Βαθμολογία

Λουκάτος: «Όσο μπορώ θα είμαι εκεί»

Εφ’ όλης της ύλης μίλησε στο Epsanastisentra ο Σπύρος Λουκάτος.

Ο αντιπρόεδρος της ομάδας της Ανατολικής Αττικής αναφέρθηκε στους στόχους της ομάδας του στη φετινή σεζόν, το εκπληκτικό ξεκίνημα με τη νίκη επί του Πανηλειακού (σ.σ. η συνέντευξη έγινε πριν το ματς της 2ης αγωνιστικής με τον Αστέρα Αμαλιάδας), τη δουλειά που έχει γίνει στις ακαδημίες κι αν τα αποτελέσματά της αποτελούν για τον ίδιο και τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ μια μεγάλη δικαίωση, για το που μπορεί να φτάσει η ομάδα κι αν υπάρχει ένας απώτερος στόχος.

Επίσης, σχολίασε το τι άλλαξε στους «λιγνιτωρύχους» μετά την απώλεια δύο πολύ σημαντικών προσώπων, του πατέρα του Γιώργου Λουκάτου και του Ευάγγελου Μήτση, το αν θα είναι παντοτινή η αγάπη του για την ομάδα, αλλά και ποια ομάδα βλέπει ως φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου στην ΕΠΣΑΝΑ!

Αναλυτικά η συνέντευξη του Σπύρου Λουκάτου στο Epsanastisentra:

-Ποιοι είναι οι στόχοι της Θύελλας στη φετινή σεζόν;

«Οι στόχοι μας, όπως κάθε χρόνο είναι η παραμονή και η καλή πορεία. Φέτος θέλουμε να κάνουμε μια καλύτερη πορεία από την περσινή».

-Πως ήταν τα συναισθήματα στη νίκη της πρεμιέρας με τον Πανηλειακό; Πως έζησες αυτό το ματς;

«Ήταν ένα πάρα πολύ όμορφο παιχνίδι. Ένα πραγματικό παιχνίδι Γ’ Εθνικής, απέναντι σε μια πάρα πολύ καλή και ιστορική ομάδα. Και με τη βοήθεια της τύχης φτάσαμε στη νίκη, ένα αποτέλεσμα που μας γέμισε χαρά και θάρρος για τη συνέχεια».

-Η Θύελλα πλέον έχει δικά της παιδιά στην ανδρική ομάδα, κάποια εκ των οποίων αγωνίζονται στο αρχικό σχήμα. Αυτό αποτελεί δικαίωση των κόπων όλου του ΔΣ;

«Ο σχεδιασμός που έχουμε υπάρχει στην ομάδα εδώ και μια δεκαετία. Ήταν εκ των ουκ άνευ να συμβεί αυτό, γιατί οι ομάδες που στηρίζονται σε παιδιά από τις ακαδημίες τους είναι αυτές που θα έχουν μέλλον στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Έχει τελειώσει προ πολλού το μοντέλο της ομάδας με λεφτά ενός παράγοντα. Αυτό, ξέχωρα ότι είναι όμορφο σαν θέαμα, φέρνει κόσμο από την περιοχή, καθώς στην ομάδα παίζουν τα αδέρφια τους, οι φίλοι τους, οι συγγενείς τους και έχουμε ουσιαστικά επαναφέρει στην ομάδα μας τον παίκτη ο οποίος αγωνίζεται για τη φανέλα της και όχι για τα χρήματα. Είναι τεράστια δικαίωση και συγκίνηση όταν βλέπεις τα πλάνα σου να παίρνουν μορφή και τα παιδιά που ξέρεις από πέντε χρονών να είναι βασικοί στην ομάδα σου».

-Που μπορεί να φτάσει στο μέλλον η Θύελλα; Υπάρχει κάποιος απώτερος στόχος;

«Ο απώτερος στόχος είναι να αποτελείται η ομάδα αποκλειστικά από δικά της παιδιά στα επόμενα χρόνια και να βρίσκεται όσο ψηλά μπορεί και τις επιτρέπουν οι δυνατότητές της και οι συνθήκες».

-Πως είναι η ομάδα μετά τις δύο πολύ σημαντικές απώλειες, αυτές των Γιώργου Λουκάτου και Βαγγέλη Μήτση; Υπάρχει κενό;

«Βεβαίως και υπάρχει κενό. Ήταν δύο άνθρωποι των οποίων το κενό δεν μπορεί να αναπληρωθεί. Απλά η ομάδα άλλαξε νοοτροπία και φιλοσοφία. Αν υπήρχαν αυτοί οι δύο άνθρωποι, για να απαντήσω και στην προηγούμενη ερώτηση, σήμερα η Θύελλα θα ήταν στη Β’ Εθνική, αλλά χωρίς να παίζουν δικά της παιδιά μέσα, σε αυτόν τον βαθμό που παίζουν σήμερα».

-Η αγάπη και η στήριξη στη Θύελλα είναι δεδομένη. Θα είναι και παντοτινή;

«Το παντοτινή είναι μεγάλη κουβέντα. Όσο έχω διάθεση και υγεία θα είμαι εκεί και θα στηρίζω εμπράκτως. Όταν δεν μπορώ θα είμαι στην εξέδρα να τη βλέπω να αγωνίζεται».

-Παρακολουθείς τα τεκταινόμενα της ΕΠΣΑΝΑ από κοντά. Ποια ομάδα βλέπεις φέτος ως φαβορί για τον τίτλο;

«Από την τετράδα των ομάδων Ολυμπιακός Αγίου Στεφάνου, Αστέρας Βάρης, Τριγλία Ραφήνας και Μαρκό ο πιο σοβαρός και αυτός που θα έχει το μεγαλύτερο βάθος και τη μεγαλύτερη διάρκεια, θα κόψει και πρώτος το νήμα. Κάθε μία από τους τέσσερις έχει τα πλεονεκτήματά της και τα μειονεκτήματά της. Τεράστιο ρόλο σε ένα πρωτάθλημα σαν αυτό της ΕΠΣΑΝΑ έχει η καλή αρχή και η σταθερότητα. Γιατί οποιοδήποτε βαθμολογικό πλεονέκτημα δύσκολα ανατρέπεται».

πηγή: epsanastisentra.blogspot.com