Βαθμολογία

Καραγκούνης: «Δεν ήταν το Euro η μεγαλύτερη επιτυχία της Εθνικής»

Στο Διεθνές Αθλητικό Σχολείο του ΠΣΑΤ μίλησε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού και της Εθνικής ομάδας Γιώργος Καραγκούνης όπου αναφέρθηκε σε πολλά θέματα.

Ο κάπταιν της Εθνικής τόνισε ότι δεν ήταν το Euro 2004 η μεγαλύτερη επιτυχία, αλλά η εν γένει παρουσία της Γαλανόλευκης μέσα στις οκτώ και δέκα καλύτερες ομάδες στη βαθμολογία της FIFA αποδεικνύοντας ότι το θαύμα της Πορτογαλίας δεν ήταν πυροτέχνημα.

Παράλληλα ο «τυπάρας», όπως ήταν το παρατσούκλι του, δήλωσε αντίθετος στην εφαρμογή του VAR και ανέφερε ότι είναι εντελώς διαφορετικά κομμάτια οι Εθνικές ομάδες από τους συλλόγους, ενώ μίλησε και για την παρουσία του στο εξωτερικό όπου αγωνίστηκε σε Ίντερ και Μπενφίκα.

Αναλυτικά τα λεγόμενα του Γιώργου Καραγκούνη:

-για το VAR:

«Δεν μου αρέσει το VAR, μέσα στο ποδόσφαιρο είναι και το λάθος. Αν δούμε και τον τελικό του Μουντιάλ, όπου κρίθηκε ο τίτλος από ένα πέναλτι που δεν έπρεπε να δοθεί. Αν δεν υπήρχε το VAR τώρα σε αυτόν τον αγώνα τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Ακόμα και με το VAR δεν είμαστε σίγουροι ότι ήταν πέναλτι. Επίσης πιστεύω ότι θα είναι δύσκολο να μπει στην Ελλάδα το νέο σύστημα. Πρέπει να κάνουμε χρήση μόνο αν μπαίνει η μπάλα στα δίχτυα ή όχι».

-για τη διαφορά της Εθνικής ομάδας-συλλόγων:

«Τελείως διαφορετικό κεφάλαιο η Εθνική ομάδα, από μία άλλη ομάδα. Στην Εθνική όλα κρίνονται σε μία βραδιά και πρέπει να τα δώσεις όλα, τον καλύτερο σου εαυτό. Είναι πολύ σημαντικό στην Εθνική ομάδα, που μαζεύεσαι μία φορά τον μήνα, να λειτουργείς σαν οικογένεια. Πρέπει λοιπόν να λειτουργείς σαν οικογένεια και να βάζεις το εγώ κάτω από το εμείς. Δεν προλαβαίνεις να αφομοιώσεις συστήματα και τακτικές σε τόσο μικρό διάστημα…»

-για την Ιντερ και την Μπενφίκα, όπου αγωνίστηκε εκτός Ελλάδας:

«Είχα την τύχη να παίξω σε δύο κορυφαίες ομάδες, με κορυφαίους ποδοσφαιριστές και με πολλά τρόπαια σε παγκόσμιο επίπεδο. Υπάρχει εκεί η πίεση του κόσμου, είναι πραγματικά μεγάλη και πρέπει κάθε στιγμή να είσαι έτοιμος και σε εγρήγορση. Πάντως αυτές οι ομάδες δουλεύουν επαγγελματικά, όλα γίνονται όπως πρέπει κάτι που βοηθά τους ποδοσφαιριστές».

-για την παρουσία στο Μουντιάλ του 2014:

«Είχαμε πολύ καλή ομάδα, πιστεύαμε στην ομάδα μας και θα παίζαμε με την Ολλανδία αν περνούσαμε, όπου λέγαμε ότι το παιχνίδι θα ήταν 50%-50% Αξίζαμε να περάσουμε στους 16 και μάλιστα ήμασταν πολύ καλύτεροι σε εκείνο το ματς με την Κόστα Ρίκα και αξίζαμε την πρόκριση. Αν δούμε τον αγώνα εμείς ήμασταν καλύτεροι, αν δούμε όλο το Μουντιάλ θα πούμε ότι ήταν αυτοί, γιατί ήταν σε δύσκολο γκρουπ και βγήκαν πρώτοι. Γι’ αυτό λέω ότι δεν υπάρχει αδικία στο ποδόσφαιρο».

-για το μεγαλύτερο επίτευγμα της Εθνικής ομάδας:

«Πετύχαμε πολλά σπουδαία πράγματα αυτά τα 12 χρόνια, επειδή ήμασταν ομάδα. Η αλήθεια πάντως είναι ότι υπήρχαν πολλοί μεγάλοι ποδοσφαιριστές που θα μπορούσαν να παίξουν σε όλες τις μεγάλες ομάδες της Ευρώπης. Η δική μας φουρνιά έτυχε να έχει ποδοσφαιριστές μεγάλης αξίας και μεγάλες προσωπικότητες μαζί. Ο καθένας στην ομάδα του ήταν ηγέτης, είχε παραστάσεις και με το βοήθεια του προπονητή μας αυτό το δέσαμε και το βγάλαμε μέσα στο γήπεδο. Να θυμηθούμε ότι ήμασταν ως ομάδα μέσα στην οκτάδα και τη δεκάδα για παραπάνω από 8 χρόνια. Αυτό είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα, μεγαλύτερο κι από το Euro του 2004, γιατί δείξαμε ότι είχαμε συνέχεια και δεν ήταν κάτι στιγμιαίο αυτό το πράγμα».