Βαθμολογία

Μαντζουράκης: «Η ρεαλιστική ψυχολογία στο ποδόσφαιρο αλλάζει…»

Δεν πτοείται ο Γιάννης Μαντζουράκης, που ανέλαβε τον Απόλλωνα Σμύρνης στο δυσκολότερο σημείο του προγράμματος του με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακό στη σειρά… Έτσι ο έμπειρος προπονητής εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την προσπάθεια των «κυανόλευκων» παρά την εντός έδρας ήττα από την Ένωση στη συνέντευξη Τύπου, που ακολούθησε το 0-2 το βράδυ του Σαββάτου (20/10).

Αρχικά, πάντως, ο Μαντζουράκης έδωσε συγχαρητήρια σε ΑΕΚ και Ουζουνίδη, αποκάλυψε ότι του είχε τηλεφωνήσει, τόνισε ότι κάνει καλή δουλειά στους «κιτρινόμαυρους», είπε ότι δεν είναι εύκολο να κρατήσεις μια ομάδα τόσο ψηλά, αφού πέρσι πήρε το πρωτάθλημα, ενώ χαρακτήρισε τον κόουτς της Ένωσης «εργατικό…».

Για το ματς και το πού κρίθηκε ο κόουτς της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» δήλωσε στην τοποθέτηση του τα εξής: «Είμαι ευχαριστημένος, γιατί κάνουν βήματα τα παιδιά. Υπάρχει ένα γενικό πλάνο, που θέλουμε να το στηρίξουμε και με χαροποίησε ότι μπήκαν τέσσερα καινούργια παιδιά και το στήριξαν.

Ο δείκτης της φυσικής κατάστασης, βεβαίως θέλουμε δουλειά, άλλα έχει βελτιωθεί αρκετά. Νομίζω ότι είχαμε την ατυχία και απειρία στη φάση του Μάνταλου, που πέρασε κάθετα τρεις παίκτες, ήταν και η εμπειρία. Αυτό είναι ένα λάθος, γιατί σε όλο το 45λεπτο είχαμε μόνο ένα σουτ πάλι του Μάνταλου, πάλι απέξω. Άρα είχαμε πολύ καλή οργάνωση.

Στο διάστημα 66’ - 76’ η ΑΕΚ ήταν πολύ καλή, εμείς είχαμε πέσει, η ομάδα βρήκε σημείο κόπωσης. Κάποιοι κατάφεραν και επανήλθαν… Αυτά…».

Στο ερώτημα ότι η εικόνα του Απόλλωνα δεν είναι πλέον ομάδας τελευταίας και χωρίς βαθμούς, αλλά πόσο δύσκολο είναι αυτή η βελτιώσει να συνοδευτεί και με θετικά αποτελέσματα, ο Μαντζουράκης απάντησε: «Δεν ξέρω πόσο δύσκολο είναι, δεν είναι εύκολο όμως… Βλέπω ότι το θέλουν, το προσπαθούν και πρέπει να είσαι αισιόδοξος.

Αυτές οι τρεις ομάδες δεν θα αφήσουν βαθμούς δεξιά και αριστερά. Εμάς μας μένει το ηθικό, που τα παιδιά κάνουν μια προσπάθεια καλή. Από εκεί και πέρα, θα έρθει και το άλλο πρόγραμμα να το παλέψουμε. Αν ήμαστε και τυχεροί και δεν φύγουν μακριά και οι άλλες ομάδες…

Κοιτάξτε, η ρεαλιστική ψυχολογία στο ποδόσφαιρο αλλάζει. Υπάρχουν σημεία, που μπορούν να σε πάνε ψηλά. Εμείς τώρα, προσπαθούμε να οργανωθούμε. Είχαμε νέα παιδιά, τραυματισμούς. Θα μπουν και αυτοί, θα μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε και ένα ρόστερ πιο ικανό».