Βαθμολογία

Σε τέσσερα λεπτά άλλαξαν τα πάντα…

Μετά από ένα πρώτο ημίχρονο όπου η ΑΕΛ στάθηκε διαβασμένη κόντρα στον Άρη, στην επανάληψη και συγκεκριμένα μέσα σε τέσσερα λεπτά γνώρισε την ήττα με 2-0! 22.000 κόσμος στο Καυτανζόγλειο παρακολούθησε την αναμέτρηση.

Ενδεκάδα που κερδίζει δεν αλλάζει με τους Πάκο Ερέρα και Σωτήρη Αντωνίου να επιλέγουν και πάλι τις ενδεκάδες που είχαν οδηγήσει τις ομάδες τους σε εκτός έδρας νίκες, σε Λαμία και Απόλλων Σμύρνης, αντίστοιχα. Ο Ισπανός τεχνικός, παρέταξε και πάλι με σχηματισμό 4-2-3-1 την ομάδα του, με τον Έλληνα τεχνικό, να διατηρεί το 3-5-2.

Νευρικά ξεκίνησαν το παιχνίδι οι δύο ομάδες, καθώς το έντονο πάθος και τα πολλά φάουλ κυριάρχησαν στα πρώτα είκοσι λεπτά του αγώνα. Οι Κίτρινοι στο 20’ έχασαν την πρώτη καλή στιγμή τους, με το Κρίστινσον να διώχνει εντυπωσιακά το συρτό σουτ που επιχείρησε ο Μπάσα έξω από την περιοχή.

Στο 32’  ο Ντιγκινί αστόχησε μέσα από την μικρή περιοχή και έστειλε την μπάλα άουτ, έπειτα από την ωραία συνεργασία των Γκάμα και Τζανακάκη που έκανε και τη σέντρα.

Στην επανάληψη ο Άρης μέσα σε διάστημα δέκα λεπτών είχε τρεις καλές στιγμές για να σκοράρει με τον πορτιέρο της ΑΕΛ, Κρίστινσον να είναι ο πρωταγωνιστής, καθώς με τις επεμβάσεις του είπε “όχι” σε Γκαρσία (52’) και Ντιγκινί (58’), ενώ ο Μπρούνο Γκάμα στο 60' δοκίμασε το πόδι του όμως αστόχησε αν και από καλή θέση, σε ένα γενικώς τέταρτο του δευτέρου ημιχρόνου που η ομάδα του Πάκο Ερέρα άσκησε μεγάλη πίεση στην ΑΕΛ. 

Στο 65' η ΑΕΛ, είχε τη δική της μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει, με τον Γκοϊκόβιτς να κλέβει την μπάλα από τον Βελέθ, "πάτησε" περιοχή, όμως το πλασέ του από πλάγια θέση δεν βρήκε στόχο, στην καλύτερη στιγμή των Βυσσινί στο παιχνίδι. 

Στο 71' ο Αρης είχε δοκάρι στην κεφαλιά του Χαμζά Γιουνές, στην μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα για τους Κίτρινους, με τον Τυνήσιο, ένα λεπτό αργότερα, να βρίσκει τον δρόμο προς τα δίχτυα και να σκοράρει, το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Αρη, αξιοποιώντας την ασίστ του Τζανακάκη. Τρία λεπτά αργότερα, ο Άρης σκόραρε και δεύτερο γκολ, με τον Ντιγκινί στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του Κρίστινσον.

Άρης (Πάκο Ερέρα): Κουέστα, Τζανακάκης, Βαλεριάνος, Βέλεθ, Δεληζήσης, Μπάσα, Ματίγια (81' Μενέντες), Γκαρσία, Ντιγκινί (77' Κολάσο), Γκάμα (85' Ναζλίδης), Γιουνές.

ΑΕΛ (Σωτήρης Αντωνίου): Κρίστινσον, Γρομητσάρης, Γκόλιας, Χούμπτσεφ, Φατιόν, Πίτι, Μιλοσάβλιεβιτς, Σαχίτι (46' Καρανίκας), Ντέλετιτς (76' Μόρσι), Κούνιτς (65' Νούνιτς), Γκοΐκοβιτς.

Διαιτητής ήταν ο Γιώργος Τζοβάρας (Φθιώτιδας), με βοηθούς τους Ράινχαρντ Μπουξμπάουμ (Ανατ. Αττικής) και Παντελή Σπυρόπουλο (Ανατ. Αττικής).