Βαθμολογία

«Το κακό πρώτο 20λεπτο και η κακή αντίδραση στο 2-1»

Tην ήττα στην Ουγγαρία γνώρισε η Εθνική και ο Μίκαελ Σκίμπε την απέδωσε στο άσχημο πρώτο 20λεπτο, αλλά και στην ομαδική αδράνεια των διεθνών στη φάση του δεύτερου γκολ των Μαγυάρων.

Παράλληλα, ο ομοσπονδιακός τεχνικός μίλησε και για ατυχία αναφερόμενος στη γρήγορη τρίτη αλλαγή που προέκυψε λόγω του τραυματισμού του Μανωλά. «Δεν τα πήγαμε καλά στο πρώτο 20λεπτο, παρ' όλα αυτά ανεβήκαμε στη συνέχεια. Δεν καταφέραμε να κάνουμε κάτι καλύτερο στη φάση του δεύτερου γκολ, ένα, δυο, τρία σουτ, κάποια στιγμή θα γινόταν το κακό. Είχαμε καλά στοιχεία αλλά στο ποδόσφαιρο αν δεν σκοράρεις δεν μπορείς να κερδίσεις και όλοι είναι λυπημένοι.

Ήμασταν άτυχοι στην αναγκαστική αλλαγή του Μανωλά, στερηθήκαμε μια επιπλέον αλλαγή στην επίθεση. Το κακό πρώτο 20λεπτο και η κακή αντίδρασή μας στη φάση του δεύτερου γκολ ήταν τα σημεία που έκριναν το ματς. Προσπαθήσαμε, είχαμε ευκαιρίες, αλλά δεν τα καταφέραμε», ανέφερε ο Γερμανός προπονητής στο Epsilon TV.

Ενώ για το αν αλλάζουν οι ισορροπίες στον όμιλο, σχολίασε: «Δεν έχουν αλλάξει πολύ τα πράγματα, σίγουρα η Φινλανδία βρίσκεται με τη σημερινή της νίκη στους έξι βαθμούς.

Πρέπει η ομάδα στον εντός έδρας αγώνα με την Ουγγαρία να πάρει τη νίκη και στο εκτός έδρας ματς με τη Φινλανδία να πάμε τουλάχιστον για τον έναν βαθμό, αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε».

Από την πλευρά του, ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος δήλωσε τσαντισμένος για τον τρόπο με τον οποίο δέχθηκε η «γαλανόλευκη» το δεύτερο γκολ. «Ήταν μια καλή προσπάθεια από την πλευρά των αντιπάλων. Ελέγχαμε το παιχνίδι μετά την ισοφάριση, αλλά αφήσαμε τον αντίπαλο να σουτάρει και τσαντίστηκα με αυτό γιατί όταν αφήνεις τον αντίπαλο να σουτάρει δέχεσαι γκολ.

Αν δούμε και τα δύο γκολ, είναι θέμα ολικής αμυντικής λειτουργίας, δεν φταίνε 2-3 άτομα. Θα πρέπει να βελτιώσουμε σαν ομάδα το αμυντικό μας κομμάτι», είπε ο στόπερ της Άρσεναλ στην Cosmote TV.

Στο ίδιο κανάλι έκανε δηλώσεις και ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, λέγοντας τα εξής: «Δημιουργήσαμε και χάσαμε πολλές ευκαιρίες, αλλά δεν καταφέραμε να σκοράρουμε και άλλο γκολ και έτσι ήρθε αυτό το αποτέλεσμα.

Νομίζω ότι θα μπορούσαν να βγουν κάποιες κάρτες παραπάνω. Δεχθήκαμε σκληρά μαρκαρίσματα και εκτός φάσης. Πραγματικά ένιωσα ότι σε κάποια φάουλ αδικηθήκαμε από τον διαιτητή, γιατί κάποιες κάρτες θα μπορούσαν να επηρεάσουν τον αγώνα.

Σήμερα είχαμε την κατοχή της μπάλας. Δεν μπορούμε να γίνουμε πιο σκληροί. Προσπαθήσαμε να βγάλουμε την ποιότητά μας στο γήπεδο και να δημιουργήσουμε, κάποιες στιγμές το κάναμε και κάποιες στιγμές είχαμε κενά διαστήματα».