Βαθμολογία

Πρόκριση με τεσσάρα για Πανιώνιο, 0-4 τον Απόλλωνα Πόντου

Την πρόκριση του στη φάση των "16" του κυπέλλου Ελλάδος εξασφάλισε ο Πανιώνιος ο οποίος νίκησε εύκολα στη Καλαμαριά τον Απόλλωνα Πόντου με 4-0 για την 2η αγωνιστική του 8ου ομίλου.

Οι Νεοσμυρνιώτες μετά το 2-0 κόντρα στην ΑΕΛ, πέτυχαν σήμερα το σκοπό τους και με το 4-0 απέναντι στους Πόντιους εξασφάλισαν τόσο τη πρόκριση, όσο και τη πρωτιά στον όμιλο τους, ενώ από την άλλη ο Απόλλων Πόντου αν κάνει την έκπληξη και νικήσει την ΑΕΛ θα βρεθεί και αυτός στην επόμενη φάση.

Με τη συμπλήρωση του πρώτου τέταρτου της αναμέτρησης ο Ιστορικός έκανε το 0-1 όταν ο Τσιλούλης ανατράπηκε από τον Σαμαρά με τον Γρατσάνη να δείχνει το σημείο του πέναλτι το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Άλμπεργκ. Στο 41' ο Πανιώνιος έφτασε στο 0-2 όταν ο σκόρερ του 0-1 πάσαρε στον Σίντι Άλι και αυτός με πλασέ έκανε δύο τα τέρματα της ομάδας του.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Άλι με εξαιρετική ατομική ενέργεια και όμορφο σουτ έκανε το 0-3 και πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, ενώ στο 68' ο Άλμπεργκ από θέση τετ-α-τετ με σουτ διαμόρφωσε το τελικό 0-4. Μάλιστα στο 56' ο ίδιος παίκτης είχε οριζόντιο δοκάρι σε εκτέλεση φάουλ.

Απόλλων Πόντου (Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Θεοδωρόπουλος, Αμαραντίδης, Γεωργιάδης (74’ Κύρκος), Θεολόγου, Σαμαράς, Καλαϊτζίδης, Σουντουρά, Τσουμάνης, Δημητριάδης, Πορτουλίδης, Κυβελίδης (69’ Δαλιανόπουλος).

Πανιώνιος (Ζοζέ Ανιγκό): Μαλέρμπ, Παπαγεωργίου, Σαραμαντάς, Σταυρόπουλος, Ντε Ταντεό, Οικονομίδης, Πίρις, Άλμπεργκ, Καμαρά (53’ Σεράφ), Σιντί Αλί (68’ Μασούρας), Τσιλούλης (68’ Σπιριντόνοβιτς).