Βαθμολογία

«Φεύγω με ψηλά το κεφάλι»

Ο Σπύρος Μπαξεβάνος τόνισε ότι ήταν τιμή του που έκατσε στον πάγκο του Ηρακλή. Ο 47χρονος τεχνικός, παραχώρησε δηλώσεις στο ραδιόφωνο του «Metropolis 95.5», όπου μίλησε για την αποχώρησή του από το «Γηραιό», τον Παύλο Μυροφορίδη, τα διοικητικά του συλλόγου, ενώ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι ο Ηρακλής θα ανέβει κατηγορία. Αναλυτικά, ο Μπαξεβάνος, ανέφερε:

Για την αποχώρησή του από τον Ηρακλή:
«Δεν ξέρω αν ήταν αφορμή ή αιτία η ήττα από τον Ολυμπιακό Βόλου. Κάποια στιγμή θα γινόταν, είτε τώρα είτε αργότερα. Αυτή είναι η μοίρα των προπονητών. Ο προπονητής κάνει τον κύκλο του σε μια ομάδα και κάποια στιγμή έρχεται η στιγμή που φεύγει. Το πιο σημαντικό είναι ο Ηρακλής να έχει ηρεμία και να ανέβει στη Super League. Και η ομάδα πιστεύω ότι θα ανέβει είτε με τον Σπύρο Μπαξεβάνο είτε χωρίς αυτόν. Υπάρχει το υλικό, πολλοί καλοί ποδοσφαιριστές και έμπειροι, οι οποίοι ξέρουν τι πρέπει να κάνουν για να ανέβει η ομάδα. Αυτό έχει σημασία. Όλα τα άλλα έχουν δευτερεύοντα ρόλο. Αν κάποιος βιώσει την ομάδα από μέσα και νιώσει τους άδικους υποβιβασμούς, δεν χρειάζεται από τη στιγμή που θα φύγει να αρχίσει να πυροβολεί. Εγώ Απόλλων Καλαμαριάς είμαι, αλλά μια φορά Ηρακλής για πάντα Ηρακλής. Και χωρίς εμένα, θέλω ο Ηρακλής να προχωρήσει».

Για το ποιος του ανακοίνωσε το «διαζύγιο»:
«Μίλησα με τον Παύλο Μυροφορίδη και είπε ότι σταματάμε τη συνεργασία μας. Φεύγω με ψηλά το κεφάλι. Έκανα 12 επίσημα παιχνίδια και είχα δέκα νίκες και δύο ισοπαλίες. Αυτό είναι που με ευχαριστεί. Είναι μεγάλη μου τιμή που ήμουν στον Ηρακλή. Ευχαριστώ τη διοίκηση που με επέλεξε να είμαι στη θέση αυτή και ευχαριστώ όλους τους συνεργάτες που είχα στην ομάδα».

Για τα συναισθήματά του μετά την αποχώρησή του:
«Δεν μπορεί να μην υπάρχει στενοχώρια. Απλά αν το δεις αντικειμενικά, επειδή ξέρουμε ποια είναι η μοίρα των προπονητών, δεν μπορώ να βγω απ’ έξω και να αρχίσω να πυροβολώ τον Ηρακλή. Είναι μεγάλος σύλλογος ο Ηρακλής, θα βρει τον δρόμο του. Τα πρόσωπα έρχονται και παρέρχονται, οι ομάδες υπάρχουν και θα υπάρχουν».

Για το Μυροφορίδη:
«Ο Παύλος ξέρει πολύ καλά τη δουλειά του, δεν αντιλέγει κανείς. Απλά δεν μπορούσε να υπάρξει συνεργασία μεταξύ μας. Κι εγώ δεν μπορώ να καταλάβω τους λόγους. Ο Παύλος τους ξέρει καλύτερα. Είναι τιμή μου που ήμουν προπονητής του Ηρακλή. Και όταν τελειώσει η σεζόν θα ήθελα να είμαι στο τελευταίο ματς στο Καυτανζόγλειο να πανηγυρίσω την άνοδο. Το αξίζει η ομάδα για όσα τράβηξε τα τελευταία χρόνια».

Για το Βοσνιάδη:
«Είναι φίλος ο Αλέκος, ξέρει την κατηγορία. Ανέβασε αρκετές ομάδες, ξέρει καλά τι πρέπει να κάνει».

Για τα διοικητικά του «Ημίθεου»:
«Ο Ηρακλής θέλει διοικητική ηρεμία, έναν χρηματοδότη που θα έρθει χθες, όχι σήμερα, και πει "είμαι αυτός, προχωράμε". Για να υπάρχει ηρεμία και στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Κακά τα ψέματα, όλα τα παιδιά, και αυτά που έφυγαν και αυτά που έμειναν ήρθαν καλή τη θέληση σε κάποιους ανθρώπους. Και προπονούνται επαγγελματικά περιμένοντας να λυθεί αυτή η κατάσταση για να προχωρήσει η ομάδα. Καλώς ή κακώς, το πρώτο που μετρά είναι το οικονομικό. Πόσο μάλλον για μια ομάδα όπως ο Ηρακλής που τράβηξε πολλά σε αυτό το κομμάτι. Θέλει κάτι δυνατό και σταθερό».