Βαθμολογία

Έντεκα χρόνια πριν..... (video)

Έντεκα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα (4/10) από την μεγάλη στιγμή της ΑΕΛ και το έπος του Μπλάκμπερν που έφερε την ομάδα του Γιώργου Δώνη στους ομίλους του τότε ΟΥΕΦΑ.

Μια μεγάλη και ιστορική στιγμή για την Βασίλισσα του θεσσαλικού κάμπου που πανηγύρισε μια ιστορική πρόκριση απέναντι στην αγγλική ομάδα κάνοντας όλη την Ευρώπη να παραμιλάει.

Η ΑΕΛ ταξίδεψε στην Αγγλία με προίκα το 2-0 του Βόλου από το πρώτο παιχνίδι και με στόχο το εκτός έδρας γκολ που θα την έβαζε φαβορί για την πρόκριση στους ομίλους, ενώ από την άλλη η Μπλάκμπερν ήθελε το γρήγορο γκολ καθώς ήθελε τρία τέρματα για να προκριθεί αυτή.

Στην πρώτη καλή στιγμή της αναμέτρησης ο Σίλβα Κλέιτον στο 17' αφού πέρασε τον προσωπικό του αντίπαλο με ένα ωραίο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Φρίντελ κάνοντας το 0-1 και βάζοντας την ΑΕΛ σε θέση οδηγού.

Η Μπλάκμπερν με τέρμα στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ισοφάρισε σε 1-1 όταν ο Νταν ανετράπη από τον Κοτσόλη με τον ρέφερι να δείχνει την άσπρη βούλα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ντάρμπισαιρ που νικήθηκε από τον πορτιέρε της ΑΕΛ, αλλά τον διαιτητή να δείχνει επανάληψη με τον ίδιο παίκτη να είναι εύστοχος και να φέρνει το ματς στα ίσια.

Το γρήγορο γκολ των Άγγλων στην επανάληψη με τον Γουόρνοκ έφερε άγχος στην ομάδα της ΑΕΛ, αλλά με σωστή διαχείρηση και ψυχραιμία η ομάδα του Δώνη κράτησε το σκορ στο 2-1 και πανηγύρισε έτσι την μεγάλη πρόκριση στους ομίλους του ΟΥΕΦΑ στέλνοντας τους οπαδούς της στα ουράνια που μετέτρεψαν το γήπεδο της Μπλάκμπερν σε Αλκαζάρ.

Μια πολύ μεγάλη πρόκριση για την θεσσαλική ομάδα που στην συνέχεια αντιμετώπισε στον όμιλο την Έβερτον, την Ζενίτ, την Άλκμααρ και την Νυρεμβέργη σε έναν όμιλο όπου δεν πήρε βαθμό, αλλά είχε αξιοπρεπή παρουσία.

">http://

Μπλάκμπερν (Μαρκ Χιουζ): Φρίντελ, Μοκοένα (62΄ Πέντερσεν), Σαμπά, Έμερτον, Όιερ, Γουόρνοκ, Τουγκάι Κερίμογλου, Σάντα Κρουζ, Ντέρμπισαϊρ (68΄ ΜακΚάρθι), Μπέντλεϊ, Νταν (78΄ Σάβατζ).

ΑΕΛ (Γιώργος Δώνης): Κοτσόλης, Γκαλίτσιος, Νταμπίζας, Φέρστερ, Κατσιαρός, Κυριακίδης, Φωτάκης, Σαρμιέντο, Αλεξάνδρου (56΄ Κώτσιος), Κλέιτον (78΄ Κλέιτον), Μπακαγιόκο (90΄ Γκίκας).