Βαθμολογία

Φορτούνης: «Αποτυχία αν δεν βγούμε πρώτοι»

Τον στόχο της κατάκτησης της πρώτης θέσης στον όμιλο της στο Nations League έθεσε ο ποδοσφαιριστής του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος Κώστας Φορτούνης καθώς αν δεν συμβεί αυτό θα είναι μεγάλη αποτυχία όπως είπε.

Παράλληλα ο μέσος της πρωταθλήτριας Ευρώπης του 2004 εμφανίστηκε σίγουρος ότι η Ελλάδα θα δείξει καλύτερη εικόνα στο αυριανό (12/10) παιχνίδι με τους Μαγυάρους και έκανε έκκληση στο κόσμο να βρεθεί στο ΟΑΚΑ και να συμπαρασταθεί στην ομάδα.

Αναλυτικά τα λεγόμενα του Φορτούνη:

Για την καλή κατάσταση στην οποία βρίσκονται ατομικά οι διεθνείς:

«Πιστεύω ότι από την τελευταία φορά θα είμαστε πολύ καλύτεροι. Παίζουμε όλοι καλά στις ομάδες μας, παίζουμε στις ομάδες μας. Είναι πολύ σημαντικό το παιχνίδι, θέλουμε να νικήσουμε για να κοιτάξουμε το επόμενο».

Για τις απουσίες και το άδειο γήπεδο:

«Σίγουρα λείπουν σημαντικοί ποδοσφαιριστές, όμως η Εθνική ομάδα έχει πολλούς παίκτες για να επιλέξει ο προπονητής τους κατάλληλους. Ξέρουμε ότι το γήπεδο δεν είναι όπως το Καραϊσκάκης, που είναι ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο, όμως θέλουμε τον κόσμο να έρθει και να μας στηρίξει».

Για τον πρώτο αγώνα με τους Ούγγρους:

«Στο προηγούμενο παιχνίδι δεν ήταν επιθετικό το πρόβλημα, είχαμε πολλές ευκαιρίες. Οι Ούγγροι σκόραραν δυο φορές, με το δεύτερο γκολ να είναι ευθύνη όλης της ομάδας. Έχουμε πολύ καλή άμυνα για να δεχόμαστε τέτοια εύκολα γκολ. Αύριο είναι άλλο παιχνίδι, πρέπει να το κερδίσουμε κι αυτό θα κάνουμε. Η Ουγγαρία είναι καλή ομάδα, προσπαθεί να πιέσει όσο μπορεί και να παίξει στην κόντρα. Εμείς όμως είχαμε την κυκλοφορία της μπάλας και τον έλεγχο. Είμαστε πιο υποψιασμένοι και θα μπούμε αύριο για να τους κερδίσουμε».

Για τη σημασία του Nations League:

«Εμείς έχουμε καταλάβει τη σημασία του, θέλουμε και τον κόσμο να μας στηρίξει. Έχουμε έναν όμιλο που εμείς είμαστε το φαβορί. Πρέπει να είμαστε».

Για το τι θα ήταν αποτυχία για την εθνική ομάδα:

«Αποτυχία θα ήταν να μη βγούμε πρώτοι σε αυτόν τον όμιλο. Πρέπει να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια και μετά να κοιτάξουμε πως θα προκριθούμε στο EURO».