Βαθμολογία

«Θέλω να ξεχάσω οτιδήποτε έχει σχέση με το ποδόσφαιρο»

Συνεχίστηκε και την Παρασκευή (14/9) στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη σε δεύτερο βαθμό των 56 καταδικασθέντων του σκανδάλου των στημένων αγώνων του 2011, γνωστή και ως Koriopolis.

Σύμφωνα με το sdna.gr ως μάρτυρες κατέθεσαν ο πρώην μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ, Κώστας Πηλαδάκης και ο μεγαλομέτοχος του Ατρόμητου, Γιώργος Σπανός.

Ο τελευταίος, αναφέρθηκε στην αναμέτρηση Διαγόρας-Ατρόμητος 0-1 για το Κύπελλο το 2011 που είχε χαρακτηριστεί ύποπτο να έχει χειραγωγηθεί, λέγοντας πως «ήταν ένα φυσιολογικό αποτέλεσμα, καθώς υπήρχε μεγάλη διαφορά δυναμικότητας».

Γενικότερα για την υπόθεση, τόνισε πως «υπάρχει μεγάλη παραφιλολογία στον χώρο του ποδοσφαίρου. Πολλά ακούγονται ότι γίνονται. Δεν έχω όμως στοιχεία».

Τέλος, αναφέρθηκε και στην δική του δίωξη για το περίφημο Ολυμπιακός-Ατρόμητος 2-1 του 2015, σχολιάζοντας: «Εγώ πήγα κατηγορούμενος γιατί είχε κόντρα ο Αλαφούζος με τον Μαρινάκη. Και την πληρώσαμε όλοι οι υπόλοιποι. Πήγα κατηγορούμενος γιατί κάποιος τρίτος (σ.σ. εννοεί τον Τάκη Φύσσα) είπε ότι σε ένα ματς με τον Ολυμπιακό έβαλα τέσσερις αναπληρωματικούς. Και περνάω σήμερα αυτή την περιπέτεια που με ανάγκασε να παραιτηθώ από την προεδρία του Ατρόμητου».

«Θέλω να ξεχάσω οτιδήποτε έχει σχέση με το ποδόσφαιρο»

Ο Κώστας Πηλαδάκης στην δική του κατάθεση, δεν ανέφερε κάτι για τους κατηγορούμενους και την υπόθεση και στάθηκε στο δικό του πέρασμα από την ΑΕΛ και τα όσα τον οδήγησαν στο να αποχωρήσει. Μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Δεν έχω αποδείξεις για κάτι και γι’ αυτό δεν μπορώ να κατηγορήσω κάποιον. Τον Μπέο τον γνωρίζω κοινωνικά. Δεν έχει υποπέσει κάτι μεμπτό στην αντίληψή μου.

Προσωπικά, θέλω να ξεχάσω οτιδήποτε έχει σχέση με το ελληνικό ποδόσφαιρο (σ.σ. αναφέρθηκε στα δύο ματς με τον Πανσερραϊκό και τα όσα έγιναν τότε με τον διαιτητή Παπαπέτρου).

Ένιωθα ανίκανος να συμμετάσχω σε όλο αυτό. Ένιωσα ότι δεν κάνω γι’ αυτό το πράγμα. Είναι η όλη κουλτούρα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Βάζεις τα χρήματά σου και όλοι σε βρίζουν».

Εξάλλου, το δικαστήριο αποφάσισε να μην επιμείνει στο να καταθέσουν και οι υπόλοιποι μάρτυρες της λίστας αφού δεν έχουν εμφανιστεί μέχρι σήμερα (Πατέρας, Β. Μητρόπουλος, Β. Γκαγκάτσης κ.α.).

Έτσι, το κομμάτι των καταθέσεων των μαρτύρων έκλεισε και η δίκη θα συνεχιστεί με τους μάρτυρες υπεράσπισης και τα αναγνωστέα έγγραφα. Για τον μήνα Σεπτέμβριο έχουν προγραμματιστεί άλλες 3 συνεδριάσεις (17/9, 26/9, 28/9), ενώ τον Οκτώβριο το δικαστήριο θα συνεδριάσει για την υπόθεση άλλες 6 φορές.