Βαθμολογία

«Τσίπρα το αριστερό σου πρόσωπο το έκαψες με τον Καμμένο»

Τα 44 χρόνια από την ίδρυσή του συμπλήρωσε τη Δευτέρα (3/9) το ΠΑΣΟΚ και στη σχετική εκδήλωση που έγινε το βράδυ η Φώφη Γεννηματά έβαλε έντονα κατά του Αλέξη Τσίπρα. Μάλιστα, η πρόεδρος του κόμματος και επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής έκανε λόγο για παρακμή του πρωθυπουργού, για να απευθυνθεί μάλιστα σε δεύτερο πρόσωπο και να πει ότι έκαψε με τον Πάνο Καμμένο το αριστερό του πρόσωπο.

«Ο κύκλος του παλιού κλείνει οριστικά με την παρακμή του Τσίπρα. Κύριε Τσίπρα το αριστερό σου πρόσωπο το έκαψες με τον Καμμένο. Ό,τι και να κάνεις κεντροαριστερό πρόσωπο δεν έχεις, ούτε θα αποκτήσεις με τους γυρολόγους και τα αζήτητα.

Είμαστε αποφασισμένοι και δίνουμε καθημερινά τη μάχη κόντρα στους παραχαράκτες της ιστορίας και θα την κερδίσουμε. Αυτή η κληρονομιά είναι ζωντανή. Δεν τη χαρίζουμε σε κανένα και για τίποτα. Αλλά και δεν φοβόμαστε να χαράξουμε νέους δρόμους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Συνεχίζοντας την επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, είπε: «Δεν είναι ούτε αριστεροί, ούτε προοδευτικοί, ούτε αποτελεσματικοί. Είναι μια ομάδα καιροσκόπων χωρίς ιδεολογική ταυτότητα. Που κινείται τυχοδιωκτικά με ένα και μοναδικό κριτήριο: την παραμονή της στην εξουσία.

Όμως ό,τι και να κάνουν, έχουν πια τελειώσει. Αυτή είναι η τελευταία κυβέρνηση μιας ομάδας που καταπάτησε αρχές και αξίες. Ο ΣΥΡΙΖΑ στις ερχόμενες εκλογές πρέπει να ηττηθεί στρατηγικά. Κι αυτό σημαίνει να πάνε εκεί από όπου ήρθαν».

Από τα βέλη της Φ. Γεννηματά δεν ξέφυγε και η Νέα Δημοκρατία, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Λύση για τη χώρα δεν αποτελεί η επιστροφή της Δεξιάς. Η παράταξη που έχει τεράστιες ευθύνες για το ξέσπασμα της κρίσης. Ευθύνες που ποτέ δεν ανέλαβε. Με τη βοήθεια του ΣΥΡΙΖΑ, χέρι-χέρι καλύπτουν τις ευθύνες της κυβέρνησης της Ν.Δ. από το 2004-09 που οδήγησε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού.

Ο δικός μας στρατηγικός, ιδεολογικός αντίπαλος είναι ο νεοφιλελευθερισμός και ο πολιτικός εκφραστής του η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας. Η Ν.Δ. είναι δέσμια των συντηρητικών πολιτικών, της ιστορικής της διαδρομής και των ακραίων διχαστικών αντιλήψεων των στελεχών της. Είναι δέσμια των αντιλήψεων της για περικοπή των κοινωνικών δαπανών, για αμφισβήτηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης. Είναι η παράταξη που θεωρεί τις κοινωνικές ανισότητες ως φυσικό φαινόμενο. Δεν πιστεύουν σε πολιτικές αναδιανομής στηρίζονται μόνο στο ρόλο της αγοράς».