Βαθμολογία

«Δεν σκοπεύω να χάσω ούτε πενηνταράκι»

"Χείμαρρος" για μία ακόμη φορά ο γνωστός ποινικολόγος, σε μία συνέντευξη στο SDNA όπου τα λέει... όλα. Ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΛ παραδέχτηκε ότι η ομάδα του έκανε πολύ κακή εμφάνιση χθες και δεν διστάζει να ρίξει το μεγαλύτερο μέρος των ευθυνών στον Σωτήρη Αντωνίου. Υπάρχει άραγε "θέμα προπονητή" στην ΑΕΛ;

Η απάντηση έρχεται παρακάτω, όπως και για τις σημαντικές αποφάσεις που πρόκειται να ανακοινώσει εντός της εβδομάδας, ενώ δηλώνει ανοιχτά πως υπάρχει πωλητήριο στην ΠΑΕ ΑΕΛ εδώ κι ένα χρόνο, αλλά όπως τονίζει: "Δεν σκοπεύω να χάσω ούτε πενηνταράκι από τα 3,5 εκατ. ευρώ που έχω βάλει"!

Δεν παραλείπει ωστόσο να αναφερθεί στον Παναθηναϊκό, από τον οποίο πέρασαν "ποδοσφαιρικοί απατεώνες τα προηγούμενα χρόνια", ενώ θεωρεί ότι ο Ολυμπιακός θα πουλούσε με 15 εκατ. ευρώ τους Μπουζούκη, Χατζηγιοβάνη και Εμμανουηλίδη! Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ.Κούγια στο SDNA και τις «καυτές» απαντήσεις που δίνει για όλους και για όλα:

Για το χθεσινό παιχνίδι:
Κάναμε τραγική εμφάνιση. Ήταν κακός ο τρόπος που διαχειρίστηκε το παιχνίδι το τεχνικό τιμ.

Για τη βαθμολογική συγκομιδή της ΑΕΛ:
Είναι ικανοποιητική, αλλά μας προβληματίζει πολύ η χθεσινή εμφάνιση, γιατί η ομάδα μας είναι πολύ ενισχυμένη. Δεν διαβάστε σωστά το παιχνίδι από τον προπονητή μας και σίγουρα με προβλημάτισε.

Για το να υπάρχει θέμα προπονητή στη Λάρισα:
Όχι δεν υπάρχει. Όλοι έχουμε τις άτυχες στιγμές μας στο ποδόσφαιρο. Αλλά ήταν αδικαιολόγητη η εικόνα μας, αλλάξαμε χωρίς λόγο την ταυτότητά μας, το σύστημά μας, με αποτέλεσμα να βγαίνει ελεύθερος ο Γιόχανσον και να πετύχει δύο γκολ, όταν όλη τη χρονιά πέρυσι είχε πετύχει μόλις ένα! Ήταν πολύ λάθος να παίξουμε με δύο στόπερ στην ευθεία. Δεν γίνεται να δουλεύεις άλλο σύστημα όλη την εβδομάδα και να το αλλάζεις μισή ώρα πριν το παιχνίδι. Εγώ δεν παρεμβαίνω ποτέ στο έργο των προπονητών, δεν το έχω κάνει ποτέ.

Για το αν υπάρχουν ευθύνες και για τους παίκτες:
Ήταν κυρίως θέμα προπονητή η εικόνα μας. «Ο Ολυμπιακός θα πουλούσε 15 εκατ. ευρώ τους μικρούς του Παναθηναϊκού»!

Για τον Παναθηναϊκό:
Ήταν ομάδα με αρχή και τέλος. Έγινε άριστη διαχείριση από τον προπονητή του. Το ρόστερ του βέβαια δεν είναι όπως το παρουσίαζαν, αν μάλιστα είχε έναν πιο αξιόλογο φορ, θα μπορούσε να πετύχει πολλά περισσότερα πράγματα και να πάει καλύτερα.

Για τους νεαρούς παίκτες του Παναθηναϊκοί:
Είναι πράγματι καλοί παίκτες, αν και χθες δεν ήταν όσο σε προηγούμενα παιχνίδια. Ήταν βέβαια κι ένα δύσκολο παιχνίδι. Ο Μπουζούκης, με τον Χατζηγιοβάνη και τον Εμμανουηλίδη είναι πολύ πιο μπροστά από άλλα παιδιά, όπως ο Πούγγουρας, ο Μαυρομάτης ή ο Στάικος. Βέβαια οι παίκτες κρίνονται από τη διάρκεια, οπότε θα πρέπει να περιμένουμε...

Για το αν θα μπορούσαν μελλοντικά να... γεμίσουν τα ταμεία του Παναθηναϊκού από την πώλησή τους:
Ο Παναθηναϊκός είναι ομάδα που πουλάει φθηνά. Αν ήταν στον Ολυμπιακό, θα μπορούσαν να πουληθούν 15 εκατ. ευρώ. Μόνο ο Ολυμπιακός όμως θα μπορούσε να τους πουλήσει τόσο! Είναι η μοναδική όμως ομάδα που αγοράζει κι ακριβά, τελευταία το κάνει και ο ΠΑΟΚ. Όταν ο Μπεργκ δίνεται με 1,5 εκατ. ευρώ, δεν μπορείς να περιμένεις ότι θα δοθούν με μεγάλα ποσά. Κι ο Καπίνο πουλήθηκε με λίγα λεφτά παλαιότερα, κι άλλοι παίκτες. Εμείς πουλήσαμε τον Μασούρα με 1 εκατ. ευρώ. Έχει να κάνει πάντα και με το περιβάλλον στο οποίο βρίσκονται οι παίκτες και πώς διαχειρίζεσαι την ομάδα.

«Ο μάνατζερ του Ουζουνίδη διαχειρίστηκε πέρυσι τον Παναθηναϊκό»

Για τον Γιώργο Δώνη:
Είναι ένας εξαιρετικός προπονητής. Είναι τυχερός ο Παναθηναϊκός που έχει τον Δώνη κι έφτιαξε αυτό το δίδυμο με τον Νταμπίζα. Τα προηγούμενα χρόνια πέρασαν ποδοσφαιρικοί απατεώνες από τον Παναθηναϊκό και τον έφεραν σε αυτή την κατάσταση. Δεν εξαιρώ κανέναν από αυτό. Είδαμε και πέρυσι ότι ο μάνατζερ του προπονητή του διαχειρίστηκε την ομάδα.

Για τον Παναθηναϊκό του Δώνη σε σχέση με εκείνον του Ουζουνίδη:
Η χθεσινή εμφάνιση και διαχείριση του αγώνα ήταν καλύτερη. Αλλά ήμασταν κι εμείς τραγικοί.

Για τη διαιτησία του Κομίνη:
Δεν είχε κρίσιμη φάση να διαχειριστεί. Τον θεωρώ ωστόσο έναν καλό διαιτητή, τον στιγμάτισε το περσινό παιχνίδι στην Τούμπα. Έχει πάντως περιθώρια να γίνει ακόμη καλύτερος.

«Τα δικά μου χρήματα δεν προέρχονται από λαθρεμπόριο καυσίμων και ναρκωτικών»!

Για τις αντιδράσεις των οπαδών και το πανό που ανήρτησαν:
Πρόκειται για κάποια αλητόπαιδα που χαρτζηλικώνονται από συγκεκριμένα άτομα. Με έχουν ενοχλήσει πάρα πολύ όσα έγιναν και τις επόμενες μέρες θα ανακοινώσω τις αποφάσεις μου. Έχω δώσει 3,5 εκατ. ευρώ στο διάστημα της παρουσίας μου στη Λάρισα, 1,3 εκατ. πήρε ο Πηλαδάκης και 1,1 εκατ. ο Πλεξίδας και αντί χαρές παίρνω πίκρες. Είναι μία εταιρεία που μου ανήκει κατά 90%, τα χρήματά που έβαλα δεν προέρχονται ούτε από δάνεια, ούτε από λαθρεμπόριο καυσίμων και ναρκωτικών, ούτε από... γύψο σε τυρί. Σας το λέω ξεκάθαρα ότι σκοπεύω να πάρω πίσω μέχρι το τελευταίο πενηνταράκι από όσα έχω βάλει. Πληρώνω 700.000 ευρώ τον χρόνο για το γήπεδο, για να βλέπουν οι Λαρισαίοι ποδόσφαιρο, όταν η ΑΕΚ κι ο Παναθηναϊκός δίνουν 280.000 ευρώ.

Για το αν όσα αναφέρει, αποτελούν προάγγελο πώλησης της ΠΑΕ ΑΕΛ:
Η πώληση της εταιρείας είναι ανοιχτή εδώ κι ένα χρόνο. Η όλη κατάσταση που υπάρχει από την  αντιμετώπιση του κόσμου, με έχει φέρει σε έναν μεγάλο προβληματισμό σε σύγκριση με τη θέση που έχω στην επιστήμη μου, ασκώντας το λειτούργημα της δικηγορίας σε κορυφαίο επίπεδο εδώ και 30 χρόνια. Δεν θα ανεχτώ πανό από αλήτες κι εμπόρους ναρκωτικών κι οτιδήποτε άλλο θα διακινδυνεύσει το κορυφαίο όνομα που έχω στην επιστήμη μου. Για το πάθος και την αγάπη μου για το ποδόσφαιρο, δεν θα ανεχτώ τέτοιες ενέργειες από εμπόρους ναρκωτικών κι εμπόρους της ελληνικής ιδέας.

Για το αν αποτελούν τα 3,5 εκατ. ευρώ που έχει βάλει και την τιμή πώλησης της ΠΑΕ:
Όχι γιατί υπάρχει και η υπεραξία που απέκτησε ο σύλλογος. Για την επόμενη διετία η ΑΕΛ έχει εγγυημένα έσοδα 3,4 εκατ. ευρώ από το τηλεοπτικό συμβόλαιο, τις δόσεις από το 1 εκατ. ευρώ της πώλησης του Μασούρα, μεγάλες χορηγίες από προσωπικούς μου πελάτες, 500.000 ευρώ ευρώ από το χορηγικό πρόγραμμα της ΠΑΕ. Η ομάδα έχει αδειοδότηση Ευρώπης που είχε να αποκτήσει πολλά χρόνια και είναι εντελώς ανεξάρτητη. Μέσα στην εβδομάδα θα ανακοινώσω τις αποφάσεις μου...

Για το ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ:
Δεν υπάρχει φαβορί. Αν σκεφτούμε ότι η ΑΕΚ εδώ και δύο χρόνια έχει κάνει μόνο δύο ήττες, η μία στο μεταξύ μας παιχνίδι στο Κύπελλο, πως να πεις ότι είναι αουτσάιντερ. Αυτό που περιμένω είναι να παιχτεί επιτέλους το παιχνίδι μέσα στο γήπεδο και να μην πρωταγωνιστήσουν αυτοί οι αλήτες που χαλούν το ποδόσφαιρο, οι οργανωμένοι. Που δήθεν αγαπούν την ομάδα τους, οι δήθεν ρομαντικοί οπαδοί. Εκεί γίνεται το μεγαλύτερο νταραβέρι ναρκωτικών, αποτελούν τον ιδιωτικό στρατό παραγόντων που δεν έχουν αγωγή και παιδεία. Εγώ έχω έρθει σε κόντρα μαζί τους όλα αυτά τα χρόνια που ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο. Αυτοί κατέστρεψαν και τον Παναθηναϊκό διώχνοντας τον Βαρδινογιάννη και την ΑΕΚ παλαιότερα. Μέχρι στιγμής έχουμε δει να παρουσιάζουν εξαιρετική εικόνα και ο ΠΑΟΚ, και η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός, κυρίως στην Ευρώπη. Μακάρι να καταφέρουν να προχωρήσουν όλοι τους. Νωρίς να πούμε για το πρωτάθλημα...