Βαθμολογία

Πιθανό το κουδούνι στις 9 και στο Δημοτικό

Αποφασισμένος να θεσμοθετήσει την έναρξη των μαθημάτων στις 9 είναι ο Κωνσταντίνος Γαβρόγλου. Ο υπουργός Παιδείας εξήγησε ξανά την Τετάρτη (12/9) ότι βιολογικά είναι καλύτερο για τους μαθητές να ξεκινούν λίγο αργότερα μαθήματα, ενώ σημείωσε ότι το πρωινό ξύπνημα είναι και αιτία... καυγάδων στο σπίτι!

«Οι μεγάλοι καβγάδες γίνονται για τρία πράγματα στα σπίτια. Το ένα είναι “άφησε επιτέλους το κινητό σου και ασχολήσου με τα βιβλία”. Το δεύτερο είναι “κοιμήσου, αργείς”, και το πρωί “ξύπνα, ξύπνα”. Είναι οι βασικές εντάσεις σε μία οικογένεια. Εμείς δεν λέμε ότι όλα αυτά ως διά μαγείας θα σταματήσουν», είπε χαρακτηριστικά στον «Real Fm 97,8».

Μάλιστα, είπε ότι σκέφτεται το μέτρο να ισχύσει και για το Δημοτικό. «Με το Γυμνάσιο και το Λύκειο δεν υπάρχει πρόβλημα, για το θέμα του Δημοτικού θα το μελετήσουμε. Προφανώς οι εργαζόμενοι θα μπορούν να αφήσουν τα παιδιά τους νωρίτερα στο σχολείο. Να το δούμε και θα βρούμε λύση.

Δεν είναι θέμα να κοιμούνται παραπάνω τα παιδιά. Είναι η λειτουργία του εγκεφάλου με άλλες συνθήκες, ώστε να είναι πιο αποτελεσματική η διδασκαλία της μάθησης και της αφομοίωσης», εξήγησε ο υπουργός Παιδείας. Παράλληλα, εξήγησε ότι η νέα ώρα θα βολεύει ιδιαίτερα τις οικογένειες με παιδιά με ειδικές ανάγκες που αναγκάζονται να ξυπνούν πολύ νωρίς.