Βαθμολογία

Μπορούσε να αποφύγει την ήττα η ΑΕΛ, 2-0 από τον Πανιώνιο

Την ήττα με σκορ 2-0 γνώρισε σήμερα (3/10) η ομάδα της ΑΕΛ από τον Πανιώνιο στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης για την 1η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του κυπέλλου Ελλάδος.

Ένα ματς στο οποίο η ΑΕΛ θα μπορούσε να αποφύγει την ήττα παρότι υποχρεώθηκε να παίξει για σχεδόν ένα ημίχρονο με παίκτη λιγότερο λόγω αυστηρής αποβολής του Μορσί, ενώ είχε την ατυχία να χάσει με τραυματισμό τον Μόρα λίγο πριν την ανάπαυλα.

Η ΑΕΛ είχε δοκάρι και μερικές καλές ευκαιρίες για να αποφύγει την ήττα απέναντι σε έναν Πανιώνιο ο οποίος προηγήθηκε στο πρώτο μέρος, είχε ευκαιρία να κάνει και το 2-0 έχοντας και εκείνος δοκάρι, ωστόσο προς το τέλος σφράγισε τη νίκη για το τελικό 2-0.

Στο πρώτο μέρος ο Πανιώνιος μπήκε πιο δυνατά και απείλησε πρώτος με τον Σπιριντόνοβιτς, ενώ ο ίδιος παίκτης ήταν εκείνος που άνοιξε το σκορ στο 17’ με ένα πανέμορφο τέρμα. Η ΑΕΛ προσπάθησε και φάνηκε απειλητική στη φάση με Μιλοσάβλιεβιτς όμως ο Πανιώνιος είχε οριζόντιο δοκάρι με τον σκόρερ του χάνοντας ευκαιρία για το 2-0. Οι «βυσσινί» φωνάζουν και για την φάση του 37’ και τη μονομαχία Μόρα, Μπανανά ζητώντας πέναλτι όμως ο Γιαννιώτης ρέφερι Τάσης έδειξε να συνεχιστεί το ματς.

Στη φάση αυτή τραυματίστηκε ο Μόρας, υπέστη θλάση, με τον Λαρισαίο στόπερ να αντικαθιστάται από τον Γκόλια. Με την έναρξη της επανάληψης η ΑΕΛ έμεινε με 10 λόγω άδικης αποβολής του Μορσί, μια αποβολή που επηρέασε λίγο είναι η αλήθεια τους παίκτες των «βυσσινί».

Ωστόσο παρά το σοκ της αποβολής οι παίκτες της ΑΕΛ ανέβηκαν αγωνιστικά και έψαξαν το γκολ της ισοφάρισης κάτι το οποίο δεν μπόρεσαν να πετύχουν σε αρκετές περιπτώσεις με κυριότερες τη κεφαλιά του Μπαργκάν, ενώ οι «βυσσινί» …ισοφάρισαν τα δοκάρια με τον Γκόλια.

Με την συμπλήρωση 10 λεπτών αγώνα η πρώτη καλή φάση για τον Πανιώνιο όταν ο Μανθάτης από τα δεξιά άλλαξε με τον Σπιριντόνοβιτς και ο οποίος μέσα από την περιοχή έκανε διαγώνιο σουτ με την μπάλα να περνά παράλληλα με την εστία της ΑΕΛ όμως ο Οικονομίδης δεν μπόρεσε να την σπρώξει στα δίχτυα.

Η αμέσως επόμενη φάση είχε και το γκολ για τον Πανιώνιο όταν στο 17' ο Σπιριντόνοβιτς με ωραία κίνηση από τα αριστερά έκανε το σουτ με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του Κρίστινσον που δεν μπορούσε να αντιδράσει, σε ένα ομολογουμένως εξαιρετικό γκολ από τον επιθετικό της αθηναϊκής ομάδας.

Τρία λεπτά μετά πρώτη απειλή από πλευράς ΑΕΛ όταν σε σέντρα-σουτ του Χούμπτσεφ ο Κότνικ απομάκρυνε την μπάλα με τις γροθιές. Στο 24' η ΑΕΛ έχασε μοναδική ευκαιρία για το 1-1 όταν ο Χούμπτεφ έκανε τη σέντρα από τα δεξιά με τον Μιλοσάβλιεβιτς να πιάνει την κεφαλιά όμως την μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ από το δεξί δοκάρι του Πανιωνίου.

Δύο λεπτά πριν το ημίωρο ο Πανιώνιος έχασε μοναδική ευκαιρία να κάνει το 2-0 όταν ο Οικονομίδης με ωραία κάθετη βρήκε τον Σπιριντόνοβιτς ο οποίος σε θέση τετ-α-τετ με τον Κρίστινσον έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του πορτιέρο της ΑΕΛ.

Με την συμπλήρωση 37 λεπτών αγώνα η ΑΕΛ διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι όταν σε εκτέλεση φάουλ του Λεοζίνιο και κάθετη στο Μόρα ο αρχηγός της ΑΕΛ μονομάχησε με τον Μπανανά και έπεσε στο έδαφος όμως ο Τάσης έδειξε παίζετε. Μάλιστα ο Μόρας στη φάση αυτή τραυματίστηκε και αναγκαστικά έγινε αλλαγή με τον Γκόλια να παίρνει τη θέση του.

Τελευταία καλή στιγμή για το πρώτο μέρος από πλευράς ΑΕΛ όταν ο Λεοζίνιο από το ημικύκλιο έκανε ωραίο σουτ με τη μπάλα να περνά άουτ και το πρώτο μέρος να ολοκληρώνεται με τον Πανιώνιο να προηγείται 1-0.

Ο Τζιανλούκα Φέστα ξεκίνησε με αλλαγή το δεύτερο ημίχρονο με τον Μίλος Ντέλετιτς να μπαίνει στο ματς αντί του Λεοζίνιο, ενώ ο ομόλογος του Ζοζέ Ανιγκό αντικατέστησε τον Ντουρμισάι με τον Μασούρα.

Πάντως αγωνιστικά το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με αποβολή για τους «βυσσινί» όταν στο 47’ ο Μορσί πήρε κίτρινη για θέατρο και τρία λεπτά αργότερα είδε δεύτερη κίτρινη για μονομαχία με τον Σαραμαντά. Ο παίκτη της ΑΕΛ επ ουδενί δεν είχε πρόθεση να βρει τον αντίπαλο παίκτη όμως ο Τάσης σε μια άδικη απόφαση απέβαλε τον Αιγύπτιο φορ.

Στο 56' ο Σπιριντόνοβιτς εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά με τον Μπανανά να πιάνει την κεφαλιά αλλά να στέλνει την μπάλα πάνω από την εστία της ΑΕΛ. Ένα λεπτό αργότερα ο κ. Φέστα έκανε και την τρίτη του αλλαγή με τον Μπαργκάν να κάνει ντεμπούτο παίρνοντας τη θέση του Ακόστα. Επόμενη καλή στιγμή στο ματς ήταν για την ΑΕΛ όταν στο 70’ η σέντρα-σουτ του Ντέλετιτς είχε φάλτσα όμως ο πορτιέρο του Πανιωνίου βγήκε και καθάρισε τη φάση. Παρότι με 10 η ΑΕΛ έδειχνε πιο ομάδα στο γήπεδο από τους «κυανέρυθρους».

Έτσι στο 80’ η ΑΕΛ έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 1-1 όταν σε εκτέλεση κόρνερ του Χούμπτσεφ ο Μπαργκάν έπιασε την καρφωτή κεφαλιά όμως η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ από το αριστερό δοκάρι του Κότνικ. Στο 83’ η ΑΕΛ ….ισοφάρισε τα δοκάρια όταν πάλι από εκτέλεση κόρνερ του Ντέλετιτς από τα δεξιά ο Γκόλιας έπιασε τη κεφαλιά στέλνοντας τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι σε μία ακόμα μεγάλη ευκαιρία της ΑΕΛ.

Και αφού η ΑΕΛ δεν έκανε το 1-1, ο Πανιώνιος στη πρώτη του αξιόλογη στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο πέτυχε το 2-0 και καθάρισε την υπόθεση νίκη. Ήταν το 88’ από μπαλιά Παπαγεωργίου ο Μασούρας από τα δεξιά με εντυπωσιακό ψηλοκρεμαστό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κρίστινσον μέσα σε αποθέωση.

Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με νικητή τον Πανιώνιο με 2-0, ο οποίος πήρε προβάδισμα για την πρώτη θέση στον 8ο όμιλο, ενώ η σοβαρή ΑΕΛ με δύο νίκες κόντρα σε Ηρόδοτο και Απόλλωνα Πόντου θα προκριθεί στους «16».

Διαιτησία: Τάσης (Σινιοράκης, Δίπλαρης)

Πανιώνιος (Ζοζέ Ανιγκό): Κότνικ, Σαραμαντάς, Μπανανά, Κούρντι, Πίριτζ, Σταυρόπουλος, Οικονομίδης (80’ Παπαγεωργίου), Κεϊτά, Μανθάτης, Ντουρμισάι (46’ Μασούρας) Σπιριντόνοβιτς (61’ Τσιλούλης).

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Σαχίτι, Γρομητσάρης, Μόρας (40’ λ.τ. Γκόλιας), Τριποτσέρης, Χούμπτσεφ, Φατιόν, Ακόστα (58’ Μπαργκάν), Μορσί, Λεοζίνιο (46’ Ντέλετιτς), Μιλοσάβλιεβιτς.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ