Βαθμολογία

Πλήρωσε ένα κακό τετράλεπτο ο Απόλλων Λάρισας, 0-4 από ΑΕΚ (PICS)

Την ήττα με σκορ 4-0 γνώρισε σήμερα (31/10) ο Απόλλων Λάρισας από την ΑΕΚ στο γήπεδο της Φιλιππούπολης σε αναμέτρηση για την 2η αγωνιστική του 2ου ομίλου του κυπέλλου Ελλάδος.

Ένα αποτέλεσμα το οποίο κρίνει την πορεία των δύο ομάδων στο θεσμό καθώς η ΑΕΚ πέτυχε το στόχο της που ήταν να καθαρίσει την πρόκριση, ενώ η λαρισινή ομάδα μετά την δεύτερη ήττα αποχαιρέτησε κάθε ελπίδα πρόκρισης.

Η ομάδα του Μαρτσέλο Τροΐζι στάθηκε καλά απέναντι στην πρωταθλήτρια Ελλάδος, ωστόσο πλήρωσε ένα κακό τετράλεπτο από το 41' μέχρι το 45' διάστημα στο οποίο η Ένωση μετέτρεψε το 0-0 σε 0-2 που την έχρισε και αφεντικό της αναμέτρησης. Οι φιλοξενούμενοι εδραίωσαν τη νίκη τους με το 0-3, ενώ έφτασαν και σε τέταρτο γκολ με την συμπλήρωση των 90 λεπτών.

Στο πρώτο μέρος ο Απόλλωνας απείλησε πρώτος με το σουτ του Κοντοθανάση, με την ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη στη συνέχεια να ανακτά τον έλεγχο της αναμέτρησης και να δημιουργεί ευκαιρίες για να σκοράρει. Ευκαιρίες που έχασαν Γιακουμάκης, Μοράν και Γιαννιώτας, πριν πετύχει δύο τέρματα, ένα με τον Άλεφ και με το αυτογκόλ του Αγιώτη που έφεραν και το 0-2 του πρώτου μέρους.

Στην επανάληψη η Ένωση μπήκε απειλητικά με στόχο το 0-3 όμως Γιακουμάκης, Μπότος και Άλεφ απέτυχαν να σκοράρουν. Τα πάντα κρίθηκαν με το τρίτο τέρμα της ΑΕΚ στο 76' με τον Μπότο και ενώ ο ρυθμός του αγώνα είχε πέσει αισθητά. Με την συμπλήρωση του ενενηνταλέπτου η ομάδα του Ουζουνίδη έφτασε στο τελικό 4-0 με τέρμα του Σαρδέλη.

Πρώτη τελική στο παιχνίδι ήταν για τον Απόλλωνα όταν στο 11' ο Κοντοθανάσης έπιασε μακρινό σουτ με τη μπάλα να καταλήγει άουτ, ενώ η Ένωση απείλησε πρώτη φορά στο 20' αλλά το γυριστό σουτ του Γιακουμάκη από το ύψος της περιοχής μπλόκαρε τη μπάλα ο Κουτογλίδης. Ο πορτιέρο του Απόλλωνα δεν ανησύχησε ούτε στο σουτ του Μπότου από το ημικύκλιο μπλοκάροντας τη μπάλα.

Μακρινό σουτ του Μοράν με τη συμπλήρωση του ημιώρου πάνω από τα δοκάρια της εστίας των Λαρισαίων με την ΑΕΚ να συνεχίζει την πίεση της για να φτάσει στο γκολ και στο 37' έχασε μοναδική ευκαιρία για το 0-1, όταν ο Γιαννιώτας βγήκε τετ-α-τετ με τον Κουτογλίδη όμως ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων απέκρουσε τη μπάλα διατηρώντας το 0-0.

Ότι δεν πέτυχε η ΑΕΚ στο 37' το πέτυχε στο 41' όταν ο Σβάρνας από τα δεξιά γύρισε τη μπάλα στη περιοχή με τον Άλεφ να γίνεται αποδέκτης της και με σουτ να νικά τον Κουτογλίδη για το 0-1. Και σαν να μην έφτανε αυτό για τον Απόλλωνα, στο 45' η Ένωση έκανε και το 0-2 όταν ο Αγιώτης έστειλε άθελα του τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του στη προσπάθειά του να αποκρούσει τη μπάλα σε σέντρα του Γιαννιώτα.

Αλλαγή τερματοφύλακα με την έναρξη της επανάληψης για τον Απόλλωνα με τον Μάντζαρη να περνά στο ματς αντί του Κουτογλίδη, ενώ αγωνιστικά η ΑΕΚ μπήκε με στόχο το 0-3 που θα καθάριζε οριστικά το ματς. Η Ένωση απείλησε στο 49' με το σουτ του Γιακουμάκη από το ύψος της περιοχής με την μπάλα να περνά άουτ, ενώ από το 50' μέχρι το 51' η ΑΕΚ κέρδισε τρία σερί κόρνερ που πέρασαν ανεκμετάλλευτα.

Με τη συμπλήρωση 52 λεπτών αγώνα ο Μπότος μπήκε στη περιοχή και πλάσαρε για να αποκρούσει σωτήρια ο Μάντζαρης, ενώ στο 54' ο Σκούπρα κυριολεκτικά πάνω στη γραμμή απέτρεψε το 0-3, με τον Άλεφ να επιχειρεί με κεφαλιά να σκοράρει. Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και μέχρι το 76' που η ΑΕΚ σκόραρε το τρίτο της τέρμα δεν σημειώθηκε καμία φάση μπροστά στις δύο εστίες.

Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη έφτασε στο 0-3 λοιπόν στο 76' όταν ο Γιακουμάκης δέχτηκε την πάσα και έφυγε γρήγορα από τα δεξιά μπήκε στη περιοχή και την κατάλληλη στιγμή γύρισε τη μπάλα στο Μπότο που εύκολα έκανε το 0-3 πετυχαίνοντας το πρώτο του τέρμα με τη φανέλα της ΑΕΚ. Το τελικό 0-4 διαμόρφωσε στο 90' ο Σαρδέλης με ωραία προσπάθεια από τα δεξιά και εξίσου όμορφο πλασέ.

Διαιτησία: Κουμπαράκης (Τζιότζιος, Κόλλιας)

Απόλλων Λάρισας (Μαρτσέλο Τροΐζι): Κουτογλίδης (46' Μάντζαρης), Σκούπρα, Κουρτεσιώτης, Κοντοές (70' Λούκας Ράμος), Αγιώτης (79' Ταουσάνης), Χατζής, Μπιμάι, Λίταινας, Κοντοθανάσης, Καμπέρης, Γαρυφαλλόπουλος.

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Tσιντώτας, Σβάρνας, Γιαννούτσος, Οικονόμου, Λαμπρόπουλος, Μοράν, Άλεφ (59' Mπάμπης), Μπότος, Γιαννιώτας (76' Σαρδέλης), Γούσης (65' Αλμπάνης), Γιακουμάκης.

ΑΠΟΔΟΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ATHLETICLARISSA: ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΑΤΖΟΥΛΗΣ