Βαθμολογία

Έσπασε η παράδοση....

Την ήττα με σκορ 3-1 γνώρισε σήμερα (16/9) το απόγευμα η ομάδα της ΑΕΛ από τον Παναθηναϊκό στο AEL FC ARENA για την 3η αγωνιστική της Super League.

Η ομάδα του Γιώργου Δώνη, που επέστρεψε για πρώτη φορά ως αντίπαλος της ΑΕΛ στο AEL FC ARENA, ήταν καλύτερη και έφτασε δίκαια στη νίκη απέναντι στους «βυσσινί» που προβλημάτισαν με την εμφάνιση τους.

Στο σημερινό παιχνίδι σημειώθηκαν τέσσερα τέρματα όμως αυτό του Τάσου Χατζηγιοβάννη, το τέταρτο κατά σειρά, έσπασε μια παράδοση δεκαετίας που αφορούσε τα παιχνίδια των δύο ομάδων με γηπεδούχο την λαρισινή ομάδα.

Η παράδοση αυτή ήθελε εδώ και μια δεκαετία τα τέρματα που πετυχαίνουν τόσο η ΑΕΛ, όσο και το «τριφύλλι» να προέρχονται από ξένους ποδοσφαιριστές. Τελευταίο γκολ που σημειώθηκε από Έλληνα ποδοσφαιριστή ήταν την σεζόν 2007-2008 στο ισόπαλο 2-2 με τον Γιώργο Γκαλίτσιο να πετυχαίνει τότε το 2-1, πριν ισοφαρίσει ο Μαρτσέλο Μάτος και αρχίσει ο χορός των τερμάτων από ξένους ποδοσφαιριστές.

Συνολικά, από το γκολ του Λαρισαίου αμυντικού μέχρι εκείνο του Χατζηγιοβάννη, μιλάμε για δώδεκα τέρματα, τέσσερα από πλευράς ΑΕΛ και οκτώ από πλευράς Παναθηναϊκού, που σημειώθηκαν από δέκα διαφορετικούς σκόρερ. Θυμίζουμε ότι πλην του Γιόχανσον στο σημερινό παιχνίδι, δύο τέρματα είχε πετύχει και ο Τζιμπρίλ Σισέ στη νίκη των Αθηναίων στη Λάρισα με 3-0 τη σεζόν 2009-2010.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ