Βαθμολογία

Πρεμιέρα για την κάτοχο ΑΕΚ και τον πρωτάρη Προμηθέα

Μετά τον ΠΑΟΚ που ηττήθηκε με 69-59 στην Ιταλία από την Βενέτσια στη πρεμιέρα του Basketball Champions League σειρά παίρνουν σήμερα (10/10) η κάτοχος του θεσμού ΑΕΚ και ο πρωτάρης στην Ευρώπη Προμηθέας Πατρών.

Η ΑΕΚ αντιμετωπίζει στις 19:30 (ΕΡΤ2) στο ΟΑΚΑ την Χάποελ Ιερουσαλήμ και θα ξεκινήσει την προσπάθεια υπεράσπισης των κεκτημένων της, ενώ στις 21:30 (Novasports 1) το ντεμπούτο του Προμηθέα στην Ευρώπη με το παιχνίδι στο Βέλγιο κόντρα στην Οστάνδη.

Να ξεκινήσει με το δεξί θέλει η ΑΕΚ η οποία θα έχει τελικά στην διάθεση της τον Βασίλη Ξανθόπουλο ο οποίος θα αγωνιστεί με μάσκα λόγω προβλήματος στη μύτη, ενώ εκτός παραμένει ο Χάουαρντ Σαντ-Ρόος που κάνει αγώνα να προλάβει το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα.

Από την άλλη η Χάποελ, με τον Όντεντ Κάτας στον πάγκο της, πρωταθλητή Ευρώπης το 2000 με τον Παναθηναϊκό, ήρθε στην Αθήνα με στόχο τη νίκη, ενώ αγωνιστικά ο Κάτας δεν μπορεί να υπολογίζει στον τραυματία Γιόγκεφ Οχαγιόν.

Να κάνει την μεγάλη έκπληξη θα επιδιώξει ο Προμηθέας στην έδρα της Οστάνδης με τον τεχνικό των Πατρινών Μάκη Γιατρά να μην αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών, πλην του τραυματία Δημήτρη Κατσίβελη.