Βαθμολογία

Aνοίγει ο δρόμος για τη σέντρα

Το... αγκάθι ξεπερνιέται. Πολύ κοντά σε συμφωνία είναι πλέον ΕΡΤ και Ένωση Β´ Εθνικής. Ο πρόεδρος της διοργανώτριας, Λεωνίδας Λεουτσάκος συναντήθηκε την Τετάρτη (10/10) με τη διοίκηση της ΕΡΤ και η κουβέντα πήγε εξαιρετικά. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι δυο πλευρές τα βρίσκουν ως προς την αποζημίωση της Football League για τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Αυτό, εξάλλου, ήταν το δεύτερο κατά σειρά ραντεβού των δυο πλευρών και το μόνο, που απομένει πλέον είναι και η συνάντηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, για να κλείσει κάθε εκκρεμότητα.

Υπενθυμίζεται ότι το αρχικό κυβερνητικό πλάνο μιλούσε για 1,8 εκατ. ευρώ το χρόνο (σε διετή συνολικά σύμφωνο) με τα μισά χρήματα μετρητά και αλλά ως τηλεοπτικό χρόνο, ενώ η Ένωση Β´ Εθνικής θέλει όλο το παραπάνω ποσό στο... χέρι.

Πρακτικά, πάντως, οι θετικές αυτές εξελίξεις σηματοδοτούν ότι ανοίγει και ο δρόμος για την έναρξη του πρωταθλήματος. Είναι, λοιπόν, πιθανό η σέντρα της Β´ Εθνικής να γίνει το Σαββατοκύριακο 20-21 Οκτώβρη με τη διεξαγωγή της 1ης αγωνιστικής.

a-sports.gr