Βαθμολογία

Ξεκινούν κατεδαφίσεις αυθαιρέτων

Με την εκτέλεση πρωτοκόλλων κατεδάφισης, «παγωμένων» για δεκαετίες, «ανοίγει» τη Δευτέρα το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας τον δεύτερο κύκλο του προγράμματος κατεδαφίσεων αυθαιρέτων.

Όπως είχε προαναγγείλει σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου ο υπουργός ΠΕΝ, Γιώργος Σταθάκης, οι αυθαιρεσίες αυτές βρίσκονται στον άξονα της λεωφόρου Αθηνών-Σουνίου κι αφορούν στην πλειονότητά τους περί τα 10 κτίσματα επάνω σε αιγιαλό.

Ξεχωρίζουν οι περιπτώσεις δύο εξ αυτών, για τις οποίες έχουν εκδοθεί πρωτόκολλα κατεδάφισης 21 και 36 χρόνια πριν! Ειδικότερα, τη Δευτέρα οι μπουλντόζες θα ρίξουν beach bar ξενοδοχειακής εγκατάστασης στην Ανάβυσσο, με εκδοθέν πρωτόκολλο κατεδάφισης στις 22/1/1997, ενώ θα ακολουθήσει εγκατάσταση ψυχαγωγίας στην ευρύτερη περιοχή με πρωτόκολλο κατεδάφισης εκδοθέν στις 26/8/1982!

Οι αρμόδιες υπηρεσίες συγκέντρωσαν και πέρασαν από «κόσκινο» 50 και πλέον αυθαίρετα κτίσματα σε αιγιαλό ή δασικές εκτάσεις στον συγκεκριμένο άξονα έως το Σούνιο, ενώ συνεχίζονται από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής κατεδαφίσεις στην περιοχή του Γραμματικού. Επιπλέον, τις επόμενες ημέρες αναμένεται και η έναρξη κατεδαφίσεων αυθαιρέτων στα ρέματα της Μάνδρας. Εντός του Σεπτεμβρίου δρομολογείται και η προκήρυξη, εκ μέρους του ΥΠΕΝ, διεθνούς διαγωνισμού για μεγάλο αριθμό κατεδαφίσεων.

ΑΜΠΕ