Βαθμολογία

Ξέσπασε η ΑΕΛ, 4-1 τον Ηρόδοτο

Τη νίκη που αναζητούσε πήρε σήμερα (30/10) η ΑΕΛ η οποία νίκησε στο AEL FC ARENA τον Ηρόδοτο με 4-1 για την 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του κυπέλλου Ελλάδος.

Η ομάδα του Τζιανλούκα Φέστα παρότι παρατάχθηκε με αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα της απέδωσε ωραίο ποδόσφαιρο και έφτασε άνετα στην επικράτηση και έτσι στο τελευταίο ματς με τον Απόλλωνα Πόντου στη Θεσσαλονίκη θα επιδιώξει με μία νίκη ή και με ισοπαλία υπό προϋποθέσεις να πάρει το εισιτήριο για τους "16".

Η ΑΕΛ, είχε δοκάρι στο πρώτο μέρος με τον Μπαργκάν ο οποίος πέτυχε τα δύο τέρματα των "βυσσινί", ενώ άλλα δύο σημείωσε ο Νούνιτς σε ένα ματς που η ΑΕΛ αποζημίωσε τον κόσμο της καθώς έχασε ευκαιρίες και για άλλα τέρματα. Από την άλλη ο Ηρόδοτος το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μασάδο.

Από την αρχή έδειξαν τις διαθέσεις τους οι Λαρισαίοι και μόλις στο 5' ο Φατιόν γύρισε τη μπάλα στο Μπαργκάν και αυτός από το ύψος του πέναλτι με σουτ έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι του Κουράκη. Όμως στο 22' οι γηπεδούχοι σημάδεψαν σωστά με τον Μπάλλα από τα δεξιά να κάνει τη σέντρα και τον Νούνιτς με σουτ μέσα από την περιοχή να μην αφήνει κανένα περιθώριο αντίδρασης στο Κουράκη.

Νέα φάση για την ΑΕΛ στο 27' με τον Μπαργκάν να πιάνει το σουτ και τον Κουράκη να αποκρούει την μπάλα με τη συνέχεια του πρώτου μέρους να μην περιλαμβάνει άλλες συγκινήσεις. Έτσι οι "βυσσινί" πήγαν στα αποδυτήρια με το υπέρ τους 1-0 από το τέρμα του Κούνιτς και την ΑΕΛ να έχει αυτό που θέλει το γρήγορο γκολ.

Πέντε λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης το σουτ του Νούνιτς μέσα από την περιοχή πέρασε άουτ και στο 52' ο Νούσιος με ωραία ατομική προσπάθεια έκανε το σουτ όμως ο πορτιέρο του Ηροδότου απέκρουσε με υπερένταση. Το δεύτερο τέρμα έδιωξε το άγχος από τους παίκτες του Φέστα και επετεύχθη τέσσερα λεπτά αργότερα όταν ο Νούνιτς έβγαλε τετ-α-τετ τον Μπαργκάν με τον τελευταίο να πλασάρει τον Κουράκη για το 2-0.

Ουσιαστικά τα πόδια των παικτών της ΑΕΛ λύθηκαν και έτσι στο 62' έφτασαν στο 3-0 με το δεύτερο προσωπικό τέρμα του Μπαργκάν ο οποίος έκλεψε τη μπάλα στο χώρο του κέντρου, προχώρησε όσο χρειάστηκε και με ωραίο πλασέ έστειλε για τρίτη φορά τη μπάλα στα δίχτυα των Κρητικών. Έξι λεπτά αργότερα ο δείκτης του σκορ ανέβηκε στο 4-0 με πολύ ωραίο γκολ του Νούνιτς, δεύτερο προσωπικό, ύστερα από εκπληκτική μπαλιά του Χοτζάλι.

Το μόνο που κατάφερε ο Ηρόδοτος ήταν να μειώσει στο τελικό 4-1 στο 78' στην πρώτη του ουσιαστική φάση όταν ο Μασάδο ανατράπηκε στη περιοχή από τον Γκοΐκοβιτς με τον ρέφερι Διαμαντόπουλο να δείχνει την άσπρη βούλα. Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε ο παθών ο οποίος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Παϊτέρη.

Διαιτησία: Διαμαντόπουλος (Τριανταφύλλου, Παλαμίδας)

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Παϊτέρης, Μπέρτος, Χούμπτσεφ, Γκόλιας, Γκοΐκοβιτς, Φατιόν, Μπάλλας (75’ Πινακάς), Κόεφ (60’ Χοτζάλι), Νούσιος, Μπαργκάν (67’ Φρίουι), Νούνιτς.

Ηρόδοτος (Γιώργος Λυρώνης): Κουράκης, Προβυδάκης (73’ Δαμνιανάκης), Μπάμπης, Κανδυλάκης, Γιαλούσης, Κασαπάκης, Φραγκουλάκης (71’ Αργκιλέσι), Μάκο, Μασάδο, Κοντογιάννης, Κωνσταντινίδης (67’ Αμαραντίδης).