Βαθμολογία

Απειλητικός προς Ελλάδα και Κύπρο ο Τούρκος υπουργός Άμυνας

Η προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας συνεχίζεται έναντι της χώρας μας αλλά και της Κύπρου, όπως προκύπτει από όσα είπε τη Δευτέρα (22/10) ο υπουργός Άμυνας της γειτονικής χώρας, στρατηγός Χουλουσί Ακάρ.

Μιλώντας στην υποδιοίκηση Πολατλί της Άγκυρας, στο πλαίσιο στρατιωτικής άσκησης, ανέφερε σε απειλητικό τόνο σχετικά με την κατάσταση στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο: «Στην Κύπρο, το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο η Τουρκία δεν θα αποδεχθεί κανένα τετελεσμένο και δεν θα επιτρέψουμε να γίνει οποιοδήποτε βήμα χωρίς την Τουρκία.

Όλοι πρέπει να ξέρουν πως στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο δεν μπορεί να επιβιώσει σχέδιο χωρίς την Τουρκία και την “Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου”. Όλοι οφείλουν να γνωρίζουν ότι πρέπει να αποφεύγουν τις προβοκάτσιες που μπορούν να δημιουργήσουν κινδύνους στην περιοχή».

Και πρόσθεσε: «Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας, γνωστές ως η Βασίλισσα του Προφήτη, θα συνεχίσουν να προστατεύουν τα δικαιώματα και τις αξιώσεις της χώρας μας στην “Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου” και στην Ανατολική Μεσόγειο και να διασφαλίζουν την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή, συμβαδίζοντας πάντα με τις διεθνείς εγγυήσεις και τις συμφωνίες που έχουν υπογραφεί με τις συμμαχικές δυνάμεις και αφορούν το νησί της Κύπρου».