Βαθμολογία

Μαθιουλάκης: «Θέλω συμπαραστάτες, αλλά δεν είναι εύκολο

Τον αγιασμό του εν όψει της νέας σεζόν έκανε ο Πλατανιάς το απόγευμα της Πέμπτης (13/9), με τους Χανιώτες να παίρνουν την ευχή του ιερέα για μια επιτυχημένη χρονιά.

Φυσικά, το «παρών» έδωσε και ο πρόεδρος της κρητικής ομάδας Μανώλης Μαθιουλάκης, που έκανε αυτοκριτική για όσα πήγαν λάθος πέρσι, ενώ έβγαλε παράπονο για το ότι δεν έχει συμπαραστάτες.

Αναλυτικά, δήλωσε: «Κάνουμε μια προσπάθεια ακόμα, έχοντας ξεκινήσει ουσιαστικά από το μηδέν σε μια άλλη κατηγορία. Έχω την εντύπωση ότι η ομάδα τα τελευταία έξι χρόνια έκανε έναν κύκλο.

Όσον αφορά το νέο πρωτάθλημα που παίζουμε, ελπίζω ότι οι επιλογές μας είναι αρκετά καλές και για τους στόχους που έχουμε. Για μια ακόμα φορά έκανα ό,τι μπορούσα και όπως γνωρίζετε αλλάξαμε τα πάντα. Και δεν εννοώ μόνο παίκτες. Είναι οι προπονητές, οι γυμναστές, οι υπάλληλοι της ΠΑΕ. Από τον Μάιο αλλάξανε τα πάντα. Σαφώς και προβληματίστηκα, επειδή είμαι μόνος μου σε αυτή την προσπάθεια και αν άξιζε τον κόπο να συνεχίσω. Έχει μείνει ένα πείσμα και παράπονα πολλά, αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος να τα απαριθμεί πλέον κανείς. Γνωρίζετε όλοι ότι σε ένα σύνολο αυτή που φταίει είναι πάντα η κεφαλή.

Δεν αποποιούμαι των ευθυνών μου, σαφώς και υπάρχουν. Η τελευταία χρονιά ήταν πολύ φορτισμένη για μένα και για προσωπικούς λόγους. Βέβαια το πρόβλημα δεν παρουσιάστηκε ξαφνικά. Το πρόβλημα επωάστηκε και παρουσιάστηκε μετά. Και πριν από αυτή τη σεζόν που υποτίθεται ότι η ομάδα ήταν στα καλύτερά της, υπήρχαν προβλήματα και τα οποία βγήκαν μετά στην επιφάνεια. Τώρα πήραμε παίκτες μικρούς σε ηλικία με μεγάλα χρονικά συμβόλαια, ώστε να μην αναγκαζόμαστε κάθε μεταγραφική περίοδο να έρχονται 10-15 παίκτες. Ξεκινάμε από την αρχή και ο χρόνος θα δείξει το πόσο οι επιλογές ήταν σωστές και αυτό το καινούργιο θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες μας και στις ελπίδες μας.

Αλίμονό μας, αν η νέα ομάδα δεν είναι πιο δυνατή από την ομάδα που ολοκλήρωσε την περυσινή περίοδο και με όλα έγιναν κατά τη διάρκειά της. Δεν θα είχαμε λόγο να κάνουμε καμιά νέα προσπάθεια στην περίπτωση αυτή. Γίνανε πάρα πολλά λάθη και κακές επιλογές, όπως συμβαίνουν στις περισσότερες μικρομεσαίες ομάδες. Θα κάνω μια προσπάθεια ακόμα. Θα ήθελα σε αυτή να έχω και κάποιους συμπαραστάτες, αλλά δεν είναι εύκολο. Το ποδόσφαιρο στην πόλη μας είναι απαξιωμένο. Δεν ξέρω γιατί, αλλά ο κόσμος δεν έχει ερέθισμα.

Πριν από λίγες μέρες πήγα στο φιλικό με τον ΟΦΗ. Ο κόσμος και ο παλμός που υπήρχε σε εκείνο το φιλικό και μάλιστα απέναντι σε μια ομάδα μικρότερης κατηγορίας, μου θύμιζε τα ματς που δίναμε εμείς απέναντι στις μεγάλες ομάδες. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε και συνεχίζουμε».

Το «παρών» στον αγιασμό έδωσαν, εκτός βέβαια από την τεχνική ηγεσία και τους παίκτες, ο τεχνικός διευθυντής Βασίλης Αμανατίδης, ο γενικός αρχηγός Δημήτρης Μαθιουλάκης, καθώς και εργαζόμενοι στην ΠΑΕ.