Βαθμολογία

Με το δεξί η Πελασγιώτιδα, 3-2 τον μαχητικό Ηρακλή Χάλκης (PICS)

Πρεμιέρα είχαμε το Σάββατο (6/10) και στην Β’ ΕΠΣΛ με ένα από τα σημαντικότερα παιχνίδια να διεξάγονται στο Θεσσαλικό, ανάμεσα στην Πελασγιώτιδα και τον Ηρακλή Χάλκης που επέστρεψε ξανά στην αγωνιστική δράση. Οι γηπεδούχοι επικράτησαν με σκορ 3-2, ύστερα από ένα παιχνίδι με δυνατές συγκινήσεις.

Του Χρήστου Γκατζούλη

Το ματς ήταν αμφίρροπο και κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το τελευταίο σφύριγμα. Σίγουρα ο αγωνιστικός χώρος δεν βοήθησε να παιχτεί καλό ποδόσφαιρο, παρόλα αυτά έγιναν φιλότιμες προσπάθειες και από τις δύο ομάδες.

Στο πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι είχαν περισσότερη ώρα στα πόδια τους τη μπάλα, δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες αλλά γκολ δεν μπήκε. Στην επανάληψη η αγωνία «χτύπησε κόκκινο».  

Στο 22’ ο Ποτός βρέθηκε τετ α τετ από πλάγια αριστερά μέσα στην περιοχή, έκανε το σουτ έδιωξε με τα πόδια ο κίπερ της Χάλκης. Τρία λεπτά μετά ο Ζιούστης έκανε το σουτ έξω από την περιοχή η μπάλα πέρασε δίπλα από την εστία. Στο 27’ ο ίδιος παίκτης έκανε μια σέντρα – σουτ από αριστερά με την μπάλα να περνάει λίγο πάνω από την εστία.

Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα ο Ζυγογιάννης έκανε ένα συρτό σουτ που πέρασε δίπλα από την εστία. Στο 35’ ήταν η σειρά της Χάλκης να απειλήσει. Ο Αγγελακόπουλος εκτέλεσε το φάουλ από καλή θέση, έδιωξε όπως ο Τζήμας.

Στην επανάληψη σημειώθηκαν πέντε γκολ! Στο 50’ ο Τσιγκάνης κέρδισε πέναλτι από ανατροπή του Νικολούλη, με τον Ζιούστη να ανοίγει το σκορ για το 1-0. Λίγο αργότερα όμως και συγκεκριμένα στο 56’ ο Μπαζούλης βρέθηκε μέσα στην περιοχή και με σουτ έφερε το ματς στα ίσα για το 1-1.

Δύο λεπτά αργότερα η «Πέλα» με τον Ποτό έχασε μία μεγάλη ευκαιρία, αλλά το σουτ που έκανε από θέση τετ α τετ πέρασε άουτ. Στο 69’ οι γηπεδούχοι πήραν ξανά προβάδισμα με προβολή του Γελαλή που είχε περάσει αλλαγή λίγο νωρίτερα (2-1).

Τρία λεπτά αργότερα η «Πέλα» αύξησε τη διαφορά! Ο Ποτός με εντυπωσιακό σουτ «κρέμασε» τον αντίπαλο τερματοφύλακα για το 3-1. Ένα λεπτό αργότερα ο Μπαζούλης ανατράπηκε και ο Θυμάκης με πέναλτι μείωσε σε 3-2. Στο 90’ ο Γελαλής είχε δοκάρι. Αυτό το σκορ έμεινε μέχρι τέλους με τους γηπεδούχους να ξεκινούν με το δεξί και τους φιλοξενούμενους να μένουν με την πίκρα του αποτελέσματος αφού έκαναν σημαντική προσπάθεια, έχοντας και απουσίες. Σε κάθε περίπτωση το ματς ήταν καλό και οι δύο ομάδες άφησαν υποσχέσεις για τη συνέχεια. Περιθώρια βελτίωσης υπάρχουν και από την Πελασγιώτιδα και από τον Ηρακλή Χάλκης. Αυτό το ματς ήταν μόνο η αρχή… 

Πελασγιώτιδα (Κώστας Μπακατσής): Τζήμας, Λαζαρίδης, Γούργος (73’ Μούτος), Χατζηκαμαγιάννης, Πατσώνης, Γκόγκος Β., Ζιούστης, Ποτός, Ζυγογιάννης (61’ Γελαλής), Δαμασιώτης (76’ Γκαραβέλας), Τσιγκάνης (93’ Νυχτερίδας).

Ηρακλής Χάλκης (Ηλίας Αράπης): Κυλιριώτης, Μούτσο, Νικολούλης, Μπακαλούλης Θ., Βογιατζής Σ., Μπακαλούλης Δ., Θυμάκης (77’ Γκουγκότης), Αγγελακόπουλος, Μπαζούλης (90’ Ναλμπαντίδης), Βογιατζής Χ., Καλογιάννης.

Διαιτητική τριπλέτα: Βλιώρας, Παπαϊωάννου, Γκαντούνας.