Βαθμολογία

«Τόσα χρήματα θα πάρουν οι ομάδες της Football League»

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο αντιπρόεδρος της Football League, Παναγιώτης Γιαννόπουλος, και μίλησε για την κλήρωση του πρωταθλήματος που έγινε σήμερα αλλά δεν υπάρχει ακόμη ημερομηνία έναρξη του πρωταθλήματος, τα μειωμένα χρήματα που δίνει η ΕΡΤ και τα ελάχιστα χρήματα που θα πάρουν οι ομάδες.

Για την κλήρωση του πρωταθλήματος που έγινε χωρίς να υπάρξει ημερομηνία έναρξης: «Εχουμε βρει τηλεοπτικό χορηγό την ΕΡΤ, αλλά τα χρήματα είναι λίγα και οι περισσότερες ομάδες δεν συμφωνούν με αυτό το ποσό. Χθες μας είπε το ποσό η ΕΡΤ, ανακοίνωσε τη συμφωνία χωρίς να έχουμε συμφωνήσει εμείς. Ήρθαμε προ τετελεσμένων. Η συμφωνία ήταν για 3,5 εκατομμύρια ευρώ και τα χρήματα είναι λιγότερα από 2 εκατομμύρια.

Το ίδιο είναι να αποφασίσεις να πάρεις 2,5 εκατομμύρια και να σου προτείνουν 1,8 εκατομμύρια; Η απόφαση των ομάδων για την κλήρωση ήταν 9-6, δεν ήταν ομόφωνη απόφαση. Προσπαθούμε συνεχώς, μπήκαμε μπροστά και δεν κατορθώσαμε να ξεκινήσουμε το πρωτάθλημα.

Εχουμε κανονίσει ραντεβού με τον Υπουργό, θα πάμε να κλαφτούμε για να πάρουμε κάτι περισσότερο. Αν δεν κλάψεις δεν πρόκειται να πάρεις καραμέλα, να σας το πως και σερραικά. Κανείς χορηγός δεν ερχόταν μέχρι τώρα γιατί δεν είχαμε τηλεοπτικό συμβόλαιο.

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού δεν έχει βγάλει καμία άδεια για καμιά ομάδα, ακόμη και να ήμασταν έτοιμοι δεν μπορούμε να ξεκινήσουμε. Ολες οι ομάδες έχουν ματώσει, πληρώνουν μισθούς, ΙΚΑ, τα πάντα και το πρωτάθλημα δεν λέει να αρχίσει.

Η Φούτμπολ Λιγκ θα κρατήσει ένα μεγάλο ποσοστό για να πληρώσει υποχρεώσεις, κάθε ομάδα θα πάρει 100.00 ευρώ, αν πάρει η κάθε ομάδα 150.000 ευρώ τότε θα πρέπει να κάνουμε πάρτι. Πιστεύω πως το πλάνο της αναδιάρθρωσης θα εγκριθεί».