Βαθμολογία

Πάει για 6-7 Οκτώβρη η σέντρα στη Football League

Με μικρή καθυστέρηση από τον αρχικό προγραμματισμό αναμένεται να ξεκινήσει φέτος η Β’ Εθνική. Όλα συγκλίνουν (τόσο οι ενδείξεις όσο και οι πληροφορίες του a-sports.gr), ότι η πιθανότερη ημερομηνία για την έναρξη της Football League είναι το Σαββατοκύριακο 6-7 Οκτώβρη.

Αυτό βέβαια, βγάζει «εκτός» τον υπεραισιόδοξο υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, που δήλωνε, προ ημερών, πως το πρωτάθλημα της δεύτερης επαγγελματικής κατηγορίας θα αρχίσει… in time, αλλά υπάρχει εξήγηση. Και η αιτία είναι ότι ακόμα δεν έχει σφραγισθεί η συμφωνία για το νέο τηλεοπτικό συμβόλαιο της Ένωσης Β’ Εθνικής με την ΕΡΤ. Κάτι, που θεωρητικά θα έπρεπε να έχει ήδη γίνει, αλλά οι τελικές συζητήσεις μετατέθηκαν για την ερχόμενη εβδομάδα, η οποία μοιραία κρίνεται καθοριστική.

Όπως και να ’χει, πάντως, εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά και η σέντρα δοθεί στις 6-7 Οκτωβρίου η Β’ Εθνική θα έχει κάνει ασφαλώς μια σημαντική πρόοδο. Η αγωνιστική δράση, δηλαδή, θα ξεκινήσει τρεις εβδομάδες νωρίτερα αν αναλογιστεί - θυμηθεί κανείς ότι πέρσι η 1η αγωνιστική της Football League διεξήχθη το τριήμερο 28-29-30 Οκτωβρίου 2017!