Βαθμολογία

Πρόταση «ΒΟΜΒΑ» της Δόξας!

Στο διοικητικό συμβούλιο (21/9) της Football League, ο τεχνικός διευθυντής και εκπρόσωπος της Δόξας Δράμας, Νίκος Ιωσηφίδης, κατέθεσε πρόταση «βόμβα», η οποία αναμένεται να συζητηθεί.

Μπορεί η αρχική εκτίμηση να αναφέρει για απευθείας άνοδο μίας ομάδας στη Super League και για διαδικασία μπαράζ του 2ου της FL με τον 13ο της Super League, ωστόσο οι «μαυραετοί» ανέλυσαν τη δική τους σκέψη και πρόταση.

Για την ακρίβεια, η Δόξα είχε ενημερώσει εγγράφως προ δύο ημερών τη Λίγκα για τη συγκεκριμένη πρόταση, η οποία αποφασίστηκε να μπει ως θέμα συζήτησης στη σημερινή σύσκεψη. Ο Ιωσηφίδης κατέγραψε τα όσα σκέφτονται στη Δόξα ενώπιον των μελών του σημερινού συμβουλίου, κάτι που άρεσε ως ιδέα στη διοργανώτρια αρχή.

Ποια είναι όμως αυτή η πρόταση; Οι τέσσερις πρώτοι της βαθμολογίας να παίξουν μπαράζ! Από τον 1ο ως και τον 4ο της βαθμολογίας, με την προοπτική να αυξηθεί ο ανταγωνισμός και να μην είναι ουδείς αδιάφορος.

Για παράδειγμα, ακόμη και οι ομάδες, που είναι στην 7η ή την 8η θέση μπορεί να ελπίζουν για συμμετοχή στα μπαράζ, αν είναι βεβαίως κοντά, ενώ στη Δόξα υποστηρίζουν ότι το Πρωτάθλημα δεν θα έχει κανένα ενδιαφέρον, αν ο 1ος της βαθμολογίας ξεφύγει με δέκα βαθμούς από τον 2ο τα Χριστούγεννα.

Η αρχική σκέψη της Δόξας είναι τα μπαράζ να διεξαχθούν σε μία πόλη, σε μίνι Πρωτάθλημα, με ίδια ώρα διεξαγωγής των δύο αναμετρήσεων.

Σύμφωνα με τους ανθρώπους των "μαυραετών", η κίνηση αυτή μπορεί να αποφέρει καλύτερη διαπραγμάτευση για τα τηλεοπτικά, ως έξτρα bonus φυσικά, αλλά και να κερδίσει το Πρωτάθλημα σε αξιοπιστία.

Οσο για τη βαθμολογία; Η αρχική σκέψη αναφέρει να πάνε με 3, 2, 1 και 0 βαθμούς για τους τέσσερις πρώτους. Πριμοδότηση εν ολίγοις, με βάση τη βαθμολογία στην κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος. Η βαθμολογία αποτελεί βεβαίως παράδειγμα και αναμένεται να συζητηθεί περαιτέρω το θέμα.

Μάλιστα, στη διοργανώτρια αρχή κάνουν λόγο και για σκέψεις, οι οποίες αφορούν play out για τις θέσεις του υποβιβασμού. Ποιες είναι αυτές; Ο άμεσος υποβιβασμός για τον 15ο και τον 16ο της βαθμολογίας και μπαράζ για τον 11ο, 12ο, 13ο και 14ο της βαθμολογίας στο νέο Πρωτάθλημα.

Ολα αυτά φυσικά θα αποφασιστούν την ερχόμενη Παρασκευή (28/9). Μάλιστα, ως την Πέμπτη (27/9) οι ΠΑΕ θα μπορούν να αποστείλουν εγγράφως τις προτάσεις τους και τις σκέψεις τους αναφορικά με την πρόταση της Δόξας.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου της ΠΑΕ (ακριβώς το ίδιο μοιράστηκε στο ΔΣ):

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΓΩΝΩΝ PLAY-OFF

Αγαπητοί κύριοι,

Με δεδομένη την απόφαση της Ε.Π.Ο., για τον τρόπο υποβιβασμού και προβιβασμού των ομάδων του πρωταθλήματος FOOTBALL LEAGUE 2018-2019, βάσει της οποίας προκύπτει ο απευθείας προβιβασμός της ομάδας που θα τερματίσει πρώτη στην τελική κατάταξη, καθώς και τη διεξαγωγή αγώνα μπαράζ για την άνοδο της δεύτερης βαθμολογικά ομάδας της FOOTBALL LEAGUE με την 13η ομάδα της SUPER LEAGUE, η Π.Α.Ε. ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ προτείνει τα παρακάτω:

ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ (Από τις θέσεις 11-16) Όπως ήδη προβλέπεται.

ΠΑΡΑΜΟΝΗ (Από τις θέσεις 05-10) Όπως ήδη προβλέπεται.

ΑΝΟΔΟΣ ΣΤΗ SUPER LEAGUE (Διεξαγωγή αγώνων κατάταξης μεταξύ των ομάδων που κατέλαβαν τις θέσεις από 1-4)

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Θεωρώντας ότι η απόφαση για μία μόνο σίγουρη θέση ανόδου από την κατηγορία στην οποία συμμετέχουμε εγκυμονεί κινδύνους, σχετικά με την αξιοπιστία, τον ανταγωνισμό, την πιθανότητα έλλειψης κινήτρου για τις ομάδες, καθώς και την ποιότητα του προϊόντος μας, καταθέτουμε ενώπιον σας την εξής πρόταση:

1.Οι πρώτες δύο προνομιούχες θέσεις να καθοριστούν από αγώνες κατάταξης, μεταξύ των ομάδων που τερμάτισαν στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος στην 1η, 2η, 3η και 4η θέση.

2. Οι αγώνες θα είναι μονοί και θα διεξαχθούν σε ουδέτερο γήπεδο. Προτείνεται να φιλοξενηθεί η φάση των αγώνων κατάταξης σε μία πόλη που πληροί τις προϋποθέσεις για την διεξαγωγή τους ή σε ουδέτερες έδρες, σε ενδιάμεση απόσταση από τις έδρες των αντιπάλων, που θα καθοριστούν από τη διοργανώτρια.

3.Η αρχική βαθμολογία των ομάδων που θα συμμετέχουν προτείνεται να είναι ως εξής: 1η - 3 βαθμοί, 2η - 2 βαθμοί, 3η - 1 βαθμός και 4η - 0 βαθμοί, συν ένα (1) για κάθε πέντε (5) επιπλέον βαθμούς διαφοράς στην κανονική περίοδο.

4. Η πρώτη της βαθμολογίας των αγώνων κατάταξης προβιβάζεται απ ευθείας στην SUPER LEAGUE, ενώ η δεύτερη θα διεκδικήσει την άνοδό της σε αγώνα μπαράζ με την 13η ομάδα της SUPER LEAGUE. 

Πιστεύουμε ότι η παραπάνω πρόταση θα έχει πολλά οφέλη για όλους μας, όπως:

Αναβάθμιση του προϊόντος.

Ανταγωνιστικό πρωτάθλημα.

Αξιοπιστία.

Προσέλκυση χορηγιών.

Καλύτερη διαπραγμάτευση και έσοδα από το τηλεοπτικό συμβόλαιο.

Με τιμή

ΠΑΕ ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ».