Βαθμολογία

Είπε το «ναι» στον Πανιώνιο ο Κρις Χουγκάζ

Ο 50χρονος τεχνικός θα είναι οριστικά ο αντικαταστάτης του Θανάση Σκουρτόπουλου στη νέα εποχή του Πανιωνίου. Ο Κρις Χουγκάζ θα είναι ο νέος προπονητής του Πανιωνίου στη νέα εποχή της ομάδας και θα αναλάβει το δύσκολο έργο να φέρει τον σύλλογο σε απάνεμο λιμάνι μετά την τρικυμία που ξέσπασε στα διοικητικά των κυανέρυθρων. Ο Σταύρος Αλευρογιάννης αποφάσισε να παραδώσει τις μετοχές του στον Γιώργο Χριστοδουλόπουλο, εκείνος ανέλαβε, αλλά έκανε τελικά πίσω. Η χθεσινή ΓΣ ζήτησε από τον Αλευρογιάννη να μείνει με την βοήθεια μιας 5μελούς επιτροπής από επιφανείς Πανιώνιους. Ο γνωστός γιατρός δέχτηκε να παραμείνει και ήδη έκανε την πρώτη κίνηση, καθώς η ομάδα συμφώνησε με τον Χουγκάζ.

Ο Χουγκάζ είναι παιδί της ομάδας. Εκανε τα πρώτα του βήματα στα τμήματα υποδομής του συλλόγου το 1979. Επαιξε στην πρώτη ομάδα από το 1987 έως το 1991 και από το 1992 έως το 1993. Ηταν πάντα δίπλα στην ομάδα και ανέλαβε και πρώτος προπονητής τον Ιανουάριο του 2015 για ένα διάστημα. Ο Χουγκάζ τα τελευταία χρόνια εργαζόταν με μεγάλη επιτυχία στο εξωτερικό. Ηταν στους πάγκους της αυστριακής  Oberwart Gunners και το 2017 πήγε στην Τσεχία και ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της USK.

Ο νέος προπονητής του Πανιωνίου θα πιάσει αμέσως δουλειά, καθώς η ομάδα είναι όχι στο… παρά πέντε, αλλά στο… και πέντε, καθώς δεν έχει ακόμα βασικό κορμό, ξένους και φυσικά δεν έχει ξεκινήσει προετοιμασία. Στις πρώτες του δηλώσεις ο Χουγκάζ δήλωσε: «Επιστρέφω ξανά στην ομάδα μπάσκετ του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ σε μια ακόμα δύσκολη καμπή της ιστορίας της, αλλά και σε διαφορετική χρονική φάση από την προηγούμενη, καθώς τώρα μπορεί να έχουν ξεπεραστεί χρονικά περιθώρια για την έναρξη της προετοιμασίας μας, αλλά πιστεύω ότι μπορούμε να κερδίσουμε την «μάχη» με τον χρόνο. Επιβάλλεται να είμαστε προσηλωμένοι, κάθε ημέρα, στην πολλή δουλειά που μας περιμένει, με μοναδικό γνώμονα την συγκρότηση ανταγωνιστικής ομάδας.

Νιώθω την υποχρέωση στην ομάδα που αγωνίσθηκα και υπήρξα προπονητής στο παρελθόν, να ανταποκριθώ στην πρόσκληση και στην ευκαιρία που μου δόθηκε από την διοίκηση της ΚΑΕ και είμαι έτοιμος να δώσω ξανά τον καλύτερο εαυτό μου και κυρίως να υποστηρίξω τις αρχές που διέπουν την ιστορία αυτής της ομάδας.

Αναφέρομαι στην ενότητα, πάθος για διάκριση και όραμα. Κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει ότι ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ, διαχρονικά, έχει γράψει στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ, αυτό το τρίπτυχο επιτυχιών και διακρίσεων που ακολούθησαν πολλές, άλλες ομάδες.

Για τον ΠΑΝΙΩΝΙΟ, δεν υπολόγισα και δεν ζύγισα το ρίσκο και το κόστος της ευθύνης. Σ’ αυτή την χρονική στιγμή και περισότερο από κάθε άλλη, ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ πρέπει να είναι ένας.

Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τις καλύτερες δυνατές επιλογές στους ξένους παίκτες και σίγουρα θέλουμε να στελεχώσουμε την ομάδα με νιάτα, ταλέντο και κίνητρο, ώστε να παίξουν όμορφο μπάσκετ που θα αρέσει στον κόσμο και θα αναγνωρίζεται από κάθε αντίπαλο.

Να γίνουμε ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ».