Βαθμολογία

Μετρά ώρες ο Σκίμπε

Η χθεσινή (15/10) ήττα της Εθνικής ομάδας από την Φινλανδία με 2-0 και κυρίως η κακή εμφάνιση της Γαλανόλευκης έχουν φέρει προβληματισμό στις τάξεις της Ομοσπονδίας.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2004 δέχτηκε ισχυρή σφαλιάρα από τους Σκανδιναβούς με την οποία έχασε το δικαίωμα της κατάκτησης της 1ης θέσης του Nations League σε έναν φαινομενικά βατό όμιλο.

Το κλίμα στις τάξεις της ομάδας ήταν ήδη βαρύ και έγινε ακόμα περισσότερο για τον τεχνικό Μίκαελ Σκίμπε ο οποίος μετρά ώρες στον πάγκο της Εθνικής και σήμερα μετά την επιστροφή από την Φινλανδία θα υπάρχουν άμεσες εξελίξεις για την λύση της συνεργασίας με τον Γερμανό προπονητή.

Ο Σκίμπε δεν μπόρεσε να επαναφέρει την ομάδα στο δρόμο των επιτυχιών παρότι έχασε την πρόκριση για το Μουντιάλ από την φιναλίστ της διοργάνωσης, αλλά η εικόνα μας και στα παιχνίδια τότε, αλλά και στο Nations League ήταν απογοητευτική, ακόμα και αν νικήσαμε Εσθονία, Ουγγαρία.

Στα δύο τελευταία παιχνίδια του Nations League με Φινλανδία και Εσθονία στο ΟΑΚΑ στον πάγκο θα βρίσκεται είτε ο Κώστας Τσάνας ως υπηρεσιακός, είτε ο νέος τεχνικός αν έχει βρεθεί. Το σημαντικότερο είναι να πάει η Εθνική στα προκριματικά του Euro 2020 με κανονικό προπονητή για να διεκδικήσει την παρουσία της στα τελικά.

Ήδη ακούγονται τα ονόματα των Άγγελου Αναστασιάδη, Λάζλο Μπόλονι, Λεονάρντο Ζαρντίμ, ενώ κάποιοι μίλησαν και για τις περιπτώσεις Μανόλο Χιμένεθ και Τραϊανού Δέλλα. Το σίγουρο είναι ότι η Εθνική θα πρέπει να κάνει την καλύτερη δυνατή επιλογή προκειμένου το Μάρτιο που θα ξεκινήσουν τα προκριματικά να παρουσιαστεί όπως πρέπει και να επιστρέψει και πάλι σε τελική φάση.