Βαθμολογία

ΑΕΚ – Ολυμπιακός 1-1

Βαθμούς και εντυπώσεις μοιράστηκαν η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός, καθώς το μεταξύ τους ντέρμπι, που διεξήχθη την Κυριακή στο ΟΑΚΑ δεν ανέδειξε νικητή. Πιο συγκεκριμένα οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, με την «Ένωση» να φέρνει το παιχνίδι στα ίσια στο 90' χάρη σην κεφαλιά του Μπακασέτα.

Οι Πειραιώτες, που ειχαν ανοίξει το σκορ με πανέμορφο γκολ του Φορτούνη στο 58ο λεπτό άγγιξαν το 2-1 στην τελευταία φάση της αναμέτρησης, ωστόσο ο Φετφατζίδης αστόχησε από πλεονεκτική θέση. Στο πρώτο μισό του Α' ημιχρόνου οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν πλήρως στον αγωνιστικό χώρο απειλώντας με αξιώσεις την εστία του Γιαννιώτη σε τέσσερις περιπτώσεις.

Οι «ερυθρόλεκοι» δέχτηκαν μεγάλη πίεση από τον «δικέφαλο», o οποίος έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία να κάνει το 1-0 στο 22ο λεπτό, όταν ο Μπακασέτας έκανε το σουτ, με την μπάλα να χτυπάει στο δοκάρι. Όσο περνούσε η ώρα πάντως οι Πειραιώτες ισορρόπησαν πάντως το ματς, χωρίς ωστόσο να μπορούν να απειλήσουν την εστία του Μπάρκα.

Όλα αυτά μέχρι το 44ο λεπτό, όταν η ομάδα του Μαρτίνς, στην πρώτη της τελική στο Α' ημίχρονο (!), έφτασε μία ανάσα από το 0-1, με την μπάλα όμως, από το σουτ του Χασάν, να χτυπά στο δοκάρι της «κιτρινόμαυρης» εστίας.

Στο 58ο λεπτό οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα με ένα άπιαστο ψηλοκρεμαστό σουτ του Φορτούνη, ωστόσο στο 90' ο Μπακασέτας με κεφαλιά έφερε το παιχνίδι στα ίσα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΑΕΚ στάθηκε εξαιρετικά άτυχη και στη διάρκεια του ματς, καθώς, λόγω τραυματισμών, εγκατέλειψαν το παιχνίδι οι Κλωναριδης και Γαλανόπουλος, οι οποίοι αντικαταστάθηκαν από τους Γιακουμάκη και Μοράν αντίστοιχα.

Δοκάρια: 22' Μπακασέτας (ΑΕΚ), 44' Χασάν (Ολυμπιακός).

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Χουλτ, Λαμπρόπουλος -Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης (77' Μπογέ), Σιμόες-Γαλανόπουλος (60' Μοράν), Μπακασέτας, Γκάλο, Κλωναρίδης (50' Γιακουμάκης), Λιβάγια.

Αναλυτικά (Πέδρο Μαρτίνς): Γιαννιώτης, Τσιμίκας, Βουκοβιτς-Μεριά, Ελαμπντελαουί, Γκιγέρμε-Καμαρά, Φορτούνης (81' Τουρέ), Χριστοδουλόπουλος (74' Φετφατζίδης), Ποντένσε, Χασάν (84' Γκερέρο).