Βαθμολογία

Μεγάλο «διπλό» για τον Σμόλικα, 1-3 τον Ηρακλή (PICS)

Αήττητος παραμένει ο Σμόλικας Φαλάνης του Βασίλη Μπακογιάννη, κερδίζοντας με το ευρύ σκορ 1-3 τον Ηρακλή Λάρισας του Χρήστου Χατζηλιάδη στο γήπεδο Ελευθεραί, την Κυριακή (7/10) για την Α’ ΕΠΣΛ. Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσαν το ματς οι φιλοξενούμενοι λόγω αποβολής στο 55’ του Μανακούσιου Δ.

Του Χρήστου Γκατζούλη

Όλα κρίθηκαν στο πρώτο ημίχρονο, όπου ο Σμόλικας ήταν σαφώς ανώτερος του αντιπάλου και πέτυχε τρία όμορφα γκολ. Ο Ηρακλής Λάρισας ήταν κατώτερος του αναμενομένου σε ένα ντέρμπι και αυτή η ήττα θα πρέπει να αφυπνίσει άπαντες στην ομάδα, τώρα που ακόμη είναι νωρίς.

Αρκετός κόσμος παρακολούθησε το ματς και από τις δύο ομάδες. Ο Σμόλικας έπαιξε με πάθος και αποτελεσματικότητα και αυτό φάνηκε από το πρώτο λεπτό. Στην επανάληψη όλα είχαν κριθεί και ο Ηρακλής αν και έκανε τρεις γρήγορες αλλαγές δεν είχε τα ψυχικά αποθέματα να γυρίσει ένα τέτοιο ματς και απέναντι σε μία ομάδα που διαχειρίστηκε καλά το δεύτερο μισό.

Στο 16’ ο Φώτος έκανε τη σέντρα και ο Νάστας με πλασέ δεν μπόρεσε να νικήσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Στο 29’ το 0-1 έκανε ο Κακαβίτσης με κεφαλιά και αφού προηγήθηκε φάουλ του Σκούπρα.

Στο 34’ ο Μάτος σημείωσε ένα πολύ όμορφο γκολ που χειροκροτήθηκε ιδιαίτερα. Συγκεκριμένα βρέθηκε μέσα στην περιοχή και με ανάποδο ψαλιδάκι στην απέναντι γωνία έκανε το 0-2. Τρία λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης με σουτ είδε τη μπάλα να βρίσκει αρχικά το δοκάρι και να καταλήγει στα δίχτυα για το 0-3.

Ένα λεπτό αργότερα ήρθε η απάντηση από τον Γκιουρσάνη να βρίσκεται σε θέση τετ α τετ όμως να μην μπορεί να σκοράρει. Τέσσερα λεπτά μετά ο ίδιος παίκτης με σουτ δεν βρήκε δίχτυα και τον αντίπαλο τερματοφύλακα να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ. Στο 80’ ο Φώτος είχε δοκάρι και στο 86’ ο Φορτομάρης Ν. με κεφαλιά σημείωσε το γκολ της τιμής.  

Ηρακλής Λάρισας (Χρήστος Χατζηλιάδης): Καραναστάσης Π., Πάτσης Σ. (73′ Καπετάνιος Α.), Γιαννακόπουλος Α., Ψωμολιάς Π., Λάμπρου Χ. (56′ Φορτομάρης Ν.), Ντιντής Α. (56′ Γκατζούλης Δ.), Γκιουρσάνης Η., Νάστας Α., Φώτος Γ., Ζαφειρίου Σ., Ρέψης Χ.(56′ Χριστίδης Ι.)

Σμόλικας Φαλάνης (Βασίλης Μπακογιάννης): Γραβάνης Ι., Τσιρογιάννης Θ., Σέτζας Δ. (74′ Γκαλμπογκίνης), Σκούπρας Β., Μανακούσιος Θ., Μπετσης Θ., Μακρής Κ (74′ Σπανός Β.)., Μολάς Θ., Μάτος Γ. (58′ Κόκκινος Ι.), Μανακούσιος Δ., Κακαβίτσης Γ.

Διαιτητική τριπλέτα: Γκάγκας, Μπουρονίκος, Γκαρέλης.