Βαθμολογία

Ηρόδοτος - Απόλλων Πόντου 0-1

Ένα γκολ του Τάσου Δημητριάδη με την συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού ήταν αρκετό στον Απόλλωνα Πόντου για να περάσει νικηφόρα από την έδρα του Ηροδότου, που έδωσε επαγγελματικό παιχνίδι μετά από 13 χρόνια.

Για κάποιους ήταν απλώς ο αγώνας της 1ης αγωνιστικής για τον 8ο όμιλο του Κυπέλλου Ελλάδας που περιλαμβάνει επίσης Πανιώνιο και Λάρισα. Για τον Ηρόδοτο όμως το παιχνίδι είχε ξεχωριστή σημασία, αφού ήταν το πρώτο επαγγελματικό ματς μετά από 13 χρόνια.

Μπορεί η σημειολογική του σημασία να ήταν μεγάλη για τους Κρητικούς, όμως ο Απόλλων Πόντου ήταν αυτός που έβαλε στο σακούλι του το «τρίποντο», με το γκολ του Τάσου Δημητριάδη (60’) να κρίνει την αναμέτρηση (0-1) που είχε ένταση, ρυθμό, αρκετές φάσεις και δύο αποβολές.

Η ομάδα της Καλαμαριάς μπήκε πολύ πιο δυνατά και στο πρώτο τέταρτο είχε ήδη τέσσερις καλές στιγμές να ανοίξει το σκορ, με σημαντικότερη όλων ένα σουτ του Πορτουλίδη εντός περιοχής, το οποίο μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Κουράκης.

Σταδιακά, όμως ο Ηρόδοτος ισορρόπησε την αναμέτρηση και άγγιξε το 1-0, όταν ο Σμυρλής πλάσαρε άουτ από το ύψος της μικρής περιοχής, μετά από ολέθριο λάθος της άμυνας,

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν φορτσάτοι την επανάληψη με απανωτά κόρνερ, όμως από ένα μεγάλο λάθος στο 60ό λεπτό, έδωσε την ευκαιρία στον Δημητριάδη να κλέψει την μπάλα και να γράψει το 0-1, αφού πρώτα ντρίμπλαρε και τον Κουράκη.

Παρότι οι γηπεδούχοι έμειναν με 10 παίκτες, μετά την αποβολή του Μάκου (63’) πίεσαν πολύ στο τελευταίο ημίωρο και δικαιούνταν κάτι περισσότερο. Ο Ηρόδοτος είχε πολύ σημαντικές στιγμές για να ισοφαρίσει με Αυγενικού (61’), Μπάμπη (65’), Φραγκουλάκη (69’), ενώ η πίεση έγινε ακόμα πιο φορτική μετά την αποβολή του Καλαΐτζίδη (83’), που επανέφερε τις αριθμητικές ισορροπίες.

Ωστόσο, η εμπειρία του Απόλλωνα Πόντου φάνηκε στο τέλος, αφού οι φιλοξενούμενοι κράτησαν ως το τέλος το 0-1, που τους δίνει ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση του κυπέλλου.

Ηρόδοτος: Κουράκης, Προβυδάκης, Μπάμπης, Δαμιανάκης, Μπαλάφας, Αυγενικού (77’ Κασαπάκης), Σμυρλής, Φραγκουλάκης (80’ Μωραΐτης), Κωνσταντινίδης (71’ Μασάδο), Μάκο, Κοντογιάννης.

Απόλλων Πόντου: Θεοδωρόπουλος, Σουντουρά (58’ Τσουμάνης), Γεωργιάδης, Σπόλιαριτς, Δημητριάδης, Πορτουλίδης, Κυβελίδης (82’ Δαμουλάκης), Θεολόγου, Αμαραντίδης, Σαμαράς, Καλαιτζίδης.