.) και εφόσον βρήκε το γκολ από το πρώτο ημίχρονο δεν δυσκολεύθηκε ιδιαίτερα να σφραγίσει την παρουσία της στους «16».

Από τη στιγμή μάλιστα που οι γηπεδούχοι του Ράτκο Ντόστανιτς δεν κατάφεραν να πλησιάσουν καν παρά σε ελάχιστες περιπτώσεις την περιοχή του Παπαδόπουλου, ο Αστέρας πρακτικά έκανε ό,τι ήθελε πάνω στο γήπεδο σε όλο το 90λεπτο, με τη διαφορά ποιότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες, παρά τις εκατέρωθεν απουσίες, να είναι εμφανής. Μέχρι το μισάωρο οι φιλοξενούμενοι είχαν τρεις καλές τελικές με Δουβίκα, Τσιλιανίδη και Κώτσιρα, ενώ ο βοηθός είχε λανθασμένα κόψει και δύο ευκαιρίες για τετ-α-τετ σε Ρόλε και Δουβίκα ως οφσάιντ, στο 7' και το 28', αντίστοιχα.

Τελικά, το γκολ ήρθε από τον Φερνάντεθ στο 33ο λεπτό του αγώνα. Σε μια γρήγορη αντεπίθεση των Αρκάδων, η μπάλα έφτασε αριστερά στον Τσιλιανίδη που έκανε το γύρισμα στο σημείο του πέναλτι όπου ο Φερνάντεθ υποδέχθηκε τη μπάλα και μετά από μάλλον τυχερό κοντρόλ νίκησε τον Ταΐρη με δυνατό σουτ.

Ως το φινάλε του πρώτου μέρους, τα Τρίκαλα είχαν μια καλή κεφαλιά στο 38' που μπλόκαρε ο Παπαδόπουλος και ένα σουτ άουτ του Μακρίδη, ενώ ο Αστέρας είχε επίσης δύο καλές στιγμές με Δουβίκα και Φερνάντεθ. Με την έναρξη του δεύτερου 45λεπτου, οι φιλοξενούμενοι έχασαν μοναδική ευκαιρία για το 0-2 που θα σφράγιζε οριστικά τη νίκη τους, όταν ο Δουβίκας αστόχησε εξ επαφής σε κενή εστία, σε μια από τις πάρα πολλές τελικές της ομάδας του που ξεπέρασαν τις 20 σε αυτό το ματς.

Το ματς συνεχίστηκε μέχρι το τέλος στο ίδιο τέμπο και με την ίδια ακριβώς εικόνα, τον Αστέρα να μην απειλείται και να βρίσκεται σε θέση επίθεσης, δημιουργώντας φάσεις με Μπελόκ, Φερνάντεθ, Ρόλε, Τόνσο και Τσιλιανίδη ως το 75'. Καμία εξ αυτών δεν βρήκε στόχο όμως, με το 0-1 να παραμένει μετά από άνετη διαχείριση και 2-3 ακόμη μεγάλες ευκαιρίες για γκολ στο τελευταίο τέταρτο.

Μονάχα στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων τα Τρίκαλα έβγαλαν κάποια αντίδραση, με τον Σταματάκο να σουτάρει λίγο άουτ μετά από εκτέλεση κόρνερ. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην τελευταία φάση του αγώνα, ο Αστέρας διαμαρτύρεται δίκαια και πάλι για ένα εμφανές χέρι στην περιοχή του αντιπάλου για το οποίο όμως ο ρέφερι έδειξε «παίζεται».

Τρίκαλα (Ράτκο Ντόστανιτς): Ταΐρης, Νιάρος, Γκοτόβος, Πάνος, Γκουγκούδης, Ηλιάδης (61' Καπός), Γκατζολάρι (46' Μαντιανί), Τσιάρας, Μακρίδης (73' Σταματάκος), Συμελίδης, Γιουκαρής.

Αστέρας Τρίπολης (Σάββας Παντελίδης): Παπαδόπουλος, Ορτέγκα, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Κώτσιρας, Μουνάφο, Μπελόκ, Φερνάντεθ (61' Τόνσο), Ρόλε (70' Μπαστιάνος), Τσιλιανίδης (84' Καλτσάς), Δουβίκας.