Βαθμολογία

«Τα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί, πρέπει να εφαρμοστούν»

Ξεκάθαρος ήταν ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αναφορικά με τις περικοπές των παλαιών συντάξεων. Απαντώντας σε ερώτηση της δημοσιογράφου Ελένης Βαρβιτσιώτη, μετά την ομιλία του στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, ο πρόεδρος της Κομισιόν είπε πως «τα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί, πρέπει να εφαρμοστούν».

Σύμφωνα με την «Καθημερινή, έτσι δίνει τέλος σε οποιοδήποτε σενάριο αναδιαπραγμάτευσης του συγκεκριμένου μέτρου ξεκαθαρίζοντας ότι τα συμφωνηθέντα πρέπει να τηρηθούν.

Παράλληλα, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σημείωσε πως κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων του 2015 έκανε ότι μπορούσε για να κρατήσει τη χώρα στην ευρωζώνη τη στιγμή «που πολλοί λίγοι ήμασταν αυτοί που υποστηρίζαμε την Ελλάδα».

Αναφερόμενος στη συμφωνία με τα Σκόπια, είπε ότι ήταν από αυτούς που καλούσε τα δύο μέρη να βρούνε μία συμφωνία. Ο ίδιος επισκέφτηκε τα Βαλκάνια τον περασμένο Φεβρουάριο - Μάρτιο και είχε ανταλλάξει απόψεις με τον Ελληνα Πρωθυπουργό. «Ελπίζω αυτό που έχουμε οραματιστεί να γίνει πραγματικότητα. Οι δύο εταίροι έχουν επιδείξει μεγάλο θάρρος» είπε χαρακτηριστικά.